Stoptober – een maand stoppen met roken-

Stoptober

Hoi!! Een artikel over roken Merle? Ja klopt. Nu zal ik je gelijk melden ik rook niet! Ik herhaal: ik rook niet! Maar ik heb ook niks tegen roken hoor. Dat is iemand zijn eigen keuze. We zitten nu alweer in oktober en wat heeft deze maand dan met roken te maken? Deze maand wordt ook wel Stoptober genoemd. Een maand lang waarin mensen die normaal elke dag roken, nu 28 dagen lang niet gaan roken. In dit artikel vertel ik je daar alles over en wat ik ervan vind.

Als ik heel eerlijk ben, vind ik roken vies. Ik vind de geur niks en het idee dat je rook naar binnen laat gaan via je longen. Brrr, nee mij niet gezien. Volgens mij heb ik ook nooit in mijn leven (mijn lange leven van 22 jaar, haha) gedacht: ‘laat ik een keer proberen te roken’.  Nee, nooit. Misschien komt dat het grootste gedeelte doordat ik de geur echt niet chill vind en in mijn omgeving roken er eigenlijk ook niet veel mensen.

Maar ik heb ook niks tegen mensen die roken hoor. Nogmaals: dat is hun eigen keuze. Het zou niet mijn keuze zijn, maar goed. Het is nou niet dat ik weg loop als iemand een sigaretje op steekt of ik zeg: ‘wil je dat even niet doen’. Ik ga dan wel zo staan, dat ik geen last heb van de rook.

Stoptober

In de maand oktober is het de bedoeling dat mensen die roken 28 dagen stoppen met roken. Wanneer je dit doet, vergroot het namelijk de kans om echt serieus te stoppen met roken. Via de Stoptober app kun je je aanmelden. Via deze app lees je wat stoppen met roken betekent voor je gezondheid. Je ontvangt tips en je leest wat je die 28 dagen kunt verwachten. En dit allemaal in de vorm van een positieve aanpak. Hierdoor hopen ze dat je sneller echt stopt met roken. We weten namelijk allemaal dat roken niet goed voor je is en gezondheidsklachten kan veroorzaken.

Stoptober kan een goede manier zijn om te stoppen met roken. Daarnaast zijn er ook nog andere manieren om te stoppen met roken, bijvoorbeeld een e-sigaret kopen. Deze zijn er in verschillende soorten, geuren en maten.  Een e-sigaret helpt je om te stoppen met roken en is voor rokers een prettige manier om te stoppen, omdat er nicotine in de e-sigaret is verwerkt. Verder heb je ook nicotine pleisters of nicotine tabletten. Genoeg manieren om van het roken af te komen dus.

Stoptober

Het fenomeen Stoptober vind ik een erg goeie zet. Doordat je het samen doet, heb je denk ik meer het gevoel dat het gaat lukken. Een voorbeeld: Alleen naar de sportschool gaan is toch ook niet leuk? Alleen stoppen met roken lijkt mij ook moeilijker dan wanneer je het samen doet. Zelfs bekende Nederlanders doen mee of hebben meegedaan aan deze actie (bijvoorbeeld: Katja Schuurman, Kees van de Spek en Jan Slagter). Ik hoop dat het veel mensen helpt te stoppen met roken of mensen aan het denken zet. Ik vind het in ieder geval een goede actie!

Rook jij? En zou jij dan meedoen aan Stoptober?

* dit artikel bevat een samenwerking*

Merle Hebing
Merle Hebing
Artikelen: 1147

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *