Afstudeerwerkstuk – the struggle is real!

Hoi! Het afstudeerwerkstuk. Ik ga eerlijk zijn: het is een grote struggle voor mij. Even voor degene die denken: wat studeer je dan? Ik zit nu in het laatste jaar van de Pabo. Alle verslagen en toetsen heb ik gehaald en er staan nog 2 grote projecten open: stage en het afstudeerwerkstuk. Nu doe ik stage na de zomervakantie, dus afstuderen dit schooljaar lukt niet. In dit artikel leg ik gedeeltelijk uit waarom ik stage later doe. Mijn afstudeerwerkstuk doe ik dus wel. En daar komen nogal wat stuggles bij kijken, haha. Is dit herkenbaar? In dit artikel deel ik jullie mijn 10 afstudeerwerkstuk struggles.

Mijn afstudeerwerkstuk gaat over de overgang van groep 2 naar groep 3 en dan op rekengebied. Ik ga kijken wat kinderen eind groep 2 allemaal moeten kunnen om goed in groep 3 te kunnen starten. Daar maak ik dus een heel werkstuk over en dit wil ik graag voor de zomervakantie af hebben. Ik ben al een heel eind. Eigenlijk is het werkstuk zo goed als af en moet het nog een aantal keer gecontroleerd worden en de puntjes op de i gezet worden. Maar voordat ik zo ver was, heb ik struggles gehad, haha.

Ik hou namelijk niet echt van die theoretische dingen en verslagen schrijven. Waarschijnlijk hebben hier meer mensen last van?!

Afstudeerwerkstuk struggles:

1. Ineens zijn allerlei andere dingen, maar dan ook echt alle andere dingen, interessanter. Eigenlijk wil je eerst dit of dat nog doen, maar nee je MOET aan je afstudeerwerkstuk werken.

2. Uitstelgedrag, uitstelgedrag en ik herhaal uitstelgedrag….

3. Ik ben een blogger en kan op zich prima teksten schrijven en een leuk lopend verhaaltje. Bij een werkstuk moet alles in een zakelijke schrijfstijl, Bah, volgens mij ontbreekt die bij mij, haha.

4. En dan de APA stijl. Waahhhh! De bronnen moeten goed genoteeerd worden en kloppen. Ppff stom gedoe.

5. Voor mijn afstudeerwerkstuk heb ik een begeleider, Die kijkt je verslag na en dat soort dingen. Wanneer je hem nodig hebt he, lijkt het wel of diegene van de aardbodem verdwenen is joh ;).

6. Spellingsfouten!!! Na 10 keer je tekst overgelezen te hebben, zie je ze echt niet meer. En dan haal je juist je werkstuk op één spellingsfout te veel niet. Grrr. Waarom is de Nederlandse taal zo moeilijk?

7. Beoordelingsmodel. Op mijn school werken we met een beoordelingsmodel. Zorg ervoor dat die genoemde punten in je werkstuk staan en je haalt een voldoende. Makkelijker gezegd dan gedaan. De punten zijn zo vaag omschreven dat ik vaak geen idee heb wat ermee bedoelt wordt. Lekker dan…

8. De gesprekken met medestudenten. Hoe heb jij dat gedaan? Hoe heb jij dat verwerkt? Nou, ik zo en zo. Dan kijk je naar je eigen werkstuk en dan denk je: oké veranderen, dat heb ik niet, dus aanpassen!

9. Überhaupt moet je alles 10 keer aanpassen en weer veranderen. Ppff, waarom is het niet gewoon in één keer goed?!

10. En de vele ruzies die je met Word hebt! Het is echt een haat liefde verhouding. Pfff. Automatische inhoudsopgave- De Hell voor mij!

afstudeerwerkstuk struggles

Dus tja, het is wel duidelijk geworden dat dit niet echt mijn ding is. Het onderwerp is best interessant en ben best trots op het eindresultaat. Maar de weg er naar toe was lang…. haha. Als het goed is ben ik nu zo ver dat mijn begeleider de boel nog en keer doorleest en dan kan ik het afstudeerwerkstuk inleveren. Yeah!

Na al deze struggles ben je dan ook extra blij wanneer je het werkstuk hebt gehaald. Dat is dan wel een fijne troost! Ik ben wel benieuwd of jullie deze afstudeerwerkstuk struggles herkennen of dat je zelf nog een andere struggle hebt. Laat dat in de reacties achter :).

Misschien is dit ook leuk?

3 comments

  1. O zo herkenbaar. Een jaar geleden zat ik in dezelfde situatie als jij nu. Gelukkig nu al een jaar afgestudeerde pabo-er, maar ik weet er alles van. Ik zat ook altijd te knoeien met die apa norm. En dan die zakelijke schrijfstijl en dan ook nog in verleden tijd terwijl je het nu schrijft. Nee, ben blij dat ik van dat onderzoek af ben en nu gewoon lekker mag werken.

    Nog veel succes met de laatste loodjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *