Hey ik ben een ochtendmens!

Hoi, Hey ik ben een ochtendmens. Een ochtendmens? Ja, een ochtendmens. Je hebt avondmensen en ochtendmensen. Ik hoor bij die laatste groep. Voor mijn gevoel is die groep heel zeldzaam, haha. In dit artikel wil ik het met jullie over ochtend en avond mensen hebben. Wat maakt mij nou typisch een ochtendmens? Misschien herken je wel dingen. Ik zou dat erg leuk vinden om te weten, dus laat een reactie achter als je herkenbare dingen tegen komt.

Zoals ik al zei ben ik een ochtendmens. In de ochtend heb ik de meeste ideeën en opstaan is meestal geen probleem voor mij. Voor de blog bezig? Dat doe ik het liefst in de ochtend of in de middag. ‘s Avonds kak ik echt in. Mijn energie wordt dan minder. Ik ga dan ook meestal op tijd naar bed. De volgende ochtend ga ik er dan weer vroeg/ op tijd uit.

Neem nu de zomervakantie. Dan ga ik meestal rond half 11 ‘s avonds naar bed. Je hebt de volgende dag vrij, waarom blijf je niet langer op?! Nee, dat hoeft van mij niet. Ik ben dan moe. Het is niet dat ik stipt om half 11 in bed ligt, kan ervoor of erna zijn. De volgende ochtend sta ik rond 9 uur op. Soms eerder, meestal niet veel later. In de ochtend ga ik dan meestal ook sporten. Ik vind dat ook fijn om de dag mee te beginnen. ‘s avonds sporten is minder mijn ding. In de ochtend werk ik ook graag aan mijn blog. Nu is het 12:05 dat ik dit type. Mijn hoofd zit nu vol ideeën, haha.

In een schoolweek ga ik nog eerder naar bed. Meestal rond 21:00. De volgende ochtend moet ik er meestal vroeg uit om naar stage te gaan (7:00) of naar school (8:00). Ik heb dan niet veel moeite met opstaan. Ik spring uit bed en ga meteen mij wassen. Meestal wanneer ik daarna brood ga eten, dan denk ik: Bah, toch wel vroeg. Wanneer ik altijd moest leren voor een toets deed ik dat (juist ja) in de ochtend. Ik kan mij dan beter concentreren en neem de stof beter in mij op. En dan heb ik het vervelendste gehad en kon ik daarna wat leuks doen.

Mijn vriendje is een avondmens. Ik zeg: lekkere combinatie, haha. Hij heeft ‘s avonds veel meer energie. Ik lig al vaak in bed en hij komt een uur later erbij, haha. Maar hij heeft er ‘s ochtends niet altijd moeite mee om op te staan. We zijn er van elkaar al aan gewend, haha. Hij begint de ochtend meestal rustig als we vrij zijn. Een filmpje kijken op YouTube en ik heb mij al aangekleed en al en zit achter de laptop voor de blog. Of ik heb ook al gesport daarvoor, haha.

Veel vriendinnen van mij zijn ook avondmensen. Ook klasgenoten komen ‘s avonds op gang. In onze groepsapp gaat het dan te keer, haha. Vragen over schoolwerk of andere dingen. Ik lees vaak veel de volgende ochtend terug, haha. Uitgaan is ook een feest. Iedereen begint dan energie te krijgen en ik krijg zware ogen. Meestal peppen ze mij op en dan kan ik er ook tegen. Je kent dat wel: je bent dan over je vermoeidheid heen. De volgende ochtend ligt iedereen dan lang ik in bed. Ik sta gewoon kwart over 9 weer op. Ik kan echt niet lang in bed liggen. Die dag ben ik wel wat moe en ga dan ook op tijd naar bed.

Nou ben ik benieuwd of jullie dit herkennen? Iedereen in mijn omgeving heeft iets weg van een avondmens. Ben ik dan de als enige een ochtendmens? Laat een reactie achter als je dingen herkent van een ochtend mens?

Neem dit artikel wel een beetje met een korreltje zout hé?! ;).

Ben jij ook een ochtendmens?

Misschien is dit ook leuk?

1 comment

  1. Hoi Merle! Ik ben zelf ook een ochtendmens en herken heel veel dingen die je schrijft! Ik zet ook bijna altijd een wekker ‘s ochtends, ook in het weekend als ik niks hoef te doen haha. Ik weet niet precies waarom maar toch doe ik het altijd. Ik ben net als jij vaak om half elf wel klaar om naar bed te gaan en sta dan ook vroeg op. Je bent dus niet de enige!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *