Sparen om vaker op vakantie te kunnen | Hoe doe je dat?

Hoi! Vandaag een gastartikel op mijn blog. Een artikel met handige tips om te sparen om vaker op vakantie te kunnen. Een ideaal artikel en wat typisch op mij slaat, haha. Ik ga eerlijk bekennen: ik ben dol op vakantie’s en op vakantie gaan. Maar dat kost nou eenmaal geld. Vandaar dit artikel handige tips om te sparen om vaker op vakantie te kunnen.

Backpacken door Azië, een roadtrip door Amerika of door de pandemie toch liever in eigen land op vakantie. Iedereen houdt ervan om er eens tussenuit te zijn. Voor de meeste mensen is het daarom belangrijk om op voorhand te gaan sparen. Vakanties zijn namelijk niet gratis. Wil je binnenkort op reis en daarvoor geld opzij zetten, zodat je zorgeloos kunt genieten van je vakantie? De meest voorkomende tip, maar we gaan hem toch even benoemen, is iedere maand 10% van je salaris op je spaarrekening te zetten. Het lijkt veel, maar de kans is groot dat je er niet eens erge in zal hebben!

sparen om vaker op vakantie te kunnen

Vaste lasten

Onbewuste lasten

Je vaste lasten onder een vergrootglas leggen is een goed idee om te besparen. Misschien kom je erachter dat je nog betaalt voor iets waar je geen gebruik van maakt, bijvoorbeeld streaming services of tijdschriften die nog op een oud woonadres worden geleverd. Via internet bankieren kun je tegenwoordig gemakkelijk door je incasso’s heengaan om te kijken waar je je geld aan uitgeeft.

Bewuste lasten

Ook op de vaste lasten die bewust gemaakt worden kan bespaard worden. Als jouw reis een hoge prioriteit heeft, kan je andere kostenposten mogelijk verlagen of schrappen. Wil je een grote auto rijden die veel benzine nodig heeft, hoge verzekeringen en premies, of ga je liever naar Australië om het land te verkennen? Heb je die nieuwe schoenen echt nodig of zijn je oude schoenen eigenlijk nog prima?

Mobiel abonnement

Om geld te besparen hoef je niet gelijk drastisch je leven te veranderen, het is je eigen keuze in welk opzicht je wilt besparen. Er zijn veel mensen die het meer dan normaal vinden om maandelijks €50,- te betalen voor hun telefoon. Echter bieden de meeste providers ook simonly abonnementen aan. Met een simonly abonnement kan je langer gebruik maken van een telefoon die je al bezit. Zo betaal je vaak maandelijks maar tussen de €10 en €20. Dat is dus al een besparing van €30,- in de maand! Je kunt nog steeds gebruik maken van dezelfde diensten, zoals sim only onbeperkt internet.

Au revoir!

Ga je binnenkort op reis? Zet een deel van je inkomsten opzij, controleer je vaste lasten (door middel van bankafschriften) en doe nog iets langer met je telefoon. Hou daarbij je vakantie in gedachte en voor je het weet heb je zo een paar weken vakantie bij elkaar bespaard!

sparen om vaker op vakantie te kunnen

Een artikel met handige tips lijkt mij zo! Sparen om vaker op vakantie te kunnen. Ik hoop dat het je gaat lukken. Af en toe er even tussen uit is altijd fijn.

Spaar jij voor je vakantie’s? En hoe doe jij dat dan?

Merle Hebing
Merle Hebing
Artikelen: 1174

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *