Sporten in huis

Hoi! Sporten in huis. Ik doe dit al een lange tijd. Nu ben ik geen echte fit girl hoor, haha. Verre van dat. Maar sporten zo af en toe vind ik best fijn. Ik vertel je wat we allemaal in huis hebben en wat ik doe op het gebied van sporten in huis.

Sporten in huis is begonnen in corona tijd volgens mij. Toen Thijs en ik nog in ‘s-Heerenberg in een appartement woonden hadden we een crosstrainer in de garage staan en later in de berging. Hier ging ik op sporten op mijn conditie weer op pijl te krijgen na mijn lange corona ziekte.

Via via kregen we steeds meer apparaten erbij. Toen we zijn verhuisd naar Nieuw-Wehl gingen alle fitness apparaten mee. We hebben drie slaapkamers boven en hebben eentje opgeofferd als ‘sport hokje’, haha.

Hier staat een crosstrainer, hometrainer, buikspierbankje, roeiapparaat, gewichten en mijn verzwaarde hoepel. Ik moet je eerlijk bekennen: de helft gebruik ik niet eens meer. Oeps…

Wanneer ik thuis ga sporten ben ik hier drie kwartier mee bezig. Ik start op de crosstrainer. Dit doe ik vaak 20/25 minuten. Daarna doe ik buikspieroefeningen op het bankje en daarna met gewichten. Als afluister hoepel ik 5 minuten.

De rest van de apparaten gebruik ik amper. Eigenlijk zonde… Eens over nadenken of we deze niet gaan verkopen. Maar ergens denk ik: misschien ga ik ze toch nog gebruiken…. Haha. Sporten is voor mij om gezond te blijven en wat aan beweging te doen.

Het fijne aan sporten in huis vind ik dat ik geen reistijd kwijt ben. Aangezien mijn dagen soms vol zijn, is thuis sporten er makkelijk tussen te ‘proppen’. Ik kan mijn hoofd dan lekker leegmaken en krijg vaak leuke ideeën tijdens het sporten.

sporten in huis

Sporten is voor mij dus een soort ontspanning. Muziek op en nergens aan denken. Dat is altijd even fijn. De ene week sport ik vaker dan de andere. Is maar net hoeveel tijd ik er voor heb of neem. Vooral dat laatste…

En het allerleukste aan sporten: mijn nieuwe sportsetje van Fitastic. Haha. Geen hond die het ziet maar ik vind een matchend sportsetje altijd zo leuk! Deze heb ik pas nieuw. Te leuk die paarse kleur! En zo is sporten nog wat leuker om te doen.

sporten in huis

Waar sport jij?

Merle Hebing
Merle Hebing
Artikelen: 1189

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *