Stappenplan naar aanloop van de badkamerverbouwing

Een gastartikel over: stappenplan naar aanloop van de badkamerverbouwing

Staat er een badkamerverbouwing op de planning? Pak het goed aan, door de juiste stappen te zetten. Een nieuwe badkamer is er immers niet van de ene op de andere dag, daar is meer tijd voor nodig. Check deze tips!

Werk allereerst een goed plan uit voor de verbouwing. Hoe preciezer, hoe beter. Hoe zit het bijvoorbeeld met het budget? En hoe wil je dat de nieuwe badkamer eruit komt te zien? Je kunt alvast een schets maken, om de indeling vast te stellen. Neem hier het liefst al zoveel mogelijk details in op. Welke douche wil je bijvoorbeeld? Een inloopdouche is een moderne keuze, met een hoge functionaliteit.

Sluit de douche netjes af met een douchewand rookglas. Bedenk ook of je zelf aan de slag gaat met de badkamerverbouwing of dat je juist een bouwprofessional aan het werk zet. Een combinatie is tevens mogelijk. Stel vast hoelang de badkamerverbouwing ongeveer gaat duren en bedenk tot die tijd een tijdelijke oplossing: kun je bijvoorbeeld douchen bij de buren als de badkamer is gesloopt?

Het is misschien wel het leukste onderdeel van de badkamerverbouwing: het sanitair uitkiezen. Dit vormt immers de belangrijke basis van de ruimte! Zorg dat het sanitair helemaal naar wens is. Zo past een design badkamermeubel mogelijk helemaal bij jouw stijl. Overweeg de verschillende stijlen om uit te kiezen. Ga je voor industrieel, landelijk of minimalistisch? Natuurlijk is er voor iedere wens iets te vinden. Denk ook goed na over de ideale douche. En misschien wil je wel een bad in de ruimte: laat je het bad inbouwen of ga je voor een vrijstaand bad? Er is van alles mogelijk. Zoek vooral naar zoveel mogelijk inspiratie, online of in een woonmagazine bijvoorbeeld.

Stappenplan naar aanloop van de badkamerverbouwing

Hoewel het sanitair de basis vormt, zijn er ook de details om over na te denken. Dit blijkt achteraf vaak van groot belang te zijn. Hoe groot wil je bijvoorbeeld de spiegel hebben bij de wastafel? Is er nog een aanvullende spiegel nodig, om je outfits in te bekijken? Denk na over opbergruimte, je wilt immers best wat spullen kwijt in de badkamer. De handdoeken moeten een plekje krijgen, net zoals de verzorgingsproducten. Het is praktisch om in de douche alvast vast te stellen waar je de shampoo en zeep kwijt kunt. Je kunt metalen bakjes aan de muur bevestigen, maar het is nog wel mooier om een inkeping in de muur te hebben waar je het op kunt plaatsen. Dit kan natuurlijk al bekend zijn voordat je start met de verbouwing.

Tot slot kun je je ook alvast richten op de decoratie van de ruimte. Decoratie kan deels een praktische functie hebben in de badkamer. Denk aan opbergmandjes om je spullen in te bewaren. Vind je dit een leuke toevoeging aan de ruimte? Ook kamerplanten zien we steeds vaker terug in badkamers. Veel tropische planten groeien namelijk goed in de badkamer, vanwege de hoge luchtvochtigheid. Het is natuurlijk wel noodzakelijk dat er voldoende licht in de badkamer is: dit is toch wat afhankelijk van de grootte van het raam in de kamer. Planten zorgen voor een levendige sfeer in de badkamer: je voorkomt op die manier dus dat de badkamer er saai uitziet. Hang de planten op aan haken, of plaats deze op de badrand: er is vast nog een plekje voor te vinden.

Van het sanitair tot de accessoires, het is heerlijk om je bezig te houden met het nieuwe badkamerplan. Hoe meer je vooraf weet en vaststelt, hoe beter de verbouwing verloopt!

* dit artikel bevat een samenwerking*   

Merle Hebing
Merle Hebing
Artikelen: 1174

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *