Studentenzorgverzekering? Waar moet je op letten?

studentenzorgverzekering

Hoi! Eind 2018 is er voor veel mensen weer de mogelijk om over te stappen van zorgverzekeraar. Blijf je waar je zat? Of ga je veranderen omdat dat beter of goedkoper is? Nou heb ik de mazzel dat ik dit soort dingen veel met mijn vader kan overleggen en hij helpt mij daarbij. Want ook ik als student, moet een verzekering hebben. Alle studenten van 18 jaar en ouder zijn namelijk verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Maar hoe weet jij nou wat goed bij jou past ? In dit artikel geef ik tips voor een studentenzorgverzekering!

Studentenzorgverzekering uitzoeken? Studentenpolis helpt!

studentenzorgverzekering

Met al die verschillende verzekering zie je vaak door de bomen het bos niet meer. En zeker als je er niet veel verstand van hebt (yes, thats me!). Via studentenpolis kun je verschillende verzekeringen met elkaar vergelijken en kijken wat voor jou als student handig is. Je hebt een autoverzekering, een reisverzekering, woonverzekering en zorgverzekering. Hoe weet je nou welke verzekeringen je allemaal moet nemen en welk pakket dan? Studentenpolis.nl helpt je daarbij.

Maar ik heb wat rondgeneusd op internet en heb hier ook wat handige tips voor je op het gebied van een studentenzorgverzekering. En dan met name op het gebied van besparen op een zorgverzekering:

Tips goedkope zorgverzekering

Betaal per jaar

1.Betaal per jaar: als je de zorgpremie per jaar betaalt, krijg je van sommige verzekeraas korting. Dat kan oplopen tot best veel geld. Ik zeg: handig om te weten!

Aanvullende verwerking

2. Kijk goed naar je aanvullende verzekering: soms betaal je hiervoor meer dan je er voor terugkrijgt. Bijvoorbeeld bij een aanvullende dekking voor brillen en lenzen. Je betaalt dan meer premie dan je echt vergoedt krijgt. Dat is natuurlijk niet de bedoeling…..

Internetverzekeraar

3. Kies een internetverzekeraar: sommige verzekeraars werken alleen online. Alles gaat digitaal als je iets wilt declareren. Dit bespaart de verzekeraar een hoop kosten en dat merk je in de prijs. En we leven in een online tijdperk, dus dit is best handig.

Budgetverzekering!

4. Een budgetverzekering: een budgetpolis heeft vaak een lagere premie, maar heeft ook minder contracten met ziekenhuizen. Dit houdt in dat als je naar een ziekenhuis gaat waar een contract mee is, je de rekening volledig vergoedt krijgt. Maar bij een niet gecontracteerd ziekenhuis moet je het zelf betalen. Een budgetverzekering kan een hoop geld besparen, maar als jouw ziekenhuis om de hoek niet gecontracteerd is, zal je verder moeten reizen voor een ziekenhuis waar je meer vergoedt krijgt.

Eigen risico

5. Verhoog je eigen risico: je kan kiezen voor een vrijwillig eigen risico en dan gaat je maandpremie omlaag. Het betekend dan wel dat als je een vergoeding uit de basisverzekering krijgt, je hier eerst verplicht en vrijwillig eigen risico over moet betalen.

studentenzorgverzekering

Gezinssamenstelling

6. Kijk goed naar je gezinssamenstelling: Het is niet altijd voordelig om met je parnter op één polis te staan. Kijk per persoon wat het beste bij jou past. Maar als student heb je daar vaak nog niet zo veel last van, haha (hello sinlge leven!).

Dubbel verzekeren

7. Pas op voor dubbel verzekeren!  Het kan zijn dat je soms een dekking al hebt. Bijvoorbeeld: dekking medische kosten in het buitenland. Deze dekking kan je afsluiten in je zorgverzekering en in je reisverzekering. Eentje is voldoende lijkt mij.

Zorgtoeslag aanvragen

8. Vraag zorgtoeslag aan: soms heb je recht op zorgtoeslag. Dit is een toeslag die je dan iedere maand krijgt van de belasting om je zorgverzekering te betalen. Wel even checken of jij hier recht op hebt.

Ingrepen door huisarts

9. Laat je huisarts de ingreep doen: Kleine ingrepen (denk bij de dames aan een spiraaltje) kun je prima bij de huisarts laten doen. Wanneer je dit in het ziekenhuis laat doen, betaal je hier eigen risico over.

Second opinion

10. Vraag een second opinion aan: Moet je een dure ingreep bij de orthodontist ondergaan? Vraag een second opinion aan bij een andere orthodontist. Orthodontisten hebben zo hun eigen prijzen en bij de één kan het wel eens goedkoper zijn, dan bij de ander.

Zo, dat waren hopelijk een paar goede tips op het gebied van een studentenzorgverzekering! En ik hoop dat je er wat aan hebt. Zeker als student. Er komt al zo veel op je af dan en dan ook nog een zorgverzekering. Ppff, gedoe. Maar met deze tips en met de site: studentenpolis moet je er zeker uit komen! En anders kan je altijd terecht bij mijn vader, haha. (grapje pap!).

Hoe zoek jij de beste verzekering uit?

* dit artikel bevat een samenwerking*

Misschien is dit ook leuk?

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *