Inpakken voor markten – hoe gaat dat?

Hoi! De afgelopen periode hebben we met onze webshop al op veel markten gestaan. En de aankomende periode gaan er zeker nog veel meer volgen! Het braderie-en marktseizoen is echt geopend nu. Het mooie weer doet zijn intrede en mensen willen erop uit. Ik ga je wat meer vertellen hoe zo’n marktdag eruit ziet bij ons en hoe het inpakken voor markten gaat.

Met onze webshop zijn we lekker bezig. Je kunt bij ons online de leuke wenskaarten, sieraden en woonaccessoires van epoxy bestellen. Deze versturen we met liefde voor je. Liever bij ons langskomen? Dat kan ook. Of kom naar een markt of braderie waar we staan. Hier kun je onze spullen ‘live’ bekijken en kopen.

Inpakken voor markten

Ik vind het altijd erg gezellig op de markten en braderieën waar we gestaan hebben en gaan staan. Hoe ziet zo’n dag eruit? Meestal krijgen wij een aantal dagen van tevoren een mailtje met hoe laat we de kraam kunnen inrichten en hoe de aanrijroute is. De meeste markten waar wij staan zijn georganiseerd door Happy Events. Zij regelen de leukste markten en braderieën. Wij kennen de organisatie nu een beetje. Erg gezellig. Vaak zie je ook terugkerende marktkramen en zo maken we altijd een gezellig praatje met mensen die we vaker zien.

Maar voordat we naar een markt gaan, moeten we eerst onze koopwaren verzamelen en dus inpakken voor markten. Dit doen wij vaak in kratten. We zetten hierin onze producten die we willen verkopen. Ook nemen we van sleutelhangers en sieraden wat voorraden mee. Dit gaat in kratten. Deze kunnen we op elkaar stapelen in de auto. Alles past in de grote auto van mijn ouders.

inpakken voor markten

We maken ook vaak een kratje met promotiematerialen, inpak

materiaal, geldzaken en natuurlijk niet te vergeten: eten en drinken, haha. We hebben nu alles in ‘open’ kratjes. Mochten we straks meer dingen willen vervoeren zouden we dit ook in (verhuis)dozen kunnen doen en dan dichtplakken met verpakkingstape. Dan vallen de spullen er niet uit. Nu liggen soms de sieraden los in een krat. Dit kan er natuurlijk uitvallen.

Meestal laden we de auto de avond van tevoren al in. Dan scheelt ons toch iets eerder opstaan. Dan rijden we naar de markt toe. Meestal starten we de ochtend met twee mensen. Mijn moeder of vader en ik. De ander komt vaak later in de middag in verband met sporten.

inpakken voor markten

Kraam opzetten

Het uitladen van de kratten kan beginnen. Meestal kun je de auto vlak bij je kraam neerzetten. Dan is het even tien keer op en neer lopen met kratten samen. Maar soms is het niet zo luxe en moet je een stukje verderop de auto neerzetten. In dat geval hebben we een steekwagentje tot onze beschikking. Hiermee stapelen we een aantal kratten op en zo hoef je minder vaak heen en weer te lopen.

Met deze kleine hoeveelheid gaat het nog. Maar veel kratjes opstapelen lukt niet echt. Mochten we straks meer spullen hebben dan is misschien een palletwagen wel nodig, haha. Thijs is vrachtwagenchauffeur en kan met deze wagens omgaan. Ik denk dat we dan ook met zijn vrachtwagen op pad moeten naar de markten, haha. Dat zou wel stoer zijn.

inpakken voor markten

Maar goed. Wanneer we alle kratten bij de kraam hebben is het belangrijk om eerst het kraam kleed neer te leggen. Dan begint het uitladen van de kratten. De houten kratten doen we altijd als eerste. Hierin zitten de epoxy producten. De houten kratjes zetten we altijd als decoratie op de kraam neer. Hierin zetten we de epoxy items.

Dan komen de sieraden, kaarten en overige items. Vaak hebben we achter twee opgestapelde kratjes onze betaalmogelijkheden staan en de inpakspullen. Dit staat dan niet in het zicht. Onder de kraam staan onze kratten met voorraden. Zo zie je deze niet. En dan kan de verkoop beginnen! Tijdens de markt hebben we vaak wat snoepjes onder de kraam staan en een kan met koffie. Ook zijn er broodjes en soms halen we wat lekkers op de markt of braderie waar we staan.

Weer opruimen

Na een dag klanten helpen, gezellige praatjes maken en veel verkopen, kan alles weer ingepakt worden. We zijn er nu zo in gedreven dat we de kratjes net zo inpakken als hoe we dat de avond ervoor hebben gedaan. Alleen een aantal kratjes zijn als het goed is leger. We rijden weer naar huis en laden daar de kratten uit in ons kantoor.

Omdat we nu best veel markten achter elkaar hebben, laten we de meeste dingen in de kratten staan. Zo kunnen we makkelijk alles weer pakken voor een volgende markt.

inpakken voor markten

Een jaar geleden zijn we ongeveer begonnen met ‘ op markten’ staan. Toen waren wij er echt niet zo handig in. Al doende leert men, we kregen tips van anderen en zijn zelf steeds vindingrijker voor het inpakken voor markten. We hebben helemaal zin in de markten die nog op de planning staan. En er komen er telkens meer bij!

Heb jij ons wel eens gezien op een markt (zie hier een overzicht waar er nog staan)?

 

Merle Hebing
Merle Hebing
Artikelen: 1189

2 reacties

  1. Ik heb plastic bakken met deksel van de Action en daar zit alles al lekker gesorteerd in. Zo is het makkelijk om te stapelen, alles is veilig en droog en ook om op te ruimen gaat het snel. Het zijn er wel veel om te stapelen, maar ik laat het thuis ook zo, ik weet alles goed te vinden zo. Marktjes zijn altijd super gezellig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *