Nagellak met een bijzonder verhaal #1

Nagellak met een bijzonder verhaal:

Hoi! Vandaag een artikel genaamd: nagellak met een bijzonder verhaal. Ik heb best veel nagellakjes. Ik vind het leuk om mijn nagels te doen. In het begin deed ik ook veel nailart, dus wilde ik zoveel mogelijk verschillende kleuren. Ik ging altijd op zoek naar kleuren die ik nog niet had (oké, dat doe ik nog steeds, haha). Ook veel lakjes heb ik gekregen en zo heb ik toch zeker wel over de 100 lakjes. Er zijn een aantal lakjes bijzonder voor mij. Wanneer ik die zie of draag, komt er altijd een herinnering boven. Vandaag laat ik jullie een aantal van deze lakjes zien en het verhaal erbij. Ze doen me denken aan waarom ik ze gekocht of gekregen heb. En waar ik dan aan moet denken. Veel leesplezier met het eerste deel nagellak met een bijzonder verhaal.

Mijn allereerste nagellakje zie je hier. Ergens moet je verzameling beginnen en bij mij begon die met dit Essence lakje. Dat is ook de reden dat ik deze niet weg doe. Ik draag de lak nauwelijks meer, maar dit is toch een bijzonder lakje. Hierna begon mijn verslaving, haha. Ik weet nog goed dat ik dit lakje vaak met kerst heb gedragen toen ik wat kleiner was.

Dit lakje van YesLove heb ik gekocht in Portugal. Voor het eerst na jaren met de familie op vakantie te zijn geweest op een van de Canarische eilanden gingen we naar Portugal met z’n allen (mijn ouders, opa en oma, tante, oom, neefje en nichtje). Dit lakje kocht ik eerst in het roze en mijn nichtje ook. Ik wilde graag nog wat andere kleuren, maar kon ze helaas niet halen. Hoezo niet? Nou, op die vakantie heb ik een stoeprandje gemist, waardoor ik de laaste vakantiedagen doorbracht met verband om mijn enkel. Hij was dik en blauw. We hadden zelfs een stok gekocht, zodat ik daar op kon steunen als ik ging lopen. In het water deed het geen pijn, dus de laatste dagen zat ik veel in het water. Mijn nichtje is samen met haar moeder op de laatste avond nog op pad geweest voor mij om nog 2 andere kleuren nagellak te halen. Super lief! Deze blauwe kleur had ik trouwens op toen ik viel van de stoeprand, dus deze is het meest bijzonder van de 3 kleuren. Eenmaal terug in Nederland bleek ik een verrekte enkelband te hebben. Een vakantie om nooit te vergeten samen met deze nagellak.

Dit lakje staat eigenlijk voor alle lakjes die ik van mijn beste vriendin Joanne heb gekregen. Wij kennen elkaar al sinds we 5 jaar zijn en zijn nog steeds best friends. We zien elkaar de laatste tijd helaas niet super veel, maar dat maakt voor onze vriendschap niks uit. Er is een traditie ontstaan bij ons. Wanneer wij op zomervakantie gaan naar een ver land, nemen we altijd een klein cadeautje voor elkaar mee. Geen idee waarom we dat zijn gaan doen, maar dat doen we nu zeker al 10 jaar denk ik. De laatste jaren nam Joanne vaak een bijzonder lakje voor mij mee met een bijzonder kleur of special effect. Super lief. Dit lakje doet mij daar altijd aan denken en hoe ik altijd op vakantie rond liep om iets bijzonders voor Joanne mee te nemen.

Op dit lakje heb ik lang gewacht! Dat is het eerste wat mij te binnen schiet hierbij. We zijn nu bij de tijd belandt dat ik serieus een verzameling lakjes had en iedereen van mijn verslaving af wist, haha. Meestal kocht ik lakjes van de goedkopere merken: Essence en Catrice. Totdat ik achter Maybelline kwam. Oké, de lakjes waren iets duurder, maar oh wat leken ze mij mooi. Op een blog had ik toen gelezen over de Color Show Brocades lakjes. Die glitter lakjes zagen er mooi uit. Het duurde oh zo lang voordat ze in de winkels waren hier in Doetinchem. Wilde ik er net voor mijn verjaardag eindelijk een kopen waren ze bijna allemaal uitverkocht! Grr. Ik wilde graag deze bronzen variant hebben en ja hoor, die was er niet meer. Man, ik wist niet dat ik daar zo teleurgesteld om kon zijn. Met mijn verjaardag kwam dan de grote verrassing. Mijn vriendin Karlijn had dit lakje voor mij gekocht. Ik geloof dat ik 16 werd. Mijn mooiste cadeau die verjaardag, dit lakje, haha.

En zie hier het lakje waardoor ik ontzettend van Kiko nagellak ben gaan houden. Dit is helaas niet het eerste echt lakje, want toen deze op was heb ik een nieuwe gekocht. Maar het eerste lakje hiervan heb ik in Rome gekocht. Ik was 17 en net mijn eigen blog. Leuk, vloggen in Rome. Daar doet mij dit lakje ook aan denken. Mijn eerste vakantie vlog is in Rome gemaakt. Op verschillende blogs had ik gelezen over het merk: Kiko. Iedereen was er oh zo lovend over. In Rome kwam ik een Kiko winkel tegen en echt ik keek mijn ogen uit daar. Wat mooi! Ik nam daar 2 lakjes mee en deze basecoat. En echt, deze basecoat werkt goed! Hij is snel droog en geeft een mooie glans. Sindsdien ben ik verliefd op de Kiko lakjes geworden. Tot aan een paar maanden terug toen ik mijn Maybelline basecoat kocht, heb ik altijd een Kiko basecoat gebruikt. Deze lak in dit potje is helaas te stroperig, maar ik doe hem nog niet weg. Niet totdat ik een goede nieuwe Kiko basecoat heb.

Dit glitter lakje van Claire’s doet mij denken aan mijn eindexamen. Ik heb havo gedaan en was 17 toen ik geslaagd was. Een paar dagen voor de uitreiking ging ik een weekendje met mijn ouders naar Amsterdam. Mijn vader had daar een fietstocht en mijn moeder en ik gingen winkelen. Missie: een jurkje vinden voor mijn diploma uitreiking. Ik kon in Doetinchem en in Arnhem namelijk niks leuks vinden. Ik wilde namelijk ook een jurkje die ik niet alleen met mijn uitreiking zou aan doen, maar daarna ook nog. Ik wilde er één (oké en moest wel) in Amsterdam vinden. Het eerste wat ik vond was deze nagellak. Oh, wat vond ik deze glitters mooi. Ja, deze nagellak deed ik op bij mijn uitreiking, dat stond vast. Het kwam er nu op neer dat ik een jurk wilde vinden die bij de nagellak paste. Echt waar, haha! Na een lange tijd zoeken vond ik er eindelijk één bij  The Sting. Ik was er niet meteen ondersteboven van, maar hij paste bij de nagellak, dus geslaagd. Het oranje jurkje met een grote bloem corsage heb ik nog steeds. Wanneer ik die aan doe zal ik deze nagellak erbij dragen, haha.

Nagellak met een bijzonder verhaalEn dan als laatste deze Sephora lak. Deze is nog niet zo oud. In februari van dit jaar ben ik met school 4 dagen naar Parijs geweest. Samen met een groepje besloten we toen we vrije tijd hadden een winkelstraat op te zoeken. Na een paar winkels bezocht te hebben, kregen we wel honger. Een stuk verderop was een lekker en goedkoop restaurant wist iemand. Daar zouden we heen gaan. Maar we waren net onderweg toen er een Sephora winkel verscheen! Ik als nagellak gek wilde daar wel een lakje kopen en Elles is ook make-up gek, die wilde daar ook wel kijken. Wij samen naar binnen en de rest wachtte buiten onder een afdak (het regende een beetje). We waren wat langer bezig dan gedacht en we kregen een appje dat de rest alvast verder was gelopen. Via de app kregen wij daarna aanwijzingen hoe wij naar het restaurant moesten lopen. Hilarisch dat het was. Arm en arm liepen Elles en ik door de straten van Parijs. Alle twee een tasje van Sephora in de hand. Ik met mijn telefoon met de aanwijzingen en Elles nog een kaart in handen. Het begon ook nog eens donker te worden en er liepen ook niet echt al te beste types in die straten. Wij begonnen maar luidruchtig te kletsen en te zingen zodat we niet lastig gevallen zouden worden dachten we, haha. Ik heb nog nooit zo gelachen en we waren blij toen we het restaurant hadden gevonden. Wanneer ik deze nagellak zie, moet ik hier weer aan terug denken en krijg ik een lach op mijn gezicht.

 Dit was het eerste deel van ‘nagellak met een verhaal’. Ik vind het zelf ook erg leuk om herinneren terug te halen. Geeft toch ook een fijn gevoel. Er komt nog een tweede deel aan, want er zijn nog wat lakjes waar een verhaal achter zit als ik ze zie. Houdt onze blog in de gaten voor het tweede deel.

Heb jij ook een bijzonder lakje met een verhaal?

Misschien is dit ook leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *