Afspraken nakomen – opgelicht door een influencer?

Hoi! Dit artikel is in mij opgekomen door een afspraak van onze webshop die niet nagekomen is. Ik vertel je hier alles over. Het heeft met een influencer te maken. Aangezien dit ook een baan van mij is, ging ik echt aan op dit gesprek. Of beter gezegd: geen gesprek meer. Wat is het toch met mensen die hun afspraken niet nakomen? Is dat nou echt zo moeilijk?! Of denk ik hier zo zwart-wit in?

Influencer contact voor de webshop

Het begon in oktober vorig jaar (ik herhaal: oktober 2022). Thijs en ik waren op zoek naar andere influencers buiten mij om. Dat ik de producten van onze webshop promoot is logisch. Maar naast mij willen we meer naamsbekendheid creëren door influencers in te zetten. We wilde graag onze kansen spreiden, dus hebben besloten meerdere kleinere influencers te benaderen.

We hadden wat kleinere influencers op het oog. Qua volgers te vergelijken met mij. Dat leek ons prima. We stuurden producten op en deze zagen wij terug op de Instagram van de meiden. Super leuk. Ook stuurden we een Belgische influencer wat op. Haar naam laat ik buiten beeld. Ik kan je vertellen: tot op de dag van vandaag hebben we nog geen content van haar gezien. We zijn nu drie maanden verder hè.

Hier kan ik mij zoooooo aan ergeren. We hebben contact met haar via de Instagram chat.Gegevens uitgewisseld. Ze heeft een item van de webshop uitgezocht en laten weten dat ze het item ontvangen heeft. Ze zou eind oktober op vakantie gaan en het kettinkje meenemen en daar foto’s maken. Een maand later nam Thijs maar eens contact op of de foto’s gelukt waren. Op dat moment was ze ziek. Dus het werd even uitgesteld. Daarna werd er contact opgenomen waar onze voorkeur naar uit ging: post, storie, reel of een Tik Tok video.

Radio stilte

Geen van allen hebben we nog gezien. Thijs en ik begonnen aan onszelf te twijfelen eind 2022. Hebben we de content over het hoofd gezien? Nee wanneer je contant maakt in samenwerking, tag je degene toch? Dat hebben we niet gezien. Daarna heeft Thijs nog een aantal keer gevraagd wanneer ze het kettinkje gaat posten. Radiostilte….. krekelgeluiden….. We horen niks meer van haar. Wel kijkt ze onze stories van de webshop en zet ze andere foto’s online. Dat is toch vreemd?!

Het gaat om een kettinkje wat we hebben opgestuurd. Gelukkig geen groot en duur product en we hebben haar gelukkig (sorry dat ik het zeg) niet betaald. Dus een grote samenwerking of iets, was het niet. Maar toch, je spreekt wat met een bedrijf af en komt het gewoon niet na. Daar kan ik zoooo slecht tegen.

afspraken nakomen

Ik werk zelf ook vaak samen met bedrijven op mijn blog of Instagram. We spreken wat af en ik word betaalt en/of ontvang producten. Dan kan je het toch niet maken om daar niks mee te doen?! Of denk ik nu iets heel raars. Dat is toch je werk. Je hebt een overeenkomst met iemand. Dan kom je dat na. Vind ik. En ik gok vele andere die daar ook zo over denken.

Afspraken nakomen

Tuurlijk vergeet je wel eens een afspraak na te komen of gebeurd dit wat later. Het zit hem in de communicatie om dit aan een ander te laten weten. Meld dan even: de post komt eraan maar dit duurt even. Geef een indicatie wanneer je denkt dat het online kan of noem maar op. Maar communiceer! Wij doen dat ook met klanten van de webshop bijvoorbeeld. Laatst hadden we een letter sleutelhanger op maat gemaakt voor een klant. We hebben haar laten weten wanneer deze ongeveer af zou zijn.

Dat is wel zo netjes om te delen. Niet dat de klant maar in ‘nietswetende’ afwachting zit. Zou je zelf ook niet fijn vinden. Ook op mijn werk op school is communiceren belangrijk. Spreek af wie wat doet en houd elkaar op de hoogte van de afspraak. Een vergissing is mogelijk of wat vergeten kan. Maar dat kunnen geen belangrijke afspraken zijn of afspraken die vastgelegd zijn. Dat staat nou eenmaal op papier toch?

Thijs en ik kijken dan ook graag naar het programma #BOOS van Tim Hofman op YouTube. Hij gaat de mensen achterna die afspraken niet na komen. Go Tim, echt super goed. Wij zijn gewoon van: wat je afspreekt met een ander kom je na. Houd elkaar op de hoogte wanneer, hoe, wat en waar. Dan komt het toch gewoon goed. En lukt iets niet? Vraag hulp aan elkaar. Los het samen op. Maar niks meer laten horen…. Niet oké.

afspraken nakomen

Lichtpuntje

Gelukkig hebben we ook leuke meevallers, haha. Zo plaatste een andere influcener haar video ook op TikTok waar ze nog meer volgers bleek op te hebben dan op Instagram. Dat is natuurlijk super leuk en lief. Met haar zouden we nog wel eens willen samenwerken. Met de andere Influencer echt niet meer. En dat heeft Thijs haar vast maar medegedeeld. Wees blij met het kettinkje maar dat wordt geen samenwerking meer in de toekomst.

Zo, mijn frustratie is eruit. Misschien zijn Thijs en ik iets te veel van principes maar we vinden dit echt niet netjes. Maar dat was al wel duidelijk denk ik, haha. Een persoonlijk verhaal wat ik jullie graag wilde delen. Afspraken nakomen is gewoon logisch lijkt mij toch?!

Hoe kijken jullie daar tegenaan, afspraken nakomen?

Merle Hebing
Merle Hebing
Artikelen: 1189

4 reacties

  1. Mee eens. Heb datzelfde meegemaakt met mensen(bners) die een review over mijn eBooks zouden posten. Niets meer van vernomen, verschillende keren bericht gestuurd naar diegene, maar nada.

  2. Het zit ‘m inderdaad in het communiceren. Heel erg jammer dat er vanaf haar kant geen contact is geweest. Het is inderdaad vreemd dat ze wel de stories bekijkt. Op naar de volgende samenwerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *