Slaaptips bij warm weer – hoe houd je het hoofd koel?

slaaptips bij warm weer

Hoi! Met warm weer slapen is altijd een uitdaging. Je slaapt sowieso al slechter wanneer het warm, plakkerig en zweterig is. Tijdens mijn vakantie in Kroatië had ik hier ook last van. Overdag was het daar vaak rond de 32 graden en in de nacht koelde het niet echt af (denk max 24 graden?). Maar je wilt wel slapen dan. Nu was het huis waar we verbleven van steen. Dan zou het iets koeler moeten zijn. Nou, dat viel vies tegen, haha. Maar tijdens die vakantie hebben we wel wat slaaptips bij warm weer ontdekt.

Slaaptips bij warm weer

Op het internet staan talloze tips om de slaapkamer en je hoofd koel te houden wanneer je gaat slapen bij warm weer. Wij hebben een aantal dingen geprobeerd hier in Kroatië en zijn zelf achter  handige hacks gekomen. Samen met mijn ouders, vriendje, schoonouders en schoonzusje ben ik namelijk twee weken op vakantie geweest naar Kroatië. De volgende slaaptips bij warm weer hebben we voor jullie!

Alles dicht

Overdag de ramen dichtlaten plus gordijnen/luiken of wat je dan ook hebt om het zonlicht tegen te gaan. Overdag hadden we de luiken van het huisje dicht, zodat er geen warm zonlicht naar binnen kan.

slaaptips bij warm weer

Open gooien

De volgende tip is dan om juist ‘s avonds als de zon onder is, de ramen en alles weer open te gooien. Dan kan er minder warme, maar frisse lucht naar binnen stromen. Het enige nadeel in Kroatie was: beestjes die naar binnen glipten. Maar dat was daarna een kwestie van meppen, haha.

Ventilator

Een ventilator is natuurlijk ook een geniale uitkomst bij warme nachten. Deze lieten Thijs en ik in ons huisje vaak de hele dag aan met de ramen dicht. Vaak zetten we de ventilator op het nachtkastje zodat deze wat hoger staat en we er beide plezier van hebben. Een draaiende ventilator is al helemaal handig. En ook een tip die je veel voorbij ziet komen: zet ijskoude waterflesje voor de ventilator. Dan wordt er extra koude lucht in de kamer geblazen.

slaaptips bij warm weer

Onderlaken matras

Qua textiel van het bed hebben we ook een ontdekking gedaan. Op een soort badstof onderlaken krijg je het sneller warm en plakkerig, dan wanneer je op een katoenen versie ligt. Dus kijk goed wat je over je matras legt.

Dekbedovertrek

En een slim idee is om je dekbed uit je dekbedovertrek te halen van je bed. Dan lig je alleen onder een laken. Sommige mensen kunnen ook slapen met niks over hun heen, maar wil je toch ergens onder liggen, dan is dit een slimme oplossing.

slaaptips bij warm weer

Airco

In één huisje was een airco aanwezig. Deze was te vinden op de gang. Iedereen sliep dus met de deuren open. De airco ging vlak voor het slapen gaan aan. Zodat het huis lekker koel was. In de nacht zelf ging deze nog wel eens uit. Verkouden worden van een airco is namelijk niet zo leuk op vakantie.

Crème in de koelkast

In Kroatië hadden we ook erg last van muggen. We hadden daar een soort Aloë Vera crème. Deze was lekker verkoelend. Om deze nog koeler te maken, zetten we deze in de koelkast. Voor het slapen gaan smeerden we ons hiermee in. Lekker koel en tegen de muggen beschermd!

Niet druk maken

Het is warm. We know! Maar denk daar vooral niet aan. Waarschijnlijk krijg je het allen maar warmer dan. Denk aan koude en koele dingen, haha. En vooral rustig blijven liggen! Elke avond zeggen we tegen elkaar: gewoon rustig in bed blijven liggen en lekker gaan slapen. Bedden waar je lekker in ligt en fijn in kan slapen helpen daar natuurlijk bij.

Ik hoop dat je wat aan deze slaaptips hebt nu het nog een beetje warm is. Met de hitte slaap je nu eenmaal ook minder….. Maar met deze tips hoop ik het wat aangenamer te maken ;). In Kroatië hebben deze tips ons goed geholpen. De foto’s in dit artikel zijn inderdaad gemaakt in Kroatië. In het huis waar wij verbleven.

Heb jij nog een goede slaaptips bij warm weer? 

 

* dit is een gesponsorde blogpost *

Merle Hebing
Merle Hebing
Artikelen: 1181

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *