Wat te doen in de zomervakantie?!

Wat te doen in de zomervakantie

Hoi! Wat te doen in de zomervakantie? Misschien weet jij al lang een antwoord op deze vraag. Maar voor degene die denken: 6 weken vrij, wat nu? Haha, nee. Ik neem aan dat iedereen zich wel kan vermaken tijdens de zomervakantie. Vele gaan op vakantie of een weekendje weg of een dagje weg. Mocht je nu niet op vakantie gaan, maar wel wat leuks willen doen in de vakantie. In deze post geef ik wat tips om te doen tijdens de zomervakantie. Het zijn ook dingen die ik graag zou doen in een vakantie. Ik geef er dan ook voorbeelden bij wat ik dan zou doen. Veel leesplezier!

Wat te doen in de zomervakantie?! Mijn tips:

Op vakantie in eigen land.

1.Op vakantie in eigen land. Dan bedoel ik niet gelijk één week. Maar je kunt bijvoorbeeld een weekendje naar een stad gaan waar je nog nooit bent geweest. Of een dagje. Kies dan wel een stad uit waar je nog niet geweest bent. Zoek van te voren uit wat er allemaal te doen is en speel je eigen gids. Lijk mij echt super leuk om eens te doen. Ik zou dan graag naar Rotterdam, Groningen of Leeuwarden willen.

Een relaxdagje in de tuin.

2. Een relaxdagje in eigen tuin. Wat heb je ervoor nodig: een handdoek, bikini (moet het dus wel mooi weer zijn, kun je lekker bruin worden), zonnebrand (goed insmeren!), een zonnebril en eventueel een petje (hoofdhuid!), een goed boek of tijdschrift, drinken en ijsjes (verkoeling) , een klein (voeten)badje (ook voor verkoeling) en geen telefoon. Ofja, probeer zo min mogelijk op je telefoon te kijken. Gewoon even een dagje niks en chill. Dit vind ik heerlijk om eens te doen in onze tuin. Wij hebben dan wel een luxe en hebben een bubbelbad waar ik dan af en toe in kan….

Wat te doen in de zomervakantie

Een dagje strand.

3. Een dagje strand! Dat lijkt mij echt heerlijk. Een dagje naar het Nederlandse strand. Ik zie mij dan al dobberen met mijn flamingo, haha. En het strand hoeft niet eens langs de westkust te zijn. In veel steden zit langs een rivier of andere waterplas ook wel een strandje. Ik heb zelfs op een paar kilometer afstand een meertje met strand bij mij zitten. Misschien moet ik daar eens langs gaan…

Een film/ serie marathon.

4. Een film/ serie marathon. De zomervakantie is zeker geschikt om eens naar de bios te gaan en een leuke film te kijken. Ik zou zelf heel graag naar de nieuwe Minion film willen, hihi. Maar je kunt ook thuis een bioscoop creëren. Op Netflix of Videoland staan ook veel leuke films en series om te kijken. Videoland kun je zelfs 2 weken proberen voor 1 cent. Goede tip ;).

Wat te doen in de zomervakantie

Een shopdag in een onbekende stad.

5. Of ga naar een stad waar je nog nooit geshopt hebt. Ook super leuk toch? Ga daar lekker een shopdagje houden. Bij de Kruidvat of Hema zijn vaak aanbieden voor een treinkaartje. Je kunt dan heel goedkoop door heel Nederland reizen. En met mijn budget shopping tips, hoef je niet eens veel geld uit te geven tijdens het winkelen ;). Ik zou zelf in Rotterdam, Den Haag of Utrecht willen winkelen.

Opruimen.

6. Opruimen…. Is dit leuk? Ja! Zet muziek aan en ruim je kamer of wat anders op. Wanneer je je kamer opruimt, kom je vast spullen tegen waarvan je niet meer wist dat je ze had. Memories ophalen gelijk ;). Wanneer ik ga opruimen kijk ik gelijk of ik dingen op Marktplaats kan zetten. Zo maak ik er iemand anders blij mee en verdien ik er wat geld aan. Ik doe dit vaak met kleding. Mijn kledingkast puilt anders uit, dus eens in de tijd ruim ik de boel op. Een goede tip om ook spullen op Marktplaats te zetten: ga eens bij familie langs en vraag of zij nog dingen hebben die ze weg willen doen. Ik ga bijvoorbeeld nog de zolder op bij mijn opa en oma om daar op te ruimen en spullen op Marktplaats te zetten.

Wat te doen in de zomervakantie

Iets nieuws bakken.

7. Iets nieuws bakken. Ik vind het altijd leuk om dingen te bakken of iets anders te maken/koken. Probeer een nieuw recept uit, ga op internet op zoek naar een lekkere DIY. Ik heb laatst bijvoorbeeld zelf fruit ijsjes met alcohol gemaakt. In de stad zijn ook bij de Xenos of Hema bijvoorbeeld lekkere bakpakketten te vinden. Ik heb zelf nog een pot met appelkoekjes van de Xenos, deze wil ik graag gaan maken in de zomervakantie. En ik ga nog op zoek naar lekkere recepten voor een ijskoffie met een smaakje.

Probeer iets nieuws uit.

8. Probeer iets nieuws uit. Naast schrijven op mijn blog, maak ik ook veel foto’s. Laatst heb ik 2 andere lenzen van mijn schoonvader geleend voor de spiegelreflex camera. Ik vind het leuk om hiermee te spelen en dingen te proberen. In de zomervakantie wil ik meer aan de slag met foto’s maken. Misschien heb jij ook wel iets waar je graag aan wilt beginnen, maar nooit tijd voor heb gehad. In de zomervakantie is het de tijd om dat te doen!

Wat te doen in de zomervakantie

Een bbq/high tea met vrienden.

9. Nodig vrienden, familie of wie dan ook uit voor een barbecue/picknick/ high tea/ lekkere lunch/avondmaal. Op voorwaarde dat je al het eten zelf maakt. Zo kun je nieuwe recepten proberen en daarna je familie of vrienden het laten proeven. Super gezellig toch? In de vakantie wil ik graag met vriendinnen een keer een high tea of een barbecue bij mij thuis doen. Lijkt mij heel erg gezellig!

Relax.

10. En als laatst: relax….. je hebt immers vakantie. Niet elke dag hoeft een vol programma te zijn met dingen die je wilt doen. Doe lekker rustig aan en zie wat de dag je brengt. Ik heb mijn vakantie ook niet vol staan met van alles en nog wat. Ik zie wel en bedenk graag van dag tot dag wat ik wil doen. Het kan zo zijn dat ik ‘s ochtends op sta en denk: vandaag ga ik winkelen of iets bakken. Ik zie wel ;). Dat is het lekkere van vakantie.

Dat waren mijn tips om in de zomervakantie te doen. Ik hoop dat je een antwoord hebt op de vraag: ‘Wat te doen in de zomervakantie?’ Natuurlijk is er zo veel te doen. Het is aan jou wat je leuk vindt om te doen. Alles lekker rustig aan en op zijn tijd. Geniet ervan! Ik ben ook wel benieuwd wat jij gaat doen in de zomervakantie of graag wilt doen. Laat de tips zeker achter!

Wat te doen in de zomervakantie?

Misschien is dit ook leuk?

7 comments

  1. Vandaag ben ik druk bezig geweest met nummer 6! Volgens mij duurt het nog wel de hele week voordat ik er mee klaar ben, maar goed, dan heb ik ook weer wat te doen hè! 🙂

  2. Tja, met twee tieners in huis zijn we nog even aan het kijken wat dit jaar haalbaar voor ons is. Onze voorkeur gaat uit naar een echte vakantie, maar zou ook best kunnen dat we het houden bij dagjes weg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *