Persoonlijke update: drie dagen Verrassend Doesburg

Persoonlijke update: 

Hoi! Daar ben ik met een nieuwe persoonlijke update. Mijn laatste schoolweek voor de vakantie zit erop. Het was een hoop geregel en als afsluiter een BBQ met het team, gezellig. Daarna stond ik drie dagen op de markt in Doesburg: Verrassend Doesburg. Kijk mee naar deze dagen in de persoonlijke update.


Dinsdag (11 juli). Na gewerkt te hebben op school, even mijn hoofd leegmaken en sporten. Ik kreeg daarna aan lekkere ijskoffie van Thijs.

We hadden daarna met de ouders van Mila en vrienden afgesproken om naar het bord langs de A12 te kijken. Er kwam reclame voor het doneren voor Mila voorbij. Vrienden van hen gaan de Nijmeegse Vierdaagse lopen voor Mila. We kregen wat te drinken en hebben gezellig gekletst.

Het was rond etenstijd dus daarna zijn we met de hele club naar de Mac geweest. Lekker.


Woensdag (12 juli). Ik heb samen met collega’s het Eindejaarsfeest op school georganiseerd. Thema: regenboog. Elke klas had een eigen kleur. Aangezien ik alle kinderen op school help, ben ik alle kleuren van de regenboog, haha.


De kinderen hebben een leuk eindfeest gehad. Ik was wel kapot na die ochtend.

Onze tijdelijke directrice gaat met pensioen en heeft morgen haar laatste werkdag bij ons. Samen met twee collega’s heb ik haar kantoortje versierd (ze had de tranen in de ogen staan de volgende ochtend, zo lief en mooi vond ze het).


Nog even een taartje eten met wat collega’s om een geslaagde dag te vieren.

Eenmaal thuis heb ik nog een blogpost geschreven.


Na het eten zijn we naar vrienden geweest om hun nieuwe woning te bekijken.

Donderdag (13 juli). De laatste schooldag voor de kinderen voor de zomervakantie. We nemen afscheid van groep 5 die naar de bovenbouw gaat. Samen met de andere onderwijsassistent heb ik een ontbijt voor de kids geregeld. Verder was het afscheid nemen van kinderen en collega’s.

Ik werkte langer die dag en ging even snel naar huis om wat te doen achter de laptop en om te kleden. Kijk hoe lief dit geschreven briefje is van Keanu. Deze leerling gaat helaas weg en met hem had ik een goede band.


Naar de afsluitende BBQ van school. Thijs had mij gebracht en zo kon ik lekker aan de rosé.

Lekker eten en veel lachen met collega’s.

Ik ging rond half 10 naar huis en heb alle cadeautjes uitgestald op tafel.

Vrijdag (14 juli). De braderie in Doesburg begint. Drie dagen lang hebben we een kraam op de braderie van Verrassend Doesburg. De kraam is alleen een soort Ikea bouwpakket want deze moesten we zelf in elkaar zetten. De plank en het dakje moesten we zelf doen. Dat ging prima.

De kraam opgebouwd en ingericht en om 11 uur begon de markt. We zitten er klaar voor met koffie en een koekje.

We stonden in een leuke straat met veel gezellige mensen om ons heen. Het was de vrijdag niet super druk.


Grappig om al het straattheater te zien wat allemaal langs kwam.


Mama heeft ondertussen wat lekkers gehaald: fudges. Jammie!


Ik heb zelf ook een rondje over de braderie gelopen. In de hoofdstraat staan veel kraampjes met eten en het waaide hier een stuk harder. Wij hadden echt mazzel met de straat waar wij stonden.

Het zonnetje kwam er af en toe lekker door.

Ondertussen was Thijs gekomen en die had avondeten voor ons gehaald. Lekker lekker.


We kennen natuurlijk ook veel mensen in Doesburg. Ik werk daar op de Anne Frank school. Er kwamen kinderen maar ook collega’s langs de kraam, gezellig! Super lief dat ze ook wat kochten. Rond half 9 in de avond konden we de kraam opruimen.

Zaterdag (15 juli). De dag erna waren we rond half 10 weer bij de kraam. Opzetten en inrichten.

Om 11 uur begon de markt weer. Koffie en een koekje. De zaterdag was een stuk drukker.

En weer grappig straattheater. Er kwamen deze dag veel kinderen langs de kraam. Een leerling bleef zelfs even helpen.

Thijs was gekomen en had lunch gehaald voor ons. Kim was er trouwens ook om te helpen. Robin kwam ook langs. Met z’n allen hebben we een lekkere hamburger gegeten.


Op een gegeven moment waren er zo veel bekende bij de kraam. Iedereen stond met iedereen te praten, haha. Was echt super gezellig. Remco en Danielle (ouders van Mila) waren er ook. Die kwamen sushi brengen wat ze gratis gekregen hadden. We snapten gelijk waarom dit gratis was….. Niet te vreten.

Levi en Lois kwamen ook nog langs met paps en mams. Heel erg leuk dat ze een kijkje kwamen nemen bij de kraam.

persoonlijke update
Daar zitten de drie dames, haha. Het was erg leuk en gezellig dat Kim er was.

persoonlijke updateEen goede dag was het zaterdag.

persoonlijke updateMoeders haalde wat te eten. Kim was al naar huis op de fiets. Er kwam regen aan. Mama en ik hebben deze maaltijd snel opgegeten.

persoonlijke updateVan de organisatie kregen we te horen dat we eerder op mochten ruimen in verband met het slechte weer. Helaas hebben we het net niet gered voor de buien…..

persoonlijke update
Na deze drukke dag plofte ik lekker op de bank met een wijntje en een serie. Ik heb daarna geslapen als een roosje. Ik was best moe.

persoonlijke updateZondag (16 juli). De laatste dag van Verrassend Doesburg. Met moeders ging ik weer op pad.

persoonlijke update
Voor de laatste keer de kraam opzetten en rond 11 uur begon alles weer. En dan nemen wij weer koffie.

persoonlijke updateHet was nog niet echt druk in de ochtend en begin van de middag. Ik haalde nog wat van die lekkere fudge.

persoonlijke update
Daarna werd het ineens super druk. De tijd vloog voorbij. Papa haalde tussendoor met Thijs nog een kopje koffie voor ons en het was ineens 17:00. Tijd om de kraam weer leeg te halen. We hadden goed verkocht.

persoonlijke update
Deze dagen had ik Rosalyn van Rosalyn’s fashion naast mij staan. Ik ken haar al van andere markten. Dus dat was helemaal gezellig!

persoonlijke updateDe kraam weer netjes achter gelaten. Het was een fijn plekje voor deze dagen.

persoonlijke updateAls afsluiter hadden we een reservering gemaakt bij de Pannenkoekenbakker. Een goede afsluiter zo.

persoonlijke updateDaarna ben ik begonnen aan de voorraden checken onder het genot van een wijntje, haha. Ik mag drinken onder werktijd.

persoonlijke updateMaandag (17 juli). Met Thijs ging ik op de koffie bij opa en oma. Opa was jarig geweest en we namen een taartje mee.

persoonlijke updateThuis heb ik wat achter de laptop gedaan en een poging gedaan om wat te ordenen voor de webshop, haha.

Dat was de persoonlijke update. Ik heb nu lekker zomervakantie! Hoewel het werken op de markten gewoon doorgaat, haha. Aankomende week hebben we er twee. Ik ga naar de Nijmeegse Vierdaagse feesten en met Jolynn lunchen. Gezellig!

Merle Hebing
Merle Hebing
Artikelen: 1183

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *