Yoga kussen van de Decathlon- train je spieren-

Hoi! Thuis werken is de nieuwe norm. Een norm die voorlopig nog wel zal blijven. Waarom dan ook niet wat meer thuis sporten? Ik ontdekte een soort yoga kussen bij de Decathlon waar je je buik-en rugspieren mee kunt trainen. En dit terwijl je gewoon thuis aan het werk bent! Ik leg je uit hoe het yoga kussen van de Decathlon werkt en wat het doet.

Yoga kussen van de Decathlon

yoga kussen van de Decathlon

Toen ik zag staan: wiebelkussen,  moest ik wel even lachen. Kinderen die lastig stil kunnen zitten op hun stoel op school, krijgen vaak een wiebelkussen. Dit is niet een kussen voor de onrustige thuiswerkers hoor. Hoewel…. Je zit door dit kussen niet helemaal stil op je stoel. Nee met dit yoga kussen train je voornamelijk je buik-en rugspieren.

Het Nyamba wiebelkussen is ideaal om thuis te gebruiken. Leg deze op je stoel waar je werkt en ga er een paar uurtjes op zitten. Doordat het kussen bol staat moeten je spieren moeite doen om een juiste en goede houding aan te nemen. Hierdoor creër je een goede houding en train je dus je buik-en rugspieren.

Het kussen is ideaal overal mee naar toe te nemen. Aan de onderkant zit een ventiel. Wanneer je deze optrekt kun je lucht in het kussen blazen. Zo veel je zelf wilt. Is het kussen wat te vol voor je? Druk op het knopje in het ventiel en de lucht loopt eruit. Zo bepaal jij zelf hoe ‘vol’ het yoga kussen komt.

Spieren trainen

yoga kussen van de Decathlon

Maar niet alleen je buik-en rugspieren zijn hiermee te trainen. Ook je balans kun je ermee oefenen. Ga met sokken aan op het kussen staan en houd je balans! Om makkelijk te beginnen kun je achter een stoel gaan staan. Zo heb je een steun om je aan vast te houden. Al snel probeerde ik het zonder. Gaat prima!

yoga kussen van de Decathlon

Ook kun je er verschillende spieroefeningen mee doen. Met één been op het kussen staan. Die andere ver naar achter en leun op het been die op het kussen staat. Probeer die dan maar eens goed recht te houden. Dat voel je wel!

Of nog een andere oefening: op de grond liggen, beide voeten op het kussen en dan je kont omhoog gooien. Dat vraagt ook wat evenwicht en spierkracht.

Thuis lekker sporten

Bij het yoga kussen van de Decathlon zit een boekje waar nog veel meer oefeningen in staan. Veel zijn er om je buik-en rugspieren mee te trainen. Echt een goede en makkelijke manier om dit te doen. Het fijne is: dit kan gewoon wanneer je thuis aan het werk bent. Ga zitten op het kussen en ondertussen werk je gewoon door op de computer. Hoe handig?!

yoga kussen van de Decathlon

Bij de Decathlon hebben ze nog meer items om thuis te kunnen sporten. Tussen de werkzaamheden door even wat oefeningen doen. Zo kun je vaak weer fris nadenken en verder gaan. Kantoor/ sportschool aan huis. Het kan allemaal!

Zou jij dit yoga kussen tijdens het werken willen gebruiken?

Merle Hebing
Merle Hebing
Artikelen: 1182

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *