Mijn Birkenstock slippers – wat hebben ze meegemaakt-

Hoi! De één vindt ze echt helemaal niks en de ander vindt ze leuk en loopt er lekker op. Birkenstock slippers. Ik hoor bij de groep die deze slippers te gek vind en er heerlijk op loopt. Mijn Birkenstock slippers kocht ik denk ik 5 jaar geleden. Op dat moment waren deze slippers helemaal in en ik vond ze meteen al leuk. 5 jaar later staan ze nog steeds in mijn kast en loop ik er nog steeds op. Ze zien er misschien niet meer zo mooi uit als 5 jaar terug, maar kapot zijn ze niet. Een slipper die lang mee gaat en lekker blijft zitten. Ze hebben ook het één en ander meegemaakt in die 5 jaar. In dit artikel vertel ik je waar deze slippers allemaal geweest zijn en wat ze hebben meegemaakt.

Birkenstock slippers

De Birkenstock slippers die ik heb zijn paars en in maat 37. De slippers zijn in Doetinchem gekocht bij een schoenenwinkel die er volgens mij nu niet meer zit dacht ik (haha). Volgens mij waren ze toen rond de 40 euro, kan dat?! Vanaf het moment dat ik ze heb gekocht, heb ik ze super vaak aangehad! Ze zitten zo fijn!!!! De slippers hebben een fijn voetbed waar mijn voet goed in past. Ze lijken een soort van voorgevormd en daar past mij kleine, smalle voetje precies in. Dat is toch even fijn!

Daarnaast is het materiaal erg fijn en doet dat stukje tussen de tenen geen pijn. Ook zit er stof aan de onderkant op de paarse gedeeltes en dat is lekker zacht voor je voeten. Je kunt de slippers ook nog verstellen dat ze strakker of losser kunnen. De onderkant is niet zo dun als bij van die flip flop slippers en dit loopt lekker stevig. Is het al te merken dat ik dol ben op deze slippers?!

In Portugal een stoeprandje gemist

In één van de eerste jaren dat ik de slippers had, hebben ze gelijk voor een soort ongeluk gezorgd. Of ja ongeluk. Dat deed ik toch gedeeltelijk zelf. Tijdens de zomervakantie in Portugal met mijn familie heb ik een stoeprandje over het hoofd gezien. Mijn moeder en ik gingen na de lunch naar wat winkeltjes toe om bikini’s kijken. Op de terugweg lette ik niet helemaal op en boem, daar lag Merle dan op straat. Ik liep op de stoep en wilde blijkbaar ineens de straat op en miste het stoeprandje. Ik heb best zwakke enkels, dus ik zwikte heel snel en hard mijn voet om.

Ik weet nog dat ik riep: Oh, mama. En probeerde mijn moeder die voor mij liep vast te grijpen. Dat lukt niet helemaal. Ik stootte haar wel aan. Maar ik lag op de grond met mij Birkenstocks aan. Alleen aan mijn linkervoet was dus de slipper uitgegaan. Er zaten wat schrammen op mijn voet, maar daar voelde ik niks van. Mijn enkel deed pijn! Deze werd ook dik. Mijn moeder is een restaurant in gegaan en heeft gevraag om ijsblokjes. Met een servetje met ijsblokjes erin kwam mijn moeder naar buiten. Deze heb ik tegen mijn enkel aangehouden om te koelen.

Ondertussen vond de familie al dat wel lang weg bleven. Zij lagen bij het zwembad. Strompelend en leunend op mijn moeder ben ik weer terug gelopen naar het hotel en zwembad. Mijn familie zei gelijk dat ik met mijn voet in het koude water moest zodat deze nogmaals gekoeld werd. Aan het eind van de middag gingen we terug naar de hotelkamer en daar zag ik pas hoe dik mijn enkel was en hij werd ook nog eens blauwe. De tip die mijn tante mee gaf: hoog zitten met je enkel. Ik zat op de bank met een hoop kussens onder mijn enkel.

Een wandelstok

De volgende dag was mijn enkel nog dik en blauw. Mijn vader had een soort druk verband mee (voor zijn enkels om deze te verstevigen als die nog hard ging lopen daar). Dat ging niet door, want het verband had ik in gebruik. In het snikhete Portugal liep ik met een ingepakte enkel. Wanneer ik bij het zwembad was aangekomen lag ik met mijn enkel hoog of in het water. Heel toevallig was er ook een tennisleraar op dat park en die heeft nog naar mijn enkel gekeken. Opgerekte enkelband zei hij. Ik moest rustig aan doen ( haha, grapjas ik ben op vakantie….).

‘s Avonds zijn we met een taxi naar een stadje geweest en daar hebben we, jawel hoor, een wandelstok voor mij gekocht. Hier kon ik op steunen zodat mijn enkel minder belast werd. Het is een paarse wandelstok met bloemetjes. Hoe geniaal, haha. Daar liep ik dan in Portugal met een ingepakte voet, steunend op een stok en mijn Birkenstock slippers aan.

Het voordeel van deze slippers was, dat ik de grootte van de bandjes kun verstellen zodat mijn voet met verband en al er goed in kon. Ook waren het stevige slippers die mijn voet een beetje ondersteunden. De Birkenstocks waren ideaal op dat moment. Ze hebben mij geholpen :).

Opgerekte enkelband

Eenmaal thuis in Nederland bleek ik inderdaad een opgerekte enkelband te hebben (ik was namelijk naar de dokter geweest) en heb ik daarvoor fysiotherapie gevolgd. De Birkenstocks slippers werden ook aangeraden door mijn fysiotherapeut omdat ze mijn voet zo goed ondersteunden. Heuj! Geweldige slippers dus. Na ongeveer een half jaar was mijn enkel weer volledig hersteld, maar het blijft een zwakke plek.

Nog meer plekken met mijn Birkenstocks

Verder zijn deze slippers ook nog in Curaçao geweest vorig jaar. Ze hebben daar heel wat passen op het strand en in Willemstad gezet. Dat liep zo fijn namelijk.
Mijn geliefde Birkenstock slippers zijn eigenlijk altijd meegegaan op vakantie. Naar Spanje, Tenerife, of Lanzarote. Ze hebben het allemaal gezien.
In Nederland hebben ze mij veel geholpen met shoppen op een warme dag.

Wanneer ik een shopdagje met een vriendin had staan op een lekker warme dag, dan deed ik mijn Birkenstock slippers aan. Ik val in herhaling: maar ze lopen lekker, haha. Ook zijn ze heel vaak nat geweest. Wanneer het warm is, sta ik thuis wel eens onder de sproeier. Dan gaan de slippers mee en worden ze ook lekker nat, maar daar kunnen ze prima tegen ;).

Hebben de Birkenstock slippers van mij veel meegemaakt. Ja zekers. Het zijn echt fijne slippers om te dragen. Ik weet zeker dat ik ze pas weg doe als ze echt kapot en versleten zijn. Dus ze gaan nog heel wat meemaken die slippers. Deze zomervakantie gaan ze helemaal naar Zuid-Frankrijk. Dus ze moeten goed uitgerust zijn en dan kunnen we weer!

Birkenstock slippers

Denk je nu, hè, maar dit soort slippers wil ik ook. Je kunt ze online via de Birkenstock site bestellen (de site verschijnt als je op het plaatje hieronder klikt) . Je gewone schoenmaat is ook je maat voor deze slippers.

Wat vind jij van Birkenstock slippers? Heb jij zelf ook een paar?

Misschien is dit ook leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *