The Lion King musical review!

The Lion King musical

Hoi! Vorige week ben ik naar The Lion King musical geweest! Dit kon je inderdaad al zien in mijn vlog, maar ik wilde er nog graag een apart artikel over maken. Als klein meisje was ik (oké ben ik nog steeds) een groot Lion King fan. Alle drie de Disney The Lion King films heb ik gezien! Mijn grote held was Simba en natuurlijk Timon en Pumbaa. Nu er weer een musical van The Lion King kwam, wilde ik daar heeeeeeeel graag heen. Wat vond ik dan van deze musical? En leek de musical een beetje op de film van The Lion King?

The Lion King musical review

The Lion King musical

Ik ga meteen met de deur in huis vallen: wat is dit een gave musical! Zo mooi, leuk en goed gespeeld. Ja, ik ben er enthousiast over! De musical lijkt echt op de eerste film van The Lion King. Inderdaad: de film waarin Simba koning wordt en zijn vader Mufasa dus dood gaat. En daarbij natuurlijk ook het leuke moment wanneer Simba, Timon en Pumbaa leert kennen.

Het verhaal en liedjes

Het verhaal in de musical lijkt echt op het echte verhaal. Hier zijn natuurlijk wat andere teksen toegevoegd en zit er ook veel humor in. Vooral de vogel: Zazoe is echt heel leuk neergezet! Super grappig! Ik hou wel van die grapjes in musicals en dat maakt het ook allemaal wat luchtiger.

De liedjes in de musical zijn echt prachtig. Er wordt Nederlands en Afrikaans door elkaar gezongen. Ik vind dat wel wat hebben. Alle acteurs zingen echt heel mooi en goed. Vooral de Afrikaanse stukken zijn echt apart. Heel mooi! Er komen natuurlijk ook bekende liedjes aan te pas die we kennen van The Lion King: Hakuna MatataHij leeft in jou en  Alles ademt en leeft.  Kippenvel af en toe hoor bij een aantal van deze liedjes. Op het lied Hij leeft in jou heb ik al eens gedanst en dat vond ik dan helemaal leuk om zo nog eens te horen.

The Lion King musical

De Sfeer en grapjes

De sfeer die er wordt neergezet is echt prachtig! Door middel van licht, decorstukken, liedjes en natuurlijk door de spelers. Je hebt echt het gevoel dat je in Afrika op de Savanne bent. De kostuums zijn echt prachtig! Het is echt goed bedacht hoe de dieren zijn neergezet. Echt heel mooi en apart. Zeker wanneer de voorstelling begint…. nee, daar ga ik niet te veel over zeggen. Dat moet je zelf maar zien ;).

Ik vond de kleine Simba en Nala echt heel goed! Zo jong en al zo goed kunnen zingen, knap hoor! Zazoe vond ik super grappig en om Timon en Pumbaa moest ik ook wel lachen. Wel vond ik Timon af en toe wat moeilijk te verstaan. Die praatte soms wat snel. Maar de stemmen van die twee leken echt op de stemmen in de film. Creepy! En af en toe vond ik het lastig om te verstaan wat er gezongen werd. Ik kon dan niet duidelijk horen wat er gezegd is. Natuurlijk is dat lastig als ze Afrikaans zingen, haha, maar ook bij het Nederlands was het soms moeilijk te verstaan.

Zou ik deze musical aanraden? Zeker! Ik vond het echt prachtig. Alles ziet er zo mooi uit en is zo goed bedacht. De grappen erin vond ik echt heel funny! En ik heb Marnix (die meedeed met Zoë aan Dance, Dance, Dance) gezien! Hij zit in het ensemble, maar die zijn af en toe in de zaal. Na de pauze stond hij ineens naast ons! Haha, super vet! Hij kan echt goed dansen zeg!

The Lion King musical

Ik zou zo nog een keer naar The Lion King musical willen. Waarschijnlijk zie ik dan weer andere dingen. Jammer dat het allemaal wat aan de prijzige kant is….. Maar alles zit in mijn hoofd en ik kan er dan lekker van nagenieten.

Ben jij naar The Lion King musical geweest? Of zou je er heen willen? 

 

Merle Hebing
Merle Hebing
Artikelen: 1189

8 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *