Nieuwe baan als onderwijsassistent & een schone school

nieuwe baan als onderwijsassistent

Hoi! Ik heb een nieuwe baan als onderwijsassistent! Ik ben voor vier dagen aangenomen als onderwijsassistent op een basisschool. Echt super leuk! In dit artikel vertel ik je daar meer over en wat een onderwijsassistent allemaal doet. En ik ga het hebben over schoonmaken op scholen. Die taak heb ik gelukkig niet, haha. Maar ik merk wel dat het belangrijk is.

Nieuwe baan als onderwijsassistent

Een tijdje geleden zag ik een advertentie op een basisschool in Doesburg voor een onderwijsassistent. Het is een Montessorischool en dat leek mij wel interessant. Na het sollicitatiegesprek, kreeg ik al snel een telefoontje. Ik was aangenomen en daar was mijn nieuwe baan als onderwijsassistent!  Ik ga daar werken als onderwijsassistent op de maandag, de woensdagochtend, de donderdag en de vrijdagochtend.

Juist, de dinsdag en de vrijdagmiddag en avond kan ik nog mooi in de winkel werken! Dat vind ik het mooie van deze baan. Ik kan het combineren met het werk in de winkel. Dat is wat ik stiekem wel wilde, haha. De afwisseling vind ik namelijk erg leuk.

Ik ga vooral in de kleutergroepen aan de slag. Daar ben ik ondersteuning voor de leerkrachten. Ik zorg ervoor dat de kinderen aan het werk gaan en blijven. Met kleine groepjes kinderen ga ik aan het werk en extra oefenen. En meer van dat soort dingen. In het begin is het nog een beetje kijken wat handig is.

Ook ben ik voor de kinderen die een klein ongelukje of iets hebben gehad. Ik zorg ervoor dat kinderen netjes opruimen voordat ze iets anders gaan doen en let een beetje op de kinderen in de gang (als ze daar aan het werk zijn). Die vergeet je vaak als leerkracht.

Schoonmaken op scholen

Het schoonhouden van de school is niet de taak van de onderwijsassistent hoor. Maar waarom ik dit wil bespreken is dat het mij opviel dat ze geen conciërge op de school hebben. Veel dingen moet de leerkrachten zelf doen dus. Daarnaast is er na schooltijd een schoonmaakbedrijf die de school schoonmaakt.

nieuwe baan als onderwijsassistent
foto: unsplash

Er zijn schoonmaaksters ingehuurd. Dit zie je op veel scholen hoor. Het is namelijk net als bij andere bedrijven dat alles schoongemaakt wordt aan het eind van de dag. Er lopen veel kinderen en volwassenen door de school: veel bacteriën dus. Kinderen maken wel eens rommel en dat moet na schooltijd allemaal opgeruimd worden.

Schoonmaakbedrijf inhuren

Het is ook gewoon belangrijk dat het schoon is in de school. Dat ziet er niet alleen beter uit, maar is natuurlijk ook hygiënischer.  Leerkrachten zijn al super druk na schooltijd, dus daar hebben ze geen tijd voor (logisch ook). Gelukkig zijn er schoonmaakbedrijven in te huren die alles schoonmaken. En zij weten vaak ook hoe je alles het beste schoon krijgt.

nieuwe baan als onderwijsassistent
Foto: unsplash

Voor veel bedrijven is een schoonmaak bedrijven inhuren handig. Je kunt makkelijk een schoonmaakofferte aanvragen en zien hoeveel je kwijt bent. Vaak valt het wel mee en het scheelt je veel werk.

Ik heb in ieder geval erg veel zin in mijn nieuwe baan als onderwijsassistent. De klassen zijn erg leuk en het team ook. Ik ben benieuwd hoe het verder allemaal gaat! Maar tot nu toe heb ik het zeker naar mijn zin!

Wat voor werk doe jij eigenlijk? En is er op jouw werk ook een schoonmaakbedrijf aanwezig? 

* dit artikel bevat een samenwerking*  

Misschien is dit ook leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *