Favoriete films van vroeger

Hoi! Ik ben dol op films en series kijken. Nu heb ik daar mijn grote vriend: Netflix voor. Maar toen ik nog een kleine Merle was, had ik geen Netflix. Nee, ik had een grote verzameling videobanden. Wie kent ze nog? En later werden het dvd’s. Een aantal videobanden en dvd’s heb ik bewaard in een grote doos. Ik heb daar weer eens ingekeken. Een aantal films kwamen meteen weer boven bij mij. Dat waren echt mijn favoriete films. Benieuwd welke dat zijn? Kijk mee naar mijn favoriete films van vroeger op videoband of dvd.

Daar komen mijn favoriete films van vroeger:


Ik begin bij de ‘oudste’ en dat zijn de videobanden. Mijn eerste film waar ik aan moest denken was de Leeuwenkoning II. Deze film heb ik wel 100 keer gezien als klein meisje en stiekem vind ik hem nu nog net zo leuk. Ik werd altijd vrolijk van deze film door de liedjes.


Doornroosje. Het bekende sprookje maar dan in een musical uitvoering met K3. Ik was groot fan van K3 en kon deze film daarom vaak kijken. Sprookjes vond (oké vind) ik altijd leuk en dan in combinatie met mijn favoriete meidengroep. De koning in dit verhaal weet ik nog goed, ik moest daar altijd zo om lachen. En de prins was best een beetje knap, hihi.


102 Echte Dalmatiërs. Deze film is en blijft leuk. Het verhaal is leuk en die papegaai (zooo grappig). Het einde van de film is mij het meeste bijgebleven, dat vond ik altijd het leukste. Cruella werd dan in een taart veranderd en ik weet nog dat ik altijd met een big smile daar naar keek.


En dan de laatste videoband is Finding Nemo. Wat een geniaal bedachte film. Een visje die zijn zoontje kwijt raakt en deze gaat zoeken. De film is ook nog eens super grappig en ik kan hem blijven kijken (jammer dat de videobanden nergens meer op af te draaien zijn…). Ik bedenk me net hè: Het tweede deel: Finding Dory. Die staat op Netflix :).


Dan over naar de dvd’s. Sjakie en de chocoladefabriek. Wie heeft het boek of de film niet gezien?! Deze fantasierijke wereld vind ik zo mooi en leuk. De kleine oempa loempa mannetjes zijn zo leuk! En al dat snoep…. jammie.


Zoop! Leuke serie en leuke films. Er zijn 3 films van uitgekomen en alle 3 heb ik ze. Elk verhaal is super spannend en dat vond ik altijd zo leuk. De karakters waren ook leuk bedacht. Ik kon om een aantal karakers goed lachen.


High School Musical. Ja hoor, de liedjes staan al ‘aan’ in mijn hoofd. Ik wilde vroeger dolgraag Gabriella zijn. Niet alleen omdat je dan een ongelofelijk knap vriendje hebt (haha), maar je kan zingen, dansen en bent slim. Alle 3 de delen heb ik gezien. Ik weet nog dat ik vroeger met vriendinnen de dansjes altijd probeerde na te doen.


Bratz. Dit is inderdaad een film gebaseerd op de Barbie Bratz poppen. Ik had er zelf 2 en deze film moest ik dan ook zien. Niet één keer keek ik hem, nee veel vaker. Een lekker meisjesachtige film met jongens, make-up, zang en dans. Heerlijk, haha. Ik wilde zelf altijd Yasmin zijn weet ik nog, dat is diegene links bovenin.


Afblijven. Al deze boeken van Carry Slee heb ik zowat gelezen. De films daarvan ook gezien. De enige die ik ervan op dvd heb, is Afblijven. Toevallig is dat ook nog eens mijn favoriet. Ik zat vroeger zelf op dansen, vandaar dat ik deze film zo leuk vond. Wel een aangrijpende film voor jonge kinderen, maar wel goed om te zien. Ik heb in ieder geval nog nooit drugs gebruikt, haha.

En dan zijn we aan het einde van mijn favoriete films van vroeger. Ik vond het altijd leuk om één van deze films te kijken en nu misschien nog steeds, haha. Sommige kinderfilms blijven gewoon leuk. Herkennen jullie dat?!

Ik ben ook benieuwd wat jouw favoriete film van vroeger is?!

 

 

Misschien is dit ook leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *