Mijn nieuwe werkweek – minder werken, meer bloggen?-

Hoi! Ik heb een nieuwe werkweek. Wat bedoel ik daar dan weer mee? Nou ik heb wat andere werkdagen en ben wat veranderd qua dagen waar ik werk. In dit artikel vertel ik je daar mee over en hoe mijn weken er dus nu uit gaan zien. Het was namelijk wel erg druk….Maar in mijn nieuwe werkweek is dat anders!

Mijn oude werkweek :

Vanaf september tot en met december vorig jaar werkte ik best veel. Soms wel eens zes dagen in de week. Ik kon het allemaal redden en ik vond het allemaal erg leuk!

Voor degene die het even ontgaan is. Ik werk als onderwijsassistent op een school in Doesburg en ik werk in een kledingwinkel in Doetinchem. En dan heb ik ook nog mijn blog! Vorig jaar zag mijn week er dan zo uit:

Maandag: werken op school van 8:00 tot 16:00 (maar werd vaak wat later).
Dinsdag: werken in de winkel van 10:00 tot 17:00
Woensdag: werken op school van 8:00 tot 13:00 en dan had ik de middag vrij voor mijn blog.
Donderdag: werken op school van 8:00 tot 16:00 (werd ook vaak iets later)
Vrijdag: werken op school van 8:00 tot 13:00 en daarna doorrijden naar de winkel en daar werken tot 21:00 (de middag en koopavond dus).

mijn nieuwe werkweek
Na een dag op school werken in de auto naar huis.

En heel af en toe moest ik op een zaterdagmiddag ook werken in de winkel. Best drukke weken. Ze vlogen voorbij en ik vond het allemaal wel heel leuk! Ik moet je eerlijk bekennen dat ik soms wel wat minder tijd had voor mijn blog hierdoor. In de avonduren maakte ik soms wat artikelen en in het weekend vaak. Foto’s maken was altijd een opgave. In de avond was het al donker, dus moest dat allemaal op zondag gebeuren.

Mijn nieuwe werkweek :

Nu zien mijn weken er wel anders uit. Op de school werk ik namelijk minder. Toen ik daar ging solliciteren wist ik dat ook. Na de kerstvakantie zou er nog maar één dag voor mij als onderwijsassistent zijn. En ik kon nog een ochtend ondersteunend werk van iemand over nemen die eind januari met pensioen gaat.

De winkel waar ik werk.

De winkel blijft ook twee dagen, dus houd ik een dag over! Dat wordt mijn blogdag. Ik zal je even laten zien hoe mijn week er nu uit ziet:

Maandag: werken op school van 8:00 tot 16:00 (maar wordt vaak later, haha).
Dinsdag: werken in de winkel van 10:00 tot 16:00
Woensdag werken op school van 8:00 tot 13:00 en de middag vrij voor afspraken en mijn blog
Donderdag: vrij! Een dag voor mijn blog.
Vrijdag: werken in de winkel van 10:00 tot 21:00

Ik ben dus wat minder gaan werken op school en een ochtend erbij in de winkel. Dat betekent dat ik inderdaad wat minder verdien. Maargoed: ik doe wel dingen die ik leuk vind en met mijn blog verdien ik natuurlijk ook wel wat. Een hele dag voor mijn blog is wel lekker en zo kan ik er hopelijk meer uithalen. Zou wel heel gaaf zijn!

Weekend vrij

De weekenden ben ik dus nu vrij, maar het kan zijn dat ik af en toe op een zaterdag moet invallen in de winkel. Mocht iemand een keer niet kunnen. Dat vind ik dan ook helemaal niet erg. In het weekend kan ik dan lekker leuke dingen doen en natuurlijk ben ik dan ook bezig voor mijn blog.

In een weekend met Thijs op pad. Maar daarna weer bloggen 😉

En ik maak natuurlijk ook nog stukjes voor Indebuurt Doetinchem en dat kan ik ook mooi op die woensdagmiddag en donderdag doen. Dit schema heb ik tot aan de zomervakantie. Daarna heb ik geen idee wat er op school gebeurt. Of ik weer meer aan de slag kan daar of dat ik daar juist weg moet. Geen idee… We zullen het wel zien.

Voor nu bevalt dit mij wel en heb ik het naar mijn zin. En dat lijkt mij toch het belangrijkste?!

Hoeveel dagen werk jij?

Misschien is dit ook leuk?

15 comments

  1. Wat leuk dat je zo’n afwisselende week hebt. Tijd om te bloggen is wel erg fijn. Ik werk twee dagen van 10 uur, voor mij meer dan genoeg, ik heb namelijk ook twee jonge kinderen.

  2. Ik werk 5 dagen in de week, waarbij de maandag en vrijdag de hele dag en de andere dagen de ochtend en een deel van de middag vrij ben. Die ochtenden gebruik ik voor mijn blog. Het weekend gebruik ik ook voor mijn blog.
    Op dit moment werk ik zo’n 18uur in de week maar zal nog 1.5week zo zijn (ik valde in voor een zieke collega) daarna terug naar 10 tot 13uur. Dus benieuwd hoe ik daarna aan meer uren kom.

  3. Ik zou er bij mij zo graag wat meer structuur in hebben.
    Buiten mijn blogs sschrijf ik dus nog dingen voor magazines enzo…
    Ik heb soms zo het gevoel dat alles in elkaar overloopt dat ik het gevoel krijg dat ik continu werk. vaak denk ik het meer af te bakenen, maar dat lukt me vooralsnog niet… Als ik dit schema dan zie, word ik wel wat jaloers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *