Trapliften – ervaring van mijn opa en oma-

Hoi! Een artikel over trapliften? Nu heb ik er zelf geen nodig hoor. Hopelijk nog lang niet. Maar mocht de tijd ooit zover komen, dan zou ik er zeker een aanschaffen. Het huis wat Thijs en ik gekocht hebben, is zeker een levensbestendige woning. Wanneer we oud en grijs zijn, hoop ik hier nog steeds samen met hem te wonen. Maar je weet natuurlijk nooit hoe het leven loopt. Mochten we de trap niet meer op kunnen om wat voor reden dan ook, dan biedt een traplift een goede uitkomst. Mijn opa en oma hebben er ook een en zij ontdekken de vele voordelen ervan.

Trapliften

Mijn lieve opa en oma zijn helaas de jongste niet meer. En ouder worden gaat met gebreken zeggen ze toch?! Voor mijn opa en oma geldt dit helaas ook. Hoewel…. Ze zijn beide 84 jaar en nog best fit eigenlijk. Wonen nog zelfstandig en doen nog veel in het huishouden. Mijn opa heeft een laptop en smartphone en ik kan zelfs met hem appen. Met de moderne tijd gaan ze zeker mee.

Wel laten ze hun boodschappen bezorgen. Dat is natuurlijk gemakkelijker en zo hoeven ze de supermarkt niet meer in. Ook bestellen ze maaltijden bij Uitgekookt. Heerlijk eten wat je gemakkelijk opwarmt in de magnetron. Je moet het leven lekker makkelijk maken als je ouder bent. Daar ben ik het zeker mee eens.

De trap op lopen, gaat niet meer zo makkelijk als het voorheen is. De broer van mijn oma, die in mei helaas is overleden, had ook een traplift. Hij zag het gemak er zeker van in. Helaas heeft hij deze niet lang kunnen gebruiken…. Mijn opa en oma zagen het gemak daar en besloten er ook eentje te bestellen.

Ervaring opa en oma

Opa was wat kortademig en traplopen werd hierdoor moeilijk. De traplift was een handige uitkomst. Deze is thuis bezorgd en daar geïnstalleerd. Een traplift is best wel een investering.  Je hebt tegenwoordig ook al een tweedehands traplift. Dat is helemaal ideaal?! Zo betaal je voor deze handige thuisoplossing niet de volle pond. Trapliften gaan vaak jaren mee en kunnen dus prima een ‘tweede leven’ krijgen.

trapliften

Mijn opa en oma hebben een nieuw exemplaar aangeschaft en zijn er heel blij mee. Opa gaat in de ochtend de trap ermee af en in de avond weer op. Maar tussendoor maakt hij er ook gebruik van: met de wasmand op schoot gaat hij naar boven om de was op te hangen. Boven stofzuigen? De steelstofzuiger tussen de benen en hij ‘sjeest’ naar boven.

De traplift werkt heel makkelijk. Je gaat erin zitten en op de ene armleuning zit een knopje om de voetensteun naar beneden te doen. Op de andere leuning het knopje om naar boven of beneden te gaan. Het knopje naar buiten schuiven is naar boven en naar binnen is naar beneden. Gaat erg makkelijk!

trapliften

Een ritje op de traplift

Ik wilde dat natuurlijk ook even proberen. De traplift gaat niet voordat je de gordel hebt vastgeklikt. Een goede beveiliging moet ik zeggen. Het knopje moet je wel ingedrukt houden anders stopt de lift ermee. Met ongeveer twee à drie kilometer ga je naar boven. De Python in de Efteling is er niks bij joh, haha.

De extra schakelaar

Nee hij gaat erg langzaam en rustig omhoog. Oma zegt al: ‘als ik gewoon de trap neem, ben ik er veel eerder’. En wanneer opa in de nacht naar de wc moet, ‘calculeert’ hij daar de tijd voor in. Wat handig is, is de extra schakelaar boven en beneden. Mocht de lift ergens halverwege staan, of beneden staan als jij boven bent, kun je met de knop de lift naar de gewenste plek halen.

Opa en oma zijn erg blij met deze moderne technologie. ‘ We zijn er heel erg blij mee, echt een uitkomst. Voor mensen die behoefte hieraan hebben, zijn trapliften een top uitkomst.’ Haha en stiekem hebben de kleinkinderen er een nieuwe attractie bij.

trapliften

Hebben jouw ouders of opa en oma een traplift? 

* dit artikel bevat een samenwerking*

Merle Hebing
Merle Hebing
Artikelen: 1182

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *