100 jaar Converse All Stars! Hoera!

100 jaar Converse All Stars!

Hoi! Wie kent deze bekende sneakers nu niet? Geef toe, je hebt vast een paar Converse All Stars in je kast staan of gehad? Deze beroemde sneakers bestaan al 100 jaar! Kun je dat geloven, 100 jaar Converse All Stars? 100 jaar! En in die 100 jaar is er eigenlijk niet veel veranderd aan de schoenen. De strategie van Converse lijkt samengevat ‘als er niks mis is, dan veranderen we niks’. En juist die strategie is misschien wel de sleutel tot succes voor Converse! Want geef toe, All Stars vallen toch nog steeds te combineren met ieder outfit? Kijk mee naar de geschiedenis van All Stars en naar leuke weetjes.

‘Oorspronkelijk waren de All Stars sneakers voor mannen!’

100 jaar Converse All Stars: Door de jaren heen zijn de Converse All Stars die voorheen voor mannen bestemd waren,  langzaam maar zeker omgetoverd tot uniseks sneakers. Hoe dit is gekomen, is nooit echt duidelijk geweest, maar volgens schoenenkenner Elizabeth Semmelhack heeft het te maken de trend van dames die kleding uit de kast van hun vriend lenen (hey, dat doe ik ook, haha). Volgens Elizabeth, is de kledingkast van je vriend de perfecte plek om een stoere finish voor je outfit te vinden. En de schoenen van Converse zijn daar dus een uitstekend voorbeeld van. Ze passen dan ook het best in het plaatje van een sterke, vrijgevochten vrouw.

Hier komen wat vrouwelijke celebraties die de tijdloze All Stars dragen. Het verhaal van stoere, sterke vrouwen die hun tijd vooruit zijn:

Multi-talent Shirley MacLaine. Zij is de eerste vrouwelijke celeb die met All Stars is gespot in de 50’s. Shirley die bekend is als actrice, zangeres, danseres, activist en schrijfster, bevestigt nog maar eens het beeld van een stoere, sterke vrouw die haar tijd ver vooruit was. Zij trok de stoute (mannen)schoenen al aan vóór de tweede feministische golf in de jaren 60.

(Dit is sowieso mijn favo plaatje van de All Stars). In de jaren 60 is dit Twiggy, een Engels topmodel met opvallend gele All Stars. (die trouwens fantastisch kleuren bij de rest van haar outfit, hello yellow). Twiggy stond bekend als een extreem mager model, vandaar haar mannelijke uiterlijke kenmerken. Het stoere randje van de All Stars maakte haar imago compleet.


Joan Jett is stoer in het Punk/Rock tijdperk. En ook Joan wist als rockchick menig outfit dat stoere, rauwe randje te geven met All Stars. En niet alleen toen, maar ook nu draagt Joan nog steeds graag All Stars.


Demi Moore. Op haar zestiende gestopt met de middelbare school om het leven als actrice na te jagen. Uiteindelijk via de ongebruikelijke weg, (de wereld van pornografie), is zij in de wereld van Hollywood gekomen. Stoer en gedurfd daarom past zij in her rijtje van stoere vrouwen met All Stars.


Wynona Ryder, een van de meest iconische vrouwelijke actrices van de jaren 90. Overladen met awards en ex-lover van Johny Depp. Ze staat bekend als geen lieverdje.  Ze wordt juist meerdere malen aangeklaagd voor onder andere diefstal, vandalisme en drugsdelicten. Bij zo’n stoer imago misstaan een paar All Stars natuurlijk niet.


Kirsten Stewart! Bekend door haar rol in Twilight. Onder een jurk zijn we gewend om normaal hakken te dragen, maar hier zien we dat een paar sneakers ook prima staan. Lekker stoer!


Ook wandelende hit-machine Rihanna past perfect in het plaatje van vrijgevochten, stoere vrouwen mét All Stars.


En als laatste in dit rijtje van 100 jaar Converse All Stars: Michelle Obama. In de schaduw staan van de machtigste man ter wereld, kan geen eenvoudige taak zijn. Toch vervult Michelle de rol alsof ze ervoor geboren is. En ook Michelle is gespot op de meest tijdloze sneakers.

Een leuke reis door de tijd van de meeste gedragen sneakers. Heb je na het lezen van dit artikel shopdrang gekregen naar Converse All Stars? (ik ondertussen wel, hihi). Op de site van Kortingbrox.nl zijn kortingen te vinden voor deze sneakers. Zij verzamelen de nieuwste kortingen voor jouw favoriete All Stars. Houdt hun website dus in de gaten voor leuke kortingen ;).

Ben jij ook fan van Converse All Stars sneakers?

Misschien is dit ook leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *