Tips voor leuke bijbaantjes

Hoi! Ik heb vroeger bijbaantjes gehad. Wie niet denk ik, haha. Ik ben ooit begonnen met oppassen, toen folders tellen en daarna werkte ik een aantal uurtjes in een kledingwinkel. Echt super leuk om te doen en zo deed ik veel ervaring op. Het ene baantje was natuurlijk leuker dan de andere. Ik vertel je er meer over en geef tips voor leuke bijbaantjes die ik als tiener wel zou willen doen.

Ik ben zelf vroeger dus begonnen met oppassen op mijn buurmeisjes. Dit was niet structureel elke week. Ik wilde wat meer geld verdienen. In plaats van folders rondbrengen ging ik deze aftellen. De pakketten maken die andere dan zijn gaan rondbrengen. Het was op zich prima werk maar de werkgever en andere collega’s waren een beetje raar, kan ik mij nog herinneren.

Gelukkig deed ik dit samen met een vriendin. Een andere vriendin was juist aan de andere kant aan de slag. Zij bracht de folders bij mensen in de bus. Als ik daar zo aan terugdenk is dat een prima baantje om mee te starten. Folders rondbrengen verdient niet slecht als tiener en je bent lekker buiten en in beweging.

Liever geen folders rondbrengen. Wist je dat er tegenwoordig niet alleen folders kunt rondbrengen maar ook bloemen kunt langsbrengen bij de mensen en deze verkopen. Of egg sellent eieren verkopen. Jep, eieren rondbrengen en verkopen aan de deur. Iedereen eet wel een eitje en iedereen wil deze in huis.

Een ideaal baantje als tiener. Je kunt gemiddeld al tien euro per uur verdienen en dit al doen vanaf je twaalfde. In mijn tijd als tiener was dit er niet, maar nu wel. Super grappig om te doen lijkt mij.

Daarnaast is werken in de supermarkt ook altijd een goede optie als bijbaantje. Mij sprak dit vroeger nooit aan, omdat je dan altijd in de kou moest werken, haha. Ik vind het altijd zo fris in de supermarkt. En ik was vroeger ook al een kou-kleum.

tips voor leuke bijbaantjes

Wat mij vroeger ook geen strak plan leek: de horeca. In de bediening of in de keuken helpen bij de afwas bijvoorbeeld. Een gezellige bijbaan waarin je denk ik veel kan kletsen. Ik denk dat ik daar veel te onhandig voor ben. Het ‘praatje maken’ is wel aan mij besteed. Dus een bijbaan in de horeca biedt ook veel opties.

Zelf heb ik de horeca overgeslagen en ben ik de praatjes in een kledingwinkel gaan maken. Ik denk dat je hier wel wat ouder voor moet zijn om te werken. Ik was 20 ongeveer toen ik daar ging werken. Naast mijn studie werkte ik een aantal uur in een kledingzaak. Echt super leuk om te doen vond ik. Helemaal passend bij mij.

tips voor leuke bijbaantjes
In de kledingwinkel waar ik werkte.

Later werkte ik bijna de hele week in de winkel. Dat was nooit mijn bedoeling geweest, maar zo is het gelopen, haha. Wie weet blijf jij wel hangen bij je bijbaantje en stroom je zo door naar iets anders. Dat kan ook zo maar.

Dus genoeg tips voor leuke bijbaantjes als tiener. En genoeg opties. Je kunt ook altijd bij een bedrijf of winkel naar binnen lopen en vragen of ze nog ergens iemand voor nodig hebben. Een extra zakcentje als tiener is altijd fijn, ik weet het, haha.

* dit artikel bevat een samenwerking*   

Merle Hebing
Merle Hebing
Artikelen: 1201

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *