Thuis carnaval vieren – tips en gekke ideeën –

Hoi! Carnaval vieren dit jaar gaat hem echt niet worden. Dat was ook al wel een tijdje duidelijk. Maar toch….. Ergens hoop je dat het leukste feest van het jaar door kan gaan. Helaas….. Corona grijpt nog steeds erg om zich heen en een feestje met z’n allen bij elkaar zit er niet in. Maar thuis carnaval vieren kan altijd toch?!

Carnaval valt dit jaar begin februari al: van 13 t/m 16 februari 2021. Maar ook dan zitten we nog thuis…. Geen grote optochten, geen kroegentochten en grote feesten. Helaas…. Laten we hopen dat het volgend jaar anders is!

Ik zal je vertellen dat ik vroeger helemaal niet zo een groot carnavalsvierder was. Ik riep altijd: ‘dat is niks voor mij.’ Nou dat is sinds een paar jaar wel anders, haha. Sinds ik een paar jaar geleden één keer carnaval heb gevierd, kan niet meer zonder!

Een jaar geleden in de Spiegeltent.

Wel keek ik ieder jaar naar de optocht bij ons in de stad. Ik woon in Doetinchem (Jep dat is de Achterhoek). Misschien geen Brabant, maar ook hier kunnen we carnavallen! In de Spiegeltent die er dan staat, worden super feesten georganiseerd. Altijd lachen en gezellig.

Thuis carnaval vieren

Helaas dit jaar dus niet…. Maar thuis carnaval vieren moet toch ook kunnen? Pak de flügeltjes en verkleedspullen er maar weer bij denk ik zo. We zetten de traditie gewoon thuis voort dit jaar. We vierden allemaal al massaal Koningsdag/Woningsdag thuis. Nu gaan we thuis carnaval vieren.

Mijn Hippie jurkje.

Verkleden

Als eerste zou ik mij gewoon lekker verkleden die dagen. Of één dag dan. Kijk wat je nog in de kast hebt hangen of bestel gewoon een nieuwe carnavals outfit. Ik denk dat ik mijn Hippie jurkje weer eens op zoek of mijn flamingo onesie. Lachen joh. We gaan gewoon die dag verkleed door het leven.

Vrienden en muziek

Mocht het tegen die tijd zijn dat je weer twee mensen mag uitnodigen, dan zou ik dat doen. Ze moeten natuurlijk verkleed komen. Zet wat drank op tafel (Flügel kan natuurlijk niet ontbreken bij carnaval) plus lekker eten en je maakt er een gezellige middag of avond van.

Playlist met carnavalsmuziek erbij en we lopen de 1,5 meter polonaise! Ik denk dat dat best grappig kan zijn zo in huis. Gezellige muziek erbij en je kunt er altijd spelletjes mee doen. Raad het lied/artiest. Beeld een carnavalslied uit. Lachen joh!

Versieren

Het huis versieren is ook top om te doen. Hang gezellig slingers op. Misschien een confettikanon? Zo krijg je echt een carnavalsgevoel! Een gekke pinata in huis. Veel ballonnen en zo heb je je eigen carnavalskroeg in huis.

Optocht lopen

En om het voor de buurt helemaal leuk te maken (optochten gaan ook niet door): loop zelf een optocht! In de buitenlucht kun je met meerdere bij elkaar zijn. Wel netjes op afstand! Trek allemaal je te gekke carnavalsoutfit aan en loop een rondje door de buurt. Muziekbox aan met carnavalsmuziek en je buren zullen het zeker grappig vinden. Desnoods versier je je fiets of auto en ga je daarmee de buurt rond. Heb je toch een soort mini optocht!

En zo is thuis carnaval vieren best te doen. We worden in deze tijd toch steeds creatiever en bedenken zo veel alternatieve mogelijkheden voor dingen. Ook thuis carnaval vieren is prima te doen. Natuurlijk is het anders dan wanneer je gezellig met z’n allen in de kroeg staat. Dat begrijpen we allemaal.

Ga jij carnaval thuis vieren?

* dit artikel bevat een samenwerking* 

Merle Hebing
Merle Hebing
Artikelen: 1192

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *