Vrolijke en duurzame sokken!

Hoi! ‘Sokken maken de mens’. Haha, ik maak een nieuw gezegde. Nee, grapje. Maar vaak zeggen sokken vaak wat over mensen toch? Zo kwam ik laatst in een gesprek met een leerling hierover. Ik zal je het verhaal vertellen en ik geef je een leuke tip voor vrolijke en duurzame sokken.

‘Sokkenpraat’

In mijn werk als onderwijsassistent krijg ik veel kinderen voor mijn neus. Helpen met lezen, rekenen of schrijven. Bij mij kunnen ze terecht. Ook bouw ik met bepaalde kinderen een speciale band op. Zo ook een leerling uit groep 4. Deze jongen zat niet helemaal lekker in zijn vel. Hij liep veel de klas uit. Niet de bedoeling natuurlijk…. Omdat ik vaak over de gangen van de school loop, was de vraag of ik extra wilde opletten en hem desnoods terugsturen naar de klas.

Daar had meneer niet elke keer zin in. Totdat hij over mijn enkelbandje met schelpen begon. Hij vond deze wel erg gaaf en ‘cool’. Ik begon over zijn sokken. Hij had sokken aan met junkfood erop. Echt super grappig: hamburgers, patatjes en milkshakes. Ik liet mijn sokken zien: gewone simpele witte enkelsokjes. Juf, dat kan leuker zei hij.

Thijs houdt ook wel van gekke sokken.

En zo hadden wij een ‘dingetje’ over sokken. Het jongetje voelde zich steeds beter en fijner in de groep en liep niet meer zo vaak over de gang. Mocht dit toch het geval zijn, kreeg ik hem vaak terug naar de klas met een ‘sokken gesprek’. Best wel grappig als je dit zo bedenkt.

Ik zei ook al tegen hem: je hebt altijd best grappige sokken aan: dino’s, superman, eten en noem het maar op. En hij heeft ook best humor en is best een vrolijke jongen. Dat vond hij zelf ook wel. Dus sokken zeggen misschien wel iets over je als mens, hadden we zo samen bedacht.

Ik had juist altijd wat saaiere sokken aan. Maar saai was ik niet volgens hem. Maar ik zorgde voor matchende sokken bij mijn outfit. Daarover nagedacht dus. Ik denk inderdaad vaak na over dingen in mijn leven. Ik denk eerst voordat ik doe (meestal dan). Dat zie je dus ook af aan mijn sokken. Af en toe een gekke uitspatting met geprinte sokken.

Vrolijke en duurzame sokken

En zo heb ik een rondje collega’s gedaan met deze jongen en naar de sokken gekeken. Echt geweldig. De meeste sokken klopten bij de persoon, haha. Veel vrolijke sokken ook gezien. Altijd leuk om een lach op het gezicht van een ander te toveren met een gekke sok. Apollo sokken zijn bijvoorbeeld super grappig. Voor het hele gezin zijn hier sokken te vinden. Van gekke printjes tot effen sokken.

vrolijke en duurzame sokken

Liever vrolijke en duurzame sokken? Check de bamboe sokken eens. Deze sokken worden gemaakt van bamboevezels. Dit is een duurzaam geproduceerd gewas met veel bijzondere eigenschappen. Vrolijke en duurzame sokken dus. Daar wordt het milieu blij van en de (mede)mens.

vrolijke en duurzame sokken

Sokken zijn nooit uit de mode en blijven we dragen. Dan maar een paar gezellige sokken. Zo hebben we wat te kijken. Ik ben benieuwd welke sokken mijn grote vriend na de vakantie gaat dragen, haha.

Draag jij vaak gekke/vrolijke sokken?

* dit artikel bevat een samenwerking*

Merle Hebing
Merle Hebing
Artikelen: 1174

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *