Oppassen als bijbaantje

oppassen als bijbaantje

Hoi! Ik heb als tiener een paar bijbaantjes gehad. Niet super veel, maar wel wat verschillende baantjes. Een baan die ik wat langer heb gehad is: oppassen als bijbaantje. Jep, ik paste vaak op mijn buurmeisjes van een paar huizen verderop. Ik vond dat altijd erg leuk! Waarom vond ik oppassen zo leuk? En waarom is dat een fijn bijbaantje? Ik vertel je er meer over!

Oppassen als bijbaantje

Ik denk dat ik een jaar of 14 was toen ik ben begonnen met oppassen als bijbaantje. Ik heb dit denk ik tot mijn 18e gedaan. Vaak paste ik op mijn buurmeisjes van een paar huizen verderop. Ze hebben daar drie kinderen. Toen de oudsten oud genoeg waren om op hun jongere zusje te passen, was ik niet meer nodig. Verder heb ik ook wel eens op het zoontje van een collega van mijn moeder gepast.

Het makkelijkste is natuurlijk als de kinderen al in bed liggen. Dan zit je lekker op de bank beneden en ben je eigenlijk meer oppasser op het huis en kind. Vaak was dit het geval bij mij. Ook heb ik wel eens een avondje doorgebracht met mijn buurmeisjes toen ze nog wakker waren. Ik deed vaak spelletjes met ze en ze konden zelf al naar bed. Dat scheelde weer, haha.

oppassen als bijbaantje

Voordelen oppassen

Chillen op de bank

Wat zijn de voordelen van oppaswerk ? Tja, heel eerlijk: als de kinderen al op bed liggen, is het best makkelijk geld verdienen. Jij zit beneden op de bank tv te kijken. Ik weet nog dat ik mijn laptop vaak mee nam en wat voor school deed of inderdaad een beetje tv aan het kijken was. Best ideaal.

Combineren met school

Wanneer je aan het oppassen bent en de kind(eren) zijn zelf aan het spelen of slapen, kun jij prima ander werk doen wat je nog moet doen. Schoolwerk of voor je studie wat bijvoorbeeld. En met kinderen werken is ook best gezellig. Althans, dat vind ik, haha (anders was ik ook geen juf geworden natuurlijk). Als de kinderen nog op zijn, is het gezellig om samen met ze te spelen. Mag je weer ongestoord met autootjes of barbies spelen, wahaha.

En vaak is oppassen een baantje voor in de avonduren. Overdag kan je gewoon naar school/je opleiding en in de avonduren verdien je wat bij met oppassen. Best ideaal denk ik zo.

Band opbouwen

Heb je een oppasadresje waar je vaker komt? Dan bouw je ook een band op met het kindje of kinderen waar je op past. Hoe leuk is het als ze super blij zijn als je weer komt. Het is ook altijd gezellig  om er met de kinderen op uit te gaan en een lekker ijsje te halen. En dat vinden we zelf ook niet vervelend….

Vaak zijn oppaswerkzaamheden zwart. Althans zo ging het bij mij. Vaak wordt het uurtarief dan iets hoger dan normaal. En oppassen is niet zo hard werken als in de horeca bijvoorbeeld (tenzij je lastige kids hebt, haha), dan is het makkelijk geld verdienen.

Ik vond het oppassen altijd erg leuk. Het is dat ik er nu geen tijd meer voor heb, maar zou het zo weer doen. Een fijn bijbaantje!

Heb jij een oppasbaantje of een oppasbaantje gehad?

* dit artikel bevat een samenwerking*

Merle Hebing
Merle Hebing
Artikelen: 1181

13 reacties

  1. Jazeker! Ik vond dat altijd heel leuk om te doen! Op 1 adres na. Die hadden niet zo’n leuke kindjes..🙈 die waren gewoon echt gemeen en begonnen gewoon met van de ijzeren autootjes naar je hoofd te gooien..🙄🤔 daar was ik uiteraard zo klaar mee. Verder altijd echt heel leuk opgepast!

  2. ik paste vroeger ook altijd op, ideaal omdat dit prima te combineren was met mijn school werk. Ik kon zodra de kinderen in bed lagen huiswerk maken en leren.

  3. Hoewel ik niks met kinderen had (en heb) heb ik jaren op mijn nichtje gepast. Dat is dan weer anders he. Familie is zo eigen. Heel leuk om te doen en ze was ook altijd super lief. Zelfs nu ze 25 is, en wij geregeld worden uitgenodigd voor een BBQ haha.

  4. Ik heb zelf nog echt opgepast als bijbaantje, maar ben nu wel mama van 3 en heb het daarmee wel ingehaald. Mijn dochters hebben wel een paar keer opgepast, maar nu ze 18+ jaar zijn hebben ze hun bijbaantjes in de horeca.

  5. Ik heb vroeger ook altijd opgepast. Volgens mij tot mijn 16e ofzo denk ik? Ik ben tot 2 jaar geleden ook nog gastouder geweest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *