Mijn avondroutine – doordeweeks

Hoi! In dit artikel lees je meer over mijn avondroutine. Dit is doordeweeks vaak iets anders dan in het weekend. Lees hoe mijn avonden er vaak uitzien en dus meer over mijn avondroutine.

Mijn avondroutine

Doordeweeks vind ik het heerlijk om een beetje hetzelfde ritueel aan te houden qua mijn avondroutine. We eten vaak rond 18:00. Meestal heb ik ervoor al gedoucht en of ik douche daarna.

Voor het douchen maak ik mijn gezicht al schoon. Mijn oog make-up verwijder ik en daarna ga ik met een tonic door mijn gezicht.

mijn avondroutine

Het douchen gaat als volgt bij mij: haren wassen, conditioner aanbrengen, douchegel en afspoelen. En daarna afdrogen natuurlijk. Tip van Flip: in de winter leg ik mijn handdoek vaak over de warme verwarming, haha. Heerlijk warm afdrogen dan. Bij Abyss & Habidecor heb je ook hele fijne en zachte badtextiel om te gebruiken. Zo heb je het idee dat je je met een ‘hotelkamer handdoek’ afdroogt.

Meestal smeer ik mij vervolgens in met een heerlijke bodylotion. Ik vind mezelf dan altijd lekker ruiken en zo ga ik helemaal fris naar bed. En zo hoop ik mijn bruine kleurtje een beetje vast te houden. Haren kammen en deze een beetje los schudden.

Ik trek vervolgens een lekker chill setje aan. Een joggingbroek met een bijpassende trui. Of heel soms mijn pyjama met een badjas. Ligt eraan waar ik zin in heb.

De avond

Meestal ga ik dan heerlijk op de bank chillen. Eerst wat Instagram dingen doornemen en een beetje mijn andere Social media apps checken. Of nog heel even achter de laptop. Wat laatste dingen voor mijn blog doen.

Dan is het tijd voor ontspanning. Ik kijk een serie of een programma op tv. Meestal kijk ik samen met Thijs een serie.  Of ik kijk zelf een programma terug.

We drinken tussendoor nog een kopje thee met wat fruit. Rond half 10/10 uur ga ik naar bed. Ik slaap graag en heb veel slaap nodig. Helemaal als ik om 7 uur weer op moet staan, haha.

Ik poets mijn tanden, kam mijn haar en kleed mij om om naar bed te gaan. Thijs gaat vaak later dan mij naar bed. Hij warmt soms voor mij een pittenzak op in de koude wintermaanden. Jep, deze mevrouw heeft het snel koud…. Dan liggen we samen nog even in bed wat te kletsen of kijken we wat Tik-Tokjes.

mijn avondroutine

Op een fijn en goed matras kunnen wij uren naar filmpjes kijken, haha. Bij Harrison Spinks heb je ook fijne matrassen. Zo heb je niet eens door hoe lang je al filmpjes ligt te kijken….En we weten het: het wordt aangeraden niet vlak voor naar bed gaan op je telefoon te zitten. Maar dit ritueel is erin geslepen en wij hebben er geen last van. Even het hoofd leegmaken voordat ik ga slapen. Voor mij werkt het.

Tja, zo zien onze avonden er wel uit ja. In de weekenden eigenlijk ook wel. Tenzij we een uitje of iets hebben. Dan is de avond anders.

Mijn avondroutine in een notendop denk ik wel. Heb jij ook een avondroutine?

* dit artikel bevat een samenwerking*

Merle Hebing
Merle Hebing
Artikelen: 1181

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *