Naar de sauna gaan- heerlijk & struggles-

naar de sauna gaan

Hoi! Naar de sauna gaan. Ik doe het regelmatig. Nou ja, regelmatig is misschien ook wat overdreven. Maar zo nu en dan ga ik wel eens met mijn ouders, schoonouders, schoonzusje of vriendinnen naar de sauna. Ik vind het altijd heerlijk om naar de sauna te gaan. Een dagje lekker ontspannen in warme hokjes en heerlijke bubbelbaden. Zo ben ik wel eens bij de Zwaluwhoeve, de Veluwse Bron, Thermen Bussloo en Sanadome geweest. Toch komen er altijd wat gedachten in mij op als ik naar de sauna ga.

Naar de sauna gaan

De Veluwse Bron is wel mijn favoriet op het gebied van sauna’s. Er is veel keuze aan verschillende soorten sauna’s en bubbelbaden. Het is er groot en het ligt niet super ver bij ons vandaan. Ideaal dus. De Zwaluwhoeve vond ik ook fijn, maar was naar mijn idee wat rommeliger en ouder. Ik ga altijd naar de sauna op badkledingdag. Ik voel mij dan toch wat fijner. De dagen zijn daardoor wel beperkt wanneer je kan gaan. Maar ja, als werkend of studerend persoon ben je toch vaak op de weekenden aangewezen.

naar de sauna gaan

Naar de sauna gaan vind ik dus heerlijk, maar ik moet dan altijd wel aan een paar dingen denken of er komen gedachte in mij op of dingen waar ik mij aan ‘erger’.  Ik bespreek deze met jullie!

Badkleding dag

Zoals ik al zei ga ik vaak op badkleding dag naar de sauna. Ik vind dat zelf prettiger en van sommige mensen hoef ik hun ‘zaakje’ echt niet te zien. Haha, sorry dat ik het zo zeg, maar het is niet anders. Nee, bbrr sommige mensen wil je gewoon niet naakt zien. Als ik dan op badkleding dag daar rond loop en sommige mensen zie denk ik vaak: ppff ben blij dat je nu een badpak, bikini of zwembroek aan moet, haha.

Handdoek leggen

In de sauna moet je vaak op een handdoek zitten/ liggen. Dat is hygiënischer met het zweet en alles. Maar sommige mensen nemen werkelijk een heel picknick kleed mee en vouwen deze vervolgens bijna over de hele bank uit in de sauna. Gaan dan op het puntje zitten en nemen dus veel plek in…. Niet handig. Gewoon een klein zitvlak voor je billen maken of als je gaat liggen, uitvouwen zover je het nodig hebt.

naar de sauna gaan

Ruimte maken

Nog even terugkomen op dat liggen in de sauna. Op badkleding dagen (en al helemaal als dit in een weekend valt) is het druk! In een sauna wil je niet graag tegen elkaar aan zitten. Iew, met dat zweet, nee bah. Een beetje ruimt is wel fijn. Alleen hebben sommige mensen niet door dat als je ligt en er komen meer mensen bij dat je dan het beste kan gaan zitten. Zo maak je ruimte voor de medemens! Heeej, dat is handig. Alleen niet iedereen doet dat helaas…. Er zijn altijd mensen die blijven lekker liggen…

Naar buiten komen

Oh men, het moment wanneer je lekker warm bent van de sauna of het bubbelbad en je moet eruit…. Killing! En zeker als dit buiten is. Vaak is het snel eruit, badjas/handdoek om, slippers aan en gaaaaaan!

Natte badjas

Dan over die badjas. Ik vind een badjas over een nat lijf aandoen verschrikkelijk! Bbrr, ik weet niet wat het is, maar als je nat bent en daar een badjas overheen. Nee, liever niet. Dat voelt gewoon niet chill. Meer mensen last van?

Mensen aankijken

Wanneer je de sauna binnenstapt of een bubbelbad in gaat. Al die ogen….. Mensen kijken je toch allemaal even aan: wie komt er bij nu bij? Wat voor badkleding heeft diegene aan? (in het geval van geen badkleding dag…. Hoe ziet alles eruit, haha). Maar wanneer je eenmaal je plekje hebt gevonden, kan jij lekker kijken naar iedereen die eruit komt. Herkenbaar??

Zweten

Eigenlijk voel je je na een bezoek aan de sauna vies. Blegh al dat zweet. Plakkerig, kleverig. blegh…. Maar na een bad is het zweet wel weer weg..

naar de sauna gaan

Aankleden

Echt, het meest nare moment van een sauna dagje…. Het aankleden na die tijd. Je bent nog een beetje plakkerig en hebt verschrompelde handjes. En dan moet je kleding aan. Blegh, nee niet heel prettig. Ik krijg mijn strakke skinny broek dan nauwelijks aan joh. Mijn schoonmoeder zei al: ‘volgende keer nemen we een joggingbroek en een vest mee voor na die tijd en jij een onesie Merle.’ Dat vind ik nog wel slim dacht ik zo, haha.

Maar hé desondanks al deze ‘mankementen’ is naar de sauna gaan heerlijk! Ik kan echt heel erg genieten van een dagje sauna. Lekker ontspannen, zweten en badderen, hihi. Na ons laatste bezoek bij de Veluwse Bron hebben we vrijkaartjes voor nog een bezoek gekregen. Echt heel fijn! Ik kan niet wachten om weer te gaan. Hoewel: te vaak gaan is ook niet heel leuk. Zo af en toe een dagje sauna is heerlijk.

Ga jij wel eens naar de sauna? En herken je één van deze punten dan? 

Merle Hebing
Merle Hebing
Artikelen: 1191

12 reacties

  1. Ik ben ooit een keer geweest, maar het is toch niks voor mij, dat stik zitten en niks doen en dan dat zweten, al weet ik dat er heel veel mensen dit heerlijk vinden hoor 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *