Nagellak met een bijzonder verhaal #2

Nagellak met een bijzonder verhaal:

Hoi! Vandaag is het tijd voor nagellak met een bijzonder verhaal #2. Ik heb hiervan al een eerste deel geschreven. Er zijn een aantal lakjes in mijn stash, die bijzonder zijn voor mij. Er komt een herinnering bij mij naar boven. Sommige lakjes heb ik met een reden gekregen of gekocht. Vandaag laat ik jullie nog een paar van dit soort lakjes zien en met het verhaal erbij. Veel leesplezier met het artikel: Nagellak met een bijzonder verhaal.


We beginnen met dit Essence lakje. Dit is mijn eerste special effect lak. Hierdoor begon ik veel meer ‘soorten’ nagellak te ontdekken en begon ik meer aan nailart te doen. Hoe leuk is het om kleine schilderijtjes op je nagels te kunnen maken?! Door de nailart op school ook te dragen, begon een klasgenoot over een blog. ‘Waarom doe je niet iets met die nailarts?’. ‘Deel ze op internet, zodat meer mensen ze kunnen zien’. En zo begon ik mijn eerste blog toen ik klaar was met mijn examens. Ik ben zo blij dat ik het bloggen heb ontdekt, het is zo leuk! Door deze nagellak ben ik in gaan zien wat je allemaal met nagellak kan :).


Deze 4 lakjes staan altijd bij elkaar. Ik heb ze als setje gekocht. Deze Essie lakjes zijn in London gekocht. Toen mijn vader 50 werd zijn we voor zijn verjaardag naar London geweest (is alweer 4 jaar geleden). We gingen met een groep en af en toe konden we er zelf op uit trekken. Een middag zijn we wezen winkelen. Het grote winkelpand Harrods hebben we ook niet overgeslagen. Wat een super groot gebouw! En oh zo mooi!  Duur, duur en chique chique, dat ging er door onze hoofden. Maar ik keek mijn ogen uit. Ik weet niet, maar vond het zo mooi daar. We wilden wel iets kopen daar, alleen al om een plastic zakje van daar te krijgen, haha. Toen viel mijn oog op deze Essie lakjes. Ik wilde al graag een lakje van Essie (mijn moeder heet Esther en ik noem haar vaak Essie, hoe funny is dat) en dan ook nog deze lakjes in Harrods kopen. Oh wat was dat leuk. Deze lakjes herinneren mij aan die leuke tijd daar.


De volgende nagellak met een bijzonder verhaal is van YesLove. Deze lak heb ik op mijn vakantie in Spanje gekocht. Dat was de laatste vakantie met de hele familie. Ik ben zeker 12 jaar met mijn ouders, opa en oma, tante, oom, neefje en nichtje op vakantie geweest. Helaas gingen opa en oma dit jaar niet meer mee. Mijn tante ging naar Italië en wij naar Curaçao. Deze nagellak doet mij aan al die familievakanties denken en hoe gek wij altijd deden. De nagellak kocht ik op een marktje waar het bloedheet was, dat weet ik nog. Op deze vakanties kochten mijn nichtje (ze is 7 jaar jonger) en ik altijd een nagellakje. Ze kwam dan vaak voor het avond eten langs bij ons op de kamer en dan deed ik haar nagels. Leuke momenten zijn dat. Ja, daar denk ik aan als ik dit lakje zie.


Dit lakje van Da heb ik van mijn moeder gekregen. Ik wilde al een tijdje een mooi bordeaux rood lakje. Dat riep ik dan ook zo een paar keer per dag: ‘Oh, ik ga nog een keer op zoek naar een bordeaux rode nagellak’. Mijn ouders zullen het vast en zeker wel na een paar keer wel genoeg gevonden hebben, maar ik bleef het maar zeggen, haha. In mijn examen jaar had ik ontzettend last van mijn knie. Door mijn opgerekte enkelband ben ik verkeerd gaan lopen en kreeg ik last van mijn knie. De fysiotherapeut heb ik veel gezien die tijd. Ook hoefde ik op school niet meer mee te gymmen, maar mocht ik op die tijdstippen naar de sportschool om oefeningen voor mijn knie te doen. Ik vond dat zo aardig van ze! Hierdoor heb ik mijn gymblok gewoon kunnen afsluiten. Toen het eindelijk een beetje beter ging met mijn knie en de examens eraan zaten te komen, stapte ik een keer vanuit school bij mijn moeder in de auto en daar lag ineens dit lakje. Als cadeautje dat het beter ging met mijn knie en voor de examens. Super lief! Ik vind dit gebaar zo lief en dat hier altijd aan moet denken bij dit lakje.


Deze rode lak van de Hema heb ik gekregen toen ik bij de kleuters stage liep. Rond de tijd van sinterklaas is het bij kleuters een gekkenhuis en bij mij was dat ook zo. Niet omdat het sinterklaas was, nee ik moest voor de 3e keer afrijden. Ik had er schoon genoeg van (ik vind auto rijden namelijk niet echt een van de leukste dingen). Mijn mentor (degene die de echte leerkracht was bij de kleuters) sprak mij elke keer weer moed in. Ze ging na dit jaar met pensioen. Ik was dus haar laatste stagiaire en daar genoot ze van. We konden het ook heel erg goed samen vinden. Toen ik geslaagd was voor mijn rijbewijs ben ik meteen terug naar stage gegaan om het te vertellen. De kinderen en mijn mentor waren helemaal blij. Ja echt een super gezellige tijd was dat. Met sinterklaas had ze dan ook een gedichtje voor mij gemaakt en daar zat als cadeautje dit nagellakje bij (bij haar was mijn nagellak obsessie ook al bekend, haha). Ik vond dat zo lief! Omdat je een super leuke leerkracht bent met rijbewijs zei ze toen. Zo leuk, haha.


Even wat anders dan een nagellakje, maar wat er wel bij hoort: een nailpolish corrector pen. Ik koop deze pennen altijd in Duitsland. Met een half uurtje zit ik in Bocholt wat net iets over de grens ligt. Als klein kind ging ik hier altijd al heen met mijn ouders. Wat een feest was dat altijd. Er zat een grote speelgoed winkel daar en dat was altijd leuk om te zien. Nu ga ik er af en toe nog steeds heen met mijn ouders. We zijn dan echt even een middagje weg met z’n drieën. Het is daar zo gezellig en leuk. We gaan dan altijd naar de drogisterijen en slaan daar veel vitamine spullen en andere verzorgingsproducten in, die zijn daar veel goedkoper dan hier. Ook deze pennen van Essence. Sowieso hebben ze daar veel meer Essence dingen en oh, het merk P2 is ook zo leuk. We komen altijd thuis met veel tassen en veel spullen. Wanneer ik aan deze pen denk, dan denk ik aan alle overvolle zakken uit Duitsland, haha.


En dan als laatste deze Nagellak met een bijzonder verhaal. Het is een OPI lakje. Deze is op de luchthaven van Curaçao gekocht. Ik denk altijd terug aan deze super mooie vakantie als ik dit lakje zie. Wat een mooi eiland! Daarnaast was dit de allereerste zomervakantie dat we alleen met z’n drieën weg zijn geweest (mijn ouders en ik). Altijd was er wel andere familie bij in de zomer. Het was echt een super mooie vakantie. En het doet mij ook denken aan wat voor twijfelkont ik ben. Ik twijfelde serieus even of ik een OPI lakje zou kopen (ik had zojuist net omgerekend dat hij goedkoper was dan in Nederland). Op zich is het een goede eigenschap dat je ergens goed over nadenkt voordat je het koopt, maar dit was een ‘koopje’. En ik ben oh zo blij met de nagellak.

Dit waren de verhalen bij de nagellakjes. Ik hoop dat jullie het artikel ‘nagellak met een bijzonder verhaal’ leuk vonden om te lezen. Ik vond het zeker leuk om al deze herinneringen op te halen. Deze lakjes zal ik allemaal ook zeker niet snel weg gooien. Er zitten verhalen aan vast die moeten blijven in mijn herinneringen.

Heb jij ook een voorwerp waar je waarde aan hecht omdat er een verhaal achter zit?

Misschien is dit ook leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *