Terugblik op 2017 en vooruitblik naar 2018

terugblik op 2017

Hoi! Wat vloog dit jaar weer voorbij hè?! Een zin die we vaak horen aan het eind van het jaar. Maar op zich ging dit jaar ook snel. Ik kan mij nog herrineren dat ik een jaar geleden ongeveer Oud & Nieuw aan het vieren was en dat het al 2017 was. Nu wordt het gewoon alweer 2018! In dit artikel blik ik terug op het jaar 2017 en kijk ik alvast een beetje vooruit naar 2018.  Een terugblik op 2017 en een vooruitblik op 2018 dus.  2017 was namelijk een mooi jaar waarin ik mooie momenten heb beleefd. Kijk je mee in deze terugblik op 2017 naar deze momenten?

Terugblik op 2017

Ik kijk met een trots gevoel terug op..

Mijn blog! Ik ben echt trots op hoe Girls-Things is gegroeid. Ik stop er veel tijd in en vind het leuk dat steeds meer mensen mijn blog lezen.
De keuze die ik heb gemaakt om mijn studie te splitsen, Dit leverde minder stress op. Helaas, moest ik hierdoor het 5e jaar in, maar ik ga nu met een rustiger gevoel mijn studie afmaken. Deze keuze was lastig, maar ik ben blij dat ik dit gedaan heb en er zo goed over heb nagedacht. En dat ik mijn afstudeerwerkstuk al helemaal af heb!

Ik denk met een lach terug aan..

De zomervakantie samen met mijn ouders, vriendje, schoonouders en schoonzusje. We zijn twee weken naar Frankrijk en dat was echt heel leuk en gezellig. Veel gekke en leuke dingen gedaan en dit was de eerste keer dat we met z’n allen zo op vakantie zijn gegaan en het was een groot succes.
En de weekendjes weg die ik samen met mijn ouders en schoonouders, schoonzus en vriendje had. Het was altijd lachen met z’n allen.

En eigenlijk alle winkeluitjes die ik met vriendinnen gehad heb. Altijd gezellig en lachen wanneer ik met een vriendin de stad in ging of ging lunchen.

Een aantal hoogtepunten van afgelopen jaar vond ik..

De citytrip naar Barcelona met mijn ouders. Wat een mooie stad is dat zeg!

De bloggersgroep BlogBoostNL waar ik in zit. Begin 2017 is deze groep opgericht en we appen nog steeds heel veel met elkaar (#groepsapp). En we hebben ook al 2 meetingen gehad en die waren ook super gezellig. Echt leuk om deze meiden te leren kennen.

Mijn eerste uitje die ik door mijn blog had. Ik mocht een virtual reality diner ervaren samen met Thijs. Echt vet dat ik daarvoor uitgenodigd was.

En de artikelen die ik als gastblogger voor Stadsblogger en voor vrouw24 heb geschreven. Door dat laatste ben ik ook in contact gekomen met Coen en daardoor heb ik zo af en toe wat leuke (betaalde) schrijfopdrachten gekregen.

De persoon die ik het meest dankbaar ben is..

Zijn er meerdere (mag wel toch?!). Als eerst mijn ouders. Zij hebben mij gesteund in de tijd dat ik het lastig had met mijn studie. Ik heb de keuze moeten maken om mijn stage stop te zetten en daardoor het 5e jaar in te moeten van de Pabo. Ze hebben mij volledig gesteund in deze keuze. Daarnaast laten ze mij doen wat ik wil en vooral zijn ze ook trots op mijn blog. Ze kijken altijd met veel plezier hoe ik hier mee bezig ben.

En dan ben ik mijn vriendje heeeeeel dankbaar. Hij steunt mij, helpt mij veel en vrolijkt mij altijd op. Toen ik het even niet meer zag zitten met school was hij er voor mij en hij helpt mij super veel met mijn blog. Daar ben ik hem echt heel dankbaar voor. En we maken samen altijd leuke en gezellige dingen mee.

Wat ik het liefst wil vergeten van afgelopen jaar is..

De periode dat ik ziek was. In de winter van dit jaar ben ik nog goed flink ziek geweest en ik werd daar niet vrolijker van. Het heeft mij op één of andere manier wel sterkte gemaakt en weet daardoor wel goed wat ik wil.

Andere dingen van 2017 die me bij gebleven zijn..

Mijn auto die helemaal in Girls-Things stijl is. Mijn vriend had dit geregeld voor mij, echt zo lief!
De reddingsactie die ik samen met mijn vriend en andere jongeren had voor een oma in een defecte rolstoel.
Mijn grote vriend: de opblaasflamingo, hihi. Wat is die video vaak bekeken zeg!
Mijn leuke bijbaantje bij de kledingwinkel: Paisley. Ik ging daar namelijk echt met plezier heen. Een fijne sfeer hing daar en het werk was leuk. Jammer dat deze winkel nu dicht is…

Vooruitblik op 2018

Voor 2018 hoop ik..

Nog meer fijne en leuke momenten mee te maken met mijn vriendje, ouders, vriendinnen en familie. Leuke uitjes en gezellig dingen plannen doet het altijd goed.
Verder hoop ik natuurlijk mijn pabodiploma te halen! Ik ga dit op mijn manier doen en dan moet het goed komen. Dan hoop ik daarna ook op een baan, maar waarin? Dat weet ik eigenlijk niet zo goed. Ik wil iets doen wat bij mij past en dat zie ik straks allemaal in het nieuwe jaar wel. Eerst het papiertje halen!

En natuurlijk hoop ik veel met mijn blog bezig te kunnen zijn. Ik hoop er meer tijd in te kunnen steken en steeds mooiere artikelen te kunnen maken en wie weet heb ik in 2018 nog meer leuke samenwerkingen en kan ik nog meer inspirerende artikelen schrijven.
En het zou ook leuk zijn, als ik nog wat schrijfopdrachten krijg van ‘buitenaf’ . Kan ik lekker schrijven en mijn creativiteit uiten. Love it!

Dat was de terugblik op 2017. Voor 2018 hoop ik een gezond en fijn 2018 te hebben. En dat wens ik jullie natuurlijk ook allemaal! Doe in 2018 lekker wat je leuk vindt en geniet van alles! Ik hoop dat 2018 ook weer een fantastisch jaar wordt en dat ik daar ook fijn op kan terugkijken! Alvast een fijne jaarwisseling en een fijn 2018!

Wat is jouw mooiste terugblik op 2017? 

Deze tag komt van Sanne van La Vie Sanne. Echt heel leuk bedacht!

Misschien is dit ook leuk?

8 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *