Carnaval gepraat: vieren of niet?

Hoi! Het seizoen van carnaval is weer van start gegaan. Ze zeggen altijd: Brabantse nachten zijn lang….. Nou Achterhoekse nachten ook en die gaan overdag gewoon door, haha. Ja, hier in de Achterhoek kunnen ze er ook wat van op het gebied van carnaval. Vooral in de kleinere dorpen vieren ze het goed. Wat vind ik dan van carnaval? Vier ik dat ook zo uitbundig? Lees het artikel dan verder…

Carnaval vieren?

Ik ga je eerlijk zeggen: ik ben niet zo’n feestbeest, haha. Nooit geweest ook. Schoolfeesten vind ik altijd wel leuk om heen te gaan, maar daar blijft het dan vaak bij. Carnaval vier ik dan ook niet. Ik ben aan het denken en volgens mij heb ik dat ook nooit gevierd, haha. Wel vierde ik dit altijd op de basisschool. Het verkleden vond ik wel grappig en de spelletjes die we deden vond ik leuk. Tuurlijk vinden alle kinderen op de basisschool zo’n dag leuk, want je doet alleen maar leuke dingen, haha. Vandaar dat ik dat waarschijnlijk ook leuk vond, haha.

In de lagere groepen was ik altijd prinses, hihi (elk klein meisje wilde vroeger prinses worden en met carnaval kon dat even). Samen met mijn vriendinnetjes waren we van die kleine roze prinsesjes, best schattig als ik eraan terug denk. Ik weet nog dat ik later ooit een keer als heks ben geweest (hoezo tegenovergestelde, haha).  En ik ben ook wel eens discomeisjes en als beer geweest, hihi.

Ooit heb ik eens het plan gehad om carnaval te vieren in Doetinchem. In de spiegeltent was er voor jongeren feest (ik denk dat ik een jaar of 14/ 15 was). Helaas was ik ziek…. dus ging het niet door. Ik weet niet of dat zo helaas was, haha. Ik denk namelijk dat carnaval vieren niet wat voor mij is. Al dat bier, dronken mensen, handtastelijke mensen en die muziek. Nee, niet mijn ding. Ik hou wel van een feestje, maar niet dit soort feesten. Best bijzonder voor een Achterhoeker, haha. Ik ken nog wel meer vriendinnen hoor, die het ook niet zo met dit feest hebben.

Één ding doe ik meestal wel met carnaval en dat is naar de optocht kijken. Er lopen veel bekende van mij mee in de optocht in Doetinchem. Studiegenootjes lopen vaak mee en ik vind het altijd leuk om te zien wat voor wagen ze hebben gebouwd.  Dat vind ik het leuke aan het carnavalsfeest, die creatieve wagens en spreuken. Dit jaar weet ik dat ik ook ga kijken want een klasgenoot van mij heeft een hele Efteling wagen. Dat is natuurlijk leuk om te zien.

Ik heb verder echt niks tegen carnaval hoor! Het feest is best mooi, maar niet voor mij. Optochten kijken vind ik leuk, maar dan heb ik wel genoeg van die Nederlands talige muziek gehoord. Haha. Ook al kunnen de meeste Achterhoekers net als de Brabanders goed dit feest vieren, ik pas.Voor iedereen die carnaval gaat vieren! Heel veel plezier. Ik ga lekker de optocht in Doetinchem kijken tijdens de Carnavalsvakantie. Dat is wel een leuk pluspunt: de Carnavalsvakantie, haha.

Vier jij carnaval en zo ja, hoe?

Misschien is dit ook leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *