Voordelen overkapping of een veranda

voordelen overkapping of een veranda

Hoi! Zoals je misschien in mijn week updates gezien hebt, is onze tuin nu echt af. We hebben nieuw gras, nieuwe stenen en onze overkapping staat er. We zijn super blij met onze tuin en vooral met onze overkapping. In dit artikel lees je meer over de voordelen overkapping of een veranda.

Overkapping of veranda

De tuin hebben we door een tuinman hieruit de buurt laten aanpakken. Het gras wat erin zat was niet meer het mooiste en de overkapping die er al stond was het ook niet meer. Alles ging tegen de vlakte, oude bomen eruit en nu hebben we een compleet andere en nieuwe tuin. Super blij mee!

De planten aan de borders moeten nog wat groeien maar verder is alles goed. Waar we vooral heel blij mee zijn is onze overkapping. Onze jacuzzi staat erin en een fijne loungeset. En hier zitten we regelmatig. Echt heel fijn. Wat zijn nou de voordelen van een overkapping of een veranda?

Een overkapping is een een op zich staand huisje in de tuin. Deze zit niet aan het huis vast. Een veranda is vaak een overkapping aan het huis vast. Je kunt ervoor kiezen om de zijkanten open te laten of er iets van schuifdeuren in te laten zetten. Een soort verlengde van je huis. Dit hadden wij ook erg mooi gevonden.

We hebben een tussenstukje tussen de schutting en onze bijkeuken. Hier hadden we een luxe veranda kunnen laten maken. Maar eerst hebben we gekozen voor de overkapping. Die veranda kan altijd nog, haha. Wat vinden wij nou de voordelen van overkapping of veranda?

Voordelen overkapping of een veranda

Wanneer het regent maar wel warm is, kunnen we nog lekker buiten zitten. We hebben eenmaal een dak boven het hoofd. Ook wanneer het juist heel warm is en de zon fel schijnt, is het onder de overkapping lekker. Voor vele weertypen is het fijn om onder te zitten.

voordelen overkapping of een veranda

Ook wanneer het nog wat kouder is, is het heerlijk om onder de overkapping of in de veranda te zitten. Wanneer je een glazen veranda hebt, wordt het al lekker snel warm daar. In onze overkapping hebben wij een heater lamp hangen. Deze geeft echt veel warmte af. Dus koelt het in de avond af? Wij kunnen nog heerlijk buiten zitten.

persoonlijke update.

Eten doen we ook graag in onze overkapping. Het lijkt net alsof we op vakantie zijn op deze manier. Doordat je op een andere plek zit, krijg je gewoon vakantievibes. Ik vind het heerlijk.

Onze jacuzzi staat lekker droog. Mijn ouders hadden hun jacuzzi eerder gewoon zo ‘los’ in de tuin staan. Met regen of hele erge kou konden we er niet in. Nu deze in een overkapping staat, kun je er elk moment van de dag in. Heerlijk.

De overkapping blijft als het goed is ook lang staan. Je kunt er lang mee doen en deze hoeft niet snel vervangen te worden. Je extra huisje in de tuin die voor lange tijd blijft staan. Hoe knus en gezellig?!

Een feestje in de jacuzzi met een lekkere borrelplank.

Nog meer?

Een veranda op maat of overkapping op maat is makkelijk te realiseren. Alles wordt ingemeten en op de juiste maat gemaakt voor jouw tuin. Zo hebben wij een klein paadje om onze overkapping. Mocht er iets zijn kunnen we eromheen lopen. Dat is wel zo handig. Makkelijk te maken en neer te zetten dus. Onze overkapping stond in twee dagen. Ideaal.

voordelen overkapping of een veranda

Qua wensen voor onze overkapping staat nog op de planning: een tv. Ja, het is echt ons tweede huis zowat, haha. Maar misschien willen we aan de muur nog een kleine tv. Kunnen we vanuit de jacuzzi tv kijken. Hoe chill is dat?! Eerst maar eens lekker genieten van dit mooie weer en onze overkapping. En wie weet wat er dan nog komt…

Heb jij een overkapping of veranda in de tuin?

* dit artikel bevat een samenwerking*

Misschien is dit ook leuk?

2 comments

  1. Oh heel mooi! Zon overkapping met lougeset en jacuzzi is ook wat wij volgend jaar willen realiseren in onze nieuwe tuin, maar die is echt huge en we gaan eerst binnen verbouwen, dus zal nog even geduld moeten opbrengen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *