Interview met Josee van lieveJosee


Hoi! Vandaag heb ik eens iets anders op onze blog: een interview. Via Facebook kwam ik deze site tegen en ik was hier wel benieuwd naar. Na wat heen en weer gemaild te hebben met de eigenaresse heb ik een leuk interview afgenomen. Nu zijn jullie vast wel benieuwd met wie ik een interview heb gehouden. Lees het artikel verder om erachter te komen wie Josee is en wat lievejosee allemaal doet.

 Hét perfecte kledingstuk vinden, is vaak niet zo makkelijk. Je hebt precies in gedachten hoe het eruit moet zien, maar in geen enkele winkel kun je iets vinden dat er ook echt zo uit ziet. Wanneer je dan eindelijk iets vindt, dat aan de meeste van je wensen voldoet, hangt je maat er niet meer tussen. Of je staat in de paskamer met je bijna-perfecte jurk en dan blijkt dat de pasvorm totaal niet past bij jouw figuur.

Herken je deze frustraties? Dat is niet meer nodig! Want LieveJosee maakt je kleding precies naar jouw wensen, precies op jouw maat. Zo heb jij je ideale kledingstuk dat jou zeker past en het is ook nog eens met zorg handgemaakt, speciaal voor jou. Met liefde!

Dit vond ik wel interessant klinken. Iemand die samen met jou op zoek gaat naar het perfecte kleding stuk. Klinkt leuk! Je hebt dan zeker iets unieks in je kast hangen ;).

Ik wilde graag meer weten over Josee en haar bedrijf: lievejosee:

Wie ben je en wat doe je precies?

Ik ben Josee en ik ontwerp en maak kleding voor mijzelf en voor anderen.

Hoe ben je op het idee gekomen op kleding precies op maat te maken voor mensen?

Het maken van kleding is mijn passie. Ik kan uren achtereen doorbrengen achter de naaimachine, bezig zijn met stoffen, ik vind het heerlijk om te doen. Het is vooral erg fijn dat de kleding die ik maak, mij gewoon past. Niet te strak in de taille of te wijd bij de borsten. Daarnaast vind ik het fijn om andere mensen te helpen, blij te maken. Dus ik wilde dit combineren: ik wil mensen blij maken met kleding die past en die gewoon helemaal is zoals zij het willen! Ik heb zelf vaak gehad dat ik heel specifiek iets in gedachten had, maar dat kon ik dan nergens vinden. En waarschijnlijk zullen veel vrouwen dat wel herkennen.


Wat heb je hiervoor allemaal gedaan op dit gebied en hoelang doe je dit werk al?

In 2011, inmiddels vijf jaar nu dus, ben ik begonnen met het maken van kleding en ik heb toen ook verschillende kostuums en cosplays gemaakt voor evenementen zoals Elfia (voorheen Elf Fantasy Fair).

Wat is het leukste of gekste item dat je ooit gemaakt hebt?

Aansluitend bij de vorige vraag; ik heb een poos cosplays gemaakt en zo heb ik onder andere de jurk nagemaakt van princess Leia uit Star Wars: A New Hope.

Wat was je grootste uitdaging om te maken?

Een overhemd voor mijn vriend. Inmiddels heb ik die technieken wel onder de knie, maar toen mijn vriend dat voor het eerst zei, dat hij een overhemd wilde, was mijn eerste gedachte: dat lukt me nooit! Maar eigenlijk heeft dit juist uit mijn comfortzone gehaald en ontdekte ik hoe leuk het is om mezelf uit te dagen en nieuwe dingen te leren. Ik denk dat dit –onbewust- al het begin is geweest van lievejosee. Mijn vriend zegt inmiddels dat de overhemden die ik heb voor hem heb gemaakt, zijn favorieten zijn.

Hoe ga jij precies te werk? Hoe verloopt het proces tot kleding maken?

Ik ga eerst in gesprek met de klant om te bepalen wat ze precies zoekt en wat de wensen zijn. Op basis daarvan ga ik op zoek naar de juiste stof. De ene stof is de andere niet en vraagt bijvoorbeeld een andere soort afwerking. Wanneer de juiste stof gevonden is, maken we het ontwerp van het kledingstuk definitief. Hier worden ook de laatste details besproken, denk bijvoorbeeld aan een rits- of knoopsluiting, een boord aan de mouwen of niet. Dan geeft de klant mij de juiste maten door. Vanaf hier hoeft zij niets meer te doen en begint het werk voor mij echt. Ik maak een patroon en aan de hand daarvan maak ik of eerst een proefversie van het kledingstuk of ik begin direct aan de kleding. Het patroon bewaar ik, zo kan ik voor die klant eenvoudig het kledingstuk weer opnieuw maken als ze dat wil.

Wat is jouw eigen kleding stijl?

Mijn eigen stijl is nogal uiteenlopend. Ik ben gek op de jaren-vijftig-stijl met wijduitlopende rokken, bohemian/hippiestijl spreekt me ook aan (harembroeken zitten echt fantastisch!) maar ik ben ook eigenlijk wel een beetje een geek en vind het leuk om dat in mijn kleding te verwerken. Zo heb ik een rokje van Star Wars en wil ik een onesie maken geïnspireerd op Star Trek.

En tot slot: wil je nog wat kwijt over je site/werk?

Een van de eerste dingen die mensen denken, is dat het erg duur is als ik iets voor ze maak. Maar er zijn bij bijna elk budget wel mogelijkheden. Ik vind het leuk ook om met mensen mee te denken, wat er mogelijk is. Soms vallen kledingstukken inderdaad wat duurder uit dan in de winkel: maar je hebt dan wel iets unieks, speciaal voor jou. Daarbij weet je ook waar je kleding vandaan komt, dat er geen kinderhanden aan gewerkt hebben. Er zijn ook zelfs biologische en duurzame stoffen te koop.  

 Josee, bedankt voor het interview. En wat een leuk bedrijf heb je! Ik hoop dat de lezers beter weten wat je doet en wie weet willen ze wel een eigen kledingstuk bij je laten maken! Contact met Josee kan je opnemen via haar site. Daarnaast is Josee ook te volgen via Facebook en Instagram.

Ik hoop dat jullie dit interview leuk vonden en een kijkje nemen op de site van Josee. Ze maakt echt prachtige kledingstukken!

Misschien is dit ook leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *