3 tips voor vrouwen die een overhemd voor hun vriend gaan kopen

Hoi! Vandaag een artikel met tips voor ons (vrouwen). Tips voor wanneer je voor je vriend een overhemd wilt gaan kopen (geef toe, veel vrouwen shoppen voor hun vriend). Ik heb er natuurlijk ook niet veel verstand van, dus van wie kunnen we beter tips krijgen dan van een man zelf?! Op de site overhemden.com staan talloze overhemden voor mannen. Zij weten dus precies waar je op moet letten wanneer je een overhemd koopt. Lees het artikel verder voor de tips! En misschien is het voor mannen ook wel leuk om te lezen ;). De woorden van echt een overhemden expert:

Voordat je een overhemd koopt moet je eerst even op onderzoek gaan in zijn kast. Dit omdat overhemden verschillende lengtes en pasvormen hebben. De belangrijkste maten die je van je vriend moet weten zijn: de boordmaat, zijn borst- en buikomvang. Dus dames hier een aantal praktische tips waar je op moet letten als je een overhemd wilt gaan kopen voor je vriend.

Tip 1: Kijk of hij een overhemd in zijn kast heeft hangen.

Bijna iedere man heeft wel een goed zittend overhemd, of die jij als vriendin erg goed bij hem vindt staan. Pak dit overhemd uit zijn kast en kijk in de boord (de kraag). Hier staat meestal een getal in. Dit is dan zijn boordmaat. De boordmaat is een goed uitgangspunt om te bepalen welke overige maten hij heeft. Kan je nou geen overhemd van je vriend vinden, leg dan even snel een centimeter om zijn nek. Zorg ervoor dat je nog een vinger kan plaatsen tussen de centimeter en zijn nek. Mocht hij nou meestal een overhemd dragen zonder stropdas dus met 1 of 2 knoopjes open dan kan een overhemd met een kleinere boordmaat beter voor hem zitten. Dan is de pasvorm erg van belang.

Tip 2: de juiste pasvorm bepalen

Bij de pasvorm spelen niet alleen de lichaamsbouw van je vriend een rol, maar ook zijn persoonlijke voorkeur. Een slim fit overhemd is een overhemd dat vaak weggelegd is voor een slank iemand. Slim fit overhemden zijn getailleerde overhemden. Is je vriend nou iets forser of breder gebouwd dan is een slim-fit wellicht iets te gewaagd. In dat geval is een modern fit overhemd (licht getailleerd), of een regular fit overhemd (recht model) een betere optie voor je vriend. Mocht je nou nog steeds geen goed overhemd van hem hebben gevonden. Pak dan weer even een centimeter erbij en meet bij borst- en buikomvang op.

Let dan nog wel hier even op: Draagt je vriend slim fit overhemden tel hier dan 6-8 centimeter bij op, bij modern fit overhemden tel je er 8-12 centimeter bij op en bij regular fit overhemden tel je er12-18 centimeter bij op.

Als je nu de boordmaat, borst-  en buikomvang weet. Kan je gemakkelijk bij verschillende maattabellen kijken welk overhemd perfect bij hem moet gaan zitten. Bij
overhemden.com staan deze maattabellen naast het overhemd dat jij mooi vindt. Even vergelijken en op deze manier vind jij het perfect passende overhemd voor hem.  

Tip 3: de juiste armlengtes en kleur

Is je vriend nou langer dan 1.85? Dan kan hij al snel het probleem ondervinden dat de armlengtes van het overhemd te kort zijn. Mocht je dan online zoeken naar een overhemd kijk dan bij overhemden die mouwlengte6 en mouwlengte7 hebben. Verschillende kleding webshops hebben zo’n filterfunctie. En als laatste is de kleur van het overhemd erg belangrijk. Welke kleur draagt hij nou het liefst en met wat gaat hij het combineren? Casual of zakelijk?

tips voor vrouwen die een overhemd
Mijn vriend draagt niet vaak overhemden, toch maar eens vaker laten dragen, haha. Hij heeft al een wit overhemd, maar een zwart overhemd erbij vind ik ook wel mooi. Sowieso zijn mannen in een (wit of zwart) overhemd mooi! Ik hou daar wel van.

Ik hoop dat jullie wat aan de tips hebben gehad. Ik in ieder geval wel!
Draagt jouw vriend vaak overhemden?


Misschien is dit ook leuk?

1 comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *