Waarom ik een glasvijl gebruik? – de voordelen-

glasvijl

Hoi! Waarom gebruik ik een glasvijl? Nou, dat ga ik je in dit artikel vertellen. Mijn nagels zijn belangrijk voor mij. Ik draag vaak en graag nagellak en ook komen er nailarts voorbij op mijn blog. Het is iets waar ik veel tijd aan besteed en heel leuk vind. Mijn nagels probeer ik dan ook goed te verzorgen en af en toe een paar nagellakvrije dagen zijn dan ook goed. Wanneer mijn nagels te lang worden, zullen ze toch wat ingekort moeten worden. Lees: anders scheuren ze in of breken ze af (huilen!). Gelukkig zijn mijn nagels van zichzelf nog wel sterk, maar ze zullen af en toe echt wat korter moeten. Ik vertel je hoe ik dat doe en waarom ik daar een glasvijl bij gebruik.

Voordelen glasvijl

glasvijl
Wanneer mijn nagels echt te lang zijn, moeten ze eraan geloven: er moet een stukje af. Ik gebruik hier een nagelknipper voor. Er wordt altijd gezegd dat dat niet goed is voor je nagels. Of althans, je nagels worden er broos en minder sterk van. Ik moet je eerlijk bekennen dat ik daar weinig van merk. Mijn nagels zijn van zichzelf best sterk (lucky me!) . Nadat ik met een nagelknipper een klein stukje van mijn nagels heb afgehaald , ga ik vijlen. Ik vijl mijn nagels in een mooie vorm, nog wat korter en zorg ervoor dat er geen haakjes meer aan mijn nagels zitten. Dit doe ik met een glasvijl.

glasvijl
Maar waarom met een glasvijl? Nou, dat is beter voor je nagels. Een glasvijl werkt sowieso fijner en beschadigd je nagels minder tijdens het vijlen. Het zal je niet verbazen, maar een glasvijl is gemaakt van glas! Bij deze vijlen is de structuur veel fijner waardoor je je nagelrand als het ware ‘dicht’ vijlt en dus beschermt. Een ‘gewone’ vijl is veel grover en hier maak je je nagelrand eerder mee kapot dan dat je hem ‘dicht’ vijlt.

glasvijl
Een ander fijn voordeel van een glasvijl is dat deze niet snel slijt. Je kunt er dus heel lang mee doen. Bij gewone vijlen werkt deze na een tijdje minder. Bij een glasvijl is dit niet zo. En deze vijl kun je ook makkelijk schoonmaken onder de kraan bijvoorbeeld. Even onder het water houden en dan droogmaken en de vijl is weer schoon en je kan er lekker lang mee doen.

Hoe gebruik je een glasvijl?

glasvijl
De beste manier om je nagels te vijlen, is om in één richting te vijlen. Niet heen en weer gaan! Dit is slecht voor je nagels, zo gaan je nagellagen los van elkaar staan. Wil je je nagels een stuk korter hebben, zonder een nagelknipper, dan is heen en weer vijlen een goede oplossing. Maar ik raad het niet aan. Met een glasvijl kun je hem alleen maar gebruiken door één kant op te vijlen. Je gaat hier dus niet de fout mee in (handig!). Berg de nagelvijl trouwens wel goed op (meestal zit er een hoesje bij waar die in kan). De vijl is wel erg breekbaar, dus voorzichtig….

Etos glasvijl

glasvijl

Een glasvijl is vaak wel wat duurder, maar het is zo veel fijner en beter. Ook budget merken als Catrice, Essence of huismerken van de Kruidvat en Etos hebben glasvijlen. Ik heb er een van de Etos en ik vind deze heel fijn! Ik wil niet meer anders. Het is beter voor je nagels, je kunt er langer mee doen en het is hygiënischer. Ja, ik ben fan van de glasvijlen. En zoals je ziet hoef je er echt geen van een duur merk te kopen, deze van de Etos werkt ook prima. Mijn nagels raken niet beschadigd en ik kan ze mooi in vorm vijlen. Zo kan ik lekker weer een leuk kleurtje aanbrengen op mijn nagels of een nailart maken :).

Gebruik jij ook een glasvijl?

Misschien is dit ook leuk?

8 comments

  1. Goede tip! Ik krijg altijd enorme rillingen als ik een ‘standaard goedkope’ nagelvijl gebruik. Hetzelfde gevoel alsof iemand met zijn nagels over een krijtbord heengaat. Ik ga dit zeker uittesten!

  2. Leuk review! Zelf gebruik ik eigenlijk ooit een vijl, zodra ik er een ga aanschaffen ga ik denk ik inderdaad ook voor een glasvijl, want deze werken sowieso beter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *