Waarom ik bij de recherche wil & misdaad series

bij de recherche

Hoi! Waarom ik bij de recherche wil? In dit artikel vertel ik je daar alles over. Ik wilde altijd al juf worden en daar volg ik nu ook een opleiding in, maar stiekem zou ik ook graag bij de politie werken en dan wel bij de recherche! Moorden oplossen, verdachte zoeken en misdaden oplossen. Dat klinkt toch gaaf of niet? Hoe kom ik hier dan allemaal zo bij? Dat ga ik je vertellen en ik zal je gelijk uit de droom helpen: Ik ga echt niet bij de recherche werken hoor! Ik vertel je gelijk er maar bij waarom ik waarschijnlijk helemaal niet geschikt ben voor dit werk.

Bij de recherche

Waar komt de gedacht vandaan dat ik graag bij de recherche zou willen? Nou, misschien niet helemaal achter mij gezocht, maar ik kijk graag misdaadseries. Moordvrouw! Alle seizoenen en elke aflevering gezien. Voor Smeris geldt hetzelfde! Ik ben echt groot fan van die series. En op Videoland was ik ook helemaal weg van de serie: Suspects! En zo zijn er nog wat series die met misdaad oplossen te maken hebben die ik heb gezien.

Het grappige is dat ik niet naar Flikken Maastricht kijk. Dat is ook een serie in dat genre. Deze serie heb ik niet vanaf het begin gevolgd en ik vind halverwege invallen niet leuk. En ik kan nergens vinden waar ik de oude afleveringen terug kan kijken. Iemand een tip???

Raadselachtig

Wat trekt mij dan zo aan in die series? Nou het raadselachtige. Ik vind het leuk om raadsels op te lossen. En in die misdaadseries er dus achter te komen wie de dader is. Dat is spannend en altijd onverwacht. Dat vind ik er zo leuk aan. Ik vind de spanning leuk, de manieren om te zien hoe de recherche te werk gaat en uiteindelijk de dader vinden. Vaak is dat iemand die je totaal niet verwacht.

bij de recherche

Waarom ik niet geschikt ben

Nu weet ik ook wel dat in het echte leven dat natuurlijk anders gaat. Maar het principe blijft hetzelfde. Het oplossen van moorden en misdaden lijkt mij dan ook gaaf om te doen. Maar even reëel…. ik ben daar denk ik niet het type persoon voor. Mevrouw hier kan ten eerste al niet zo goed tegen bloed. Dat is al dingetje nummer één. Wanneer je bij plaats delict aankomt en er ligt een lijk of er is een gewond persoon. Dan kan je mij al wegdragen….. Dat is dus niet handig.

Verder vind ik altijd als je bij de recherche bent dat je wel ‘stoer’ moet zijn. Je moet wel tegen een stootje kunnen en niet snel bang zijn. Mhhh, past ook niet echt in profiel Merle… Ik schrik al wanneer mijn vader of vriendje keihard niest en met één windvlaag waai ik al weg hoor. Nee, dat werkt ook niet echt.

Maar je hebt ook altijd mensen bij de recherche op kantoor. Die zoeken dingen via de computer uit! Dat ligt denk ik meer in mijn straatje. Hoewel ik geen computernerd ben, maar dat valt misschien nog te leren? En mensen verhoren zou ik wellicht ook nog kunnen. Ik heb wel een beetje mensen kennis, maar of ik echt kan zien of mensen liegen? Mwhua, dat weet ik niet. Maar wanneer je geleerd hebt om bij de recherche te gaan, zal je daar vast trucjes voor krijgen.

bij de recherche

Code 37

Voorlopig hou ik het dus maar bij misdaad series kijken. Op Netflix staat ook een hele goede serie: Code 37. Dat is wel een Belgische politieserie, maar ik vind hem geweldig! Het gaat vooral over zedenmisdrijven. Echt heel spannend en gaaf om te zien.

En ik ben wel benieuwd of jullie ook een aanrader qua serie hebben op dit gebied? Ik ben daar wel benieuwd naar! Want bij de recherche ga ik toch maar niet, maar dan kan ik wel naar dat soort series kijken, haha.

Kijk jij ook graag misdaad series?

Misschien is dit ook leuk?

9 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *