Young lady Business academyen- eigen bedrijf beginnen?

Young Lady Business Academy

Hoi! Dromen we stiekem niet allemaal van ons eigen bedrijf? Ik ga eerlijk met je zijn. Toen ik begon met bloggen had ik totaal geen benul dat ik geld ermee kon verdienen of producten kon ontvangen. Echt waar! Ik ben ooit begonnen met een nailart blog om mijn gemaakte nailarts te delen. Het leek mij gewoon leuk om dit aan andere mensen te laten zien dan alleen maar mijn ouders en vriendinnen. Het schrijven en foto’s maken begon ik steeds leuker te vinden en ik begon echt meer te bloggen. Er kwamen niet alleen maar nailart artikelen, maar ik schreef over meer onderwerpen. En daar was Girls-Things en daar blog ik nu al meer dan één jaar op. En als ik hier toch mijn eigen bedrijf van kan maken zou dat wel heel vet zijn! Toch?

Eigen bedrijf/ business beginnen ?

Young Lady Business Academy

Er zijn meer meiden die dromen van een eigen bedrijf of een eigen ‘business’.  Ik zou bijvoorbeeld heel graag van mijn blog mijn bedrijfje maken . Mijn vriend heeft bijvoorbeeld al een eigen bedrijf in de vormgeving. Websites maken, logo’s ontwerpen en noem maar op. Je kunt bij hem daarvoor terecht. Zijn studie is bijna klaar, dus kan hij zich dadelijk meer richten op het ondernemerschap en zijn bedrijf.

Mijn studie zit er ook bijna op…… Zou ik hetzelfde gaan doen als mijn vriend? Ik vind het ondernemerschap namelijk wel heel interessant. Bloggen doe ik al 4 jaar met veel plezier en ik heb verschillende blogs, sites en een YouTube kanaal gehad. Nu heb ik deze blog: Girls-Things (met bijbehorend YouTube kanaal ) en dit bevalt mij wel.

Young Lady Business Academy

Ik kom erachter dat bij het bloggen veel komt kijken. Zo nu en dan krijg ik wel eens betaalde opdrachten of producten om te testen. Ik heb veel werk en liefde in mijn blog gestopt al die jaren en dat wordt nu af en toe beloond. Hierdoor schrijf ik wel eens over onderwerpen die niet zo 1, 2 ,3 bij mij te binnen zouden schieten. Heel erg leuk!

Wel ben ik achter allerlei regeltjes gekomen, want je mag niet zomaar van alles op internet zetten. Je hebt auteursrechten, SEO regels om gevonden te worden in google en ga maar door. Een aantal dingen weet ik nu, maar nog lang niet alles. Mijn vriend helpt mij hierbij (hij heeft daar wel verstand van), maar ook hij weet niet alles hierover en over het ondernemen van je eigen bedrijf.

Young Lady Business Academy

Maar om meer te weten te komen over het ondernemen is er de Young Lady Business Academy. Elske Doets is de Zakenvrouw van het jaar 2017. En zij heeft als missie om ‘Young Ladies’ te inspireren en te motiveren om hun professionele dromen na te jagen. Daarom heeft zij de Young Lady Business Academy opgericht. Hier kunnen meiden  van 15 t/m 24 jaar terecht om meer te leren over een eigen business en ondernemerschap. 

Young Lady Business Academy

Een week lang krijg je lessen en cursussen om je te laten inspireren en te gaan voor je dromen. Elke schoolniveau is welkom en je kunt je gratis inschrijven! Dat is nog eens leuk! Van 2 juli tot 6 juli  2018 is de 3e gratis Academy. Je kunt je inschrijven voor 3 juni 2018. Je schrijft in een brief je motivatie en de beste brieven worden uitgekozen voor de pitch dag op 12 juni 2018. De beste pitches worden uitgenodigd om de Young Lady Business Academy te gaan volgen. En de allerbeste Young Lady Business Case krijgt zelfs de gelegenheid om 4 dagen lang met Elske Doets mee op zakenreis te gaan naar een bestemming in Amerika of Canada in het najaar van 2018. Zo gaaf!

Wil je meer informatie over deze gave Academy. Bekijk de site voor meer informatie. Je kunt daar ook wat video’s  vinden van vorige Academy’s.
Ik vind het in ieder geval heel gaaf klinken. Zeker iets om heen te gaan mocht je meer (in mijn geval mijn hobby bloggen) uitwerken tot een eigen bedrijf!

Zou jij naar de Young Lady Business Academy willen?

Deze blog is geschreven voor een samenwerking met Onfluence. 

 

Misschien is dit ook leuk?

12 comments

  1. Super leuk, ik ben sinds 1 januari fulltime eigen ondernemer. Mijn blog en daarnaast ben ik allround tekstschrijver. Ik had inderdaad ook helemaal geen weet wat er allemaal kon met een blog of YouTube kanaal toen ik begon ?

  2. Wat tof dat je via de Young Lady Business Academy meer leert over hoe je als jonge chica je eigen onderneming start. Ik denk dat geld verdienen met een blog overigens nooit een doel op zich moet zijn. Je ziet dat ook bij de echt succesvolle bloggers, die doen het omdat ze het gewoon supergaaf vinden om te doen en omdat ze niets liever zouden doen dan dat. Je straalt heel veel enthousiasme uit dus het gaat je vast lukken om er je business van te maken. Veel succes!

  3. Zo jammer dat het in Nederland is en de pitch tijdens de examens valt. Top initiatief, Hier in België mogen ze ook meer dergelijke dingen organiseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *