Koffer inpakken voor Amerika tips

koffer inpakken voor Amerika

Hoi! Zoals je misschien al gelezen hebt, ga ik weer naar Amerika. Wanneer je dit leest, ben ik er al een aantal dagen, haha. Nu ik voor de tweede keer daarheen ga, heb ik zeker wat slimme tips om je koffer in te pakken. Je koffer inpakken voor Amerika is niet zo maar een dingetje. Je moet met een aantal dingen wel rekening houden en dat geldt ook voor je handbagage. In dit artikel geef ik je wat tips qua koffer inpakken voor Amerika.

koffer inpakken voor Amerika :

Je koffer

Je kan niet met elk koffer Amerika in komen. Je koffer moet namelijk voorzien zijn van een TSA slot. In veel koffers is zo’n slot verwerkt en anders kan je een lost TSA slot kopen. Dat laatste heb ik gedaan en gaat prima. De douane kan dan met een loper eventueel je koffer open maken. Ik vind dat altijd maar een raar idee. Maar goed, het is niet anders.

En kies niet een te zwarte koffer! Ik heb het koffer van mijn ouders mee voor deze reis. Die is namelijk iets minder zwaar dan mijn eigen koffer. Zo kan je namelijk meer meenemen. Slim slim!

koffer inpakken voor Amerika

Niet te veel meenemen

Over dat veel spullen meenemen. Daar heb ik ook nog wel een dingetje over… Je mag namelijk 23 kilo meenemen in je koffer. Ik neem op de heenweg echt alleen het nodige mee. Ik ga naar Los Angeles en ik weet nu al dat ik het één en ander ga kopen daar. Denk aan: Oreo koekjes, M&M’s, kleding en weet ik wat nog meer. Als je op de heenweg al een aardig gewicht in je koffer hebt, is het lastig om veel mee terug te nemen. Niet te veel meenemen dus, haha.

100 ml

Ik neem voor deze reis veel mini’s mee in mijn koffer. Scheelt ook weer gewicht dacht ik zo, haha. In je koffer mag je gewoon volledige verpakkingen van vloeistoffen meenemen, maar in je handbagage mag dat niet. Daar mag je max 100 ml vloeistof meenemen. En per 100 ml moet het flesje in een apart zipzakje zitten.

Ik neem bijvoorbeeld mini parfum van 75 ml mee en een handgel van 50 ml. Die mogen dan niet bij elkaar in hetzelfde zipzakje, maar moeten apart verpakt worden. Ook de vloeibare producten in mijn koffer doe ik in een apart zipzakje (daar doe ik wel meerdere producten bij elkaar in natuurlijk), maar mocht er iets gaan lekken. Dan blijft de rest van mijn bagage droog.

Kleding oprollen

Een bekende tip natuurlijk: kleding oprollen in je koffer! Scheelt ruimt en ik leg er vaak andere dingen mee ‘vast. Zo zorg ik dat er niet veel kan schuiven in mijn koffer aan spullen.

Medicijnen paspoort

Denk ook aan een medicijnen paspoort. Nu denk : ik heb geen medicijnen, dus heb ik deze niet nodig. Had ik dat toch even mis. Bijna alle dames zullen zo’n paspoort nodig hebben. Slik je namelijk de pil, dan moet je hiervoor een medicijnen paspoort voor hebben. Omdat ik overdag vlieg en met tijdsverschil zit, heb ik de pil in mijn handbagage, omdat ik deze in het vliegtuig moet slikken. In heb deze in de originele verpakking zitten en daarbij het medicijn paspoort. Deze kan je trouwens gewoon aanvragen bij de apotheek.

Alles opgeladen

En nu er een nieuwe ‘baas’ in Amerika is, zijn de veiligheidseisen een beetje strengen geworden. Alle elektronische apparaten mogen niet leeg zijn en moeten het liefst volledig opgeladen zijn. Zo weten ze dat er geen bom in kan zitten. Om een boel gedoe te voorkomen, neem ik mijn laptop maar niet mee. Heb ook niet het idee dat ik deze daarginds ga gebruiken met zo een vol programma, haha.

Dat zijn wel een beetje mijn tips als het aankomt op mijn koffer inpakken voor Amerika. En mijn handbare natuurlijk! Ik zorg er gewoon voor dat ik niet te veel (gekke) dingen mee neem. En ik ben ook heel benieuwd waar ik allemaal mee terug kom, haha. Shoplog gegarandeerd!

Ben jij wel eens naar Amerika gevlogen?

Merle Hebing
Merle Hebing
Artikelen: 1182

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *