Ik word vaak jonger geschat

jonger geschat

Hoi! Ik word vaak jonger geschat. Echt waar Merle? Jazeker! Maar hoe oud ben je dan? Nou, ik ben 22 jaar en word 21 november 23 jaar. Maar voor vele zie ik er niet uit als een 22-jarige. Dat heeft mij al eens in grappige en leuke situaties gebracht, maar ook soms wel irritant. Achja, ik ben er wel aan gewend. In dit artikel vertel ik je hoe het is om jonger geschat te worden en wat voor grappige dingen ik hierdoor heb meegemaakt.

Jonger geschat

Eigenlijk heb ik voor mij gevoel al heel lang het gevoel dat ik jonger geschat wordt. Ik zie er dus wat jonger uit dan ik ben, maar ik vind dat niet erg. Wie weet heb ik daar later profijt van, haha. Dan vind ik het waarschijnlijk leuk dat ik jonger wordt geschat. Maar mijn gezicht ziet er denk ik wat jonger uit. Ik ben ook niet heel lang (1,70, maar volgens mij is dat best normaal) en ben niet heel erg grof gebouwd ofzo. Misschien telt dat ook allemaal mee? Ik weet het niet….

Ik heb het volgens mij niet van een vreemde, want mijn ouders worden ook vaak jonger geschat dan ze zijn. En dan vooral mijn vader. Die ziet er namelijk echt niet uit als 56! Een compliment hoor pa ;). Ik zie het ook vaak als een compliment dat ik jonger wordt geschat, maar ook niet altijd. Als ze denken dat je nog op de middelbare school zit, is dat niet altijd grappig.

jonger geschat

De eerste keer jonger geschat

Het eerste moment dat ik echt dacht: ik zie er echt jonger uit, was volgens mij toen ik 18 was. Ik was met twee vriendinnen naar het stadsfeest in Doetinchem. Nielson trad daar toen op. Er was een kraampje waar je cocktails kon halen en dat wilden wij wel. Het was in de tijd dat je nog met 16 jaar mocht drinken. Eerst ging vriendin één een cocktail halen. Hoefde geen ID te laten zien en zo ging het ook bij vriendin twee. En toen was ik: mag ik je ID zien jongedame…. Nouja, dacht ik. Waarom bij mij wel en bij hen niet? Ik kwam ten eerste net boven de toonbank van de kraam uit en zag er dus wat jonger uit dan mijn andere twee vriendinnen.

De eerste keer bloggersmeeting weet ik ook nog goed. (ik zit in een bloggersapp groep en we spreken regelmatig af samen en zo ook vorig jaar in Amsterdam). Celine van The Beautyboulevard zag mij en het eerste wat ze zei: ik had echt niet door dat jij al 21 jaar was. Haha, nee I know. Maar toch is het echt zo!

Liefdes couple???

En zo weet ik ook nog op vakantie dat ik samen met de hele familie over de boulevard van Spanje liep. Ik liep naast mijn neefje. Wij schelen 5 jaar. Ik was toen 19 jaar denk ik en hij dus 14 jaar. We liepen voor de rest van de familie wat te kletsen en daar komt een man langs lopen en roept naar ons: oh, what a lovely couple. Uhhh….. Nou nee, haha. Mijn neefje is misschien wel net zo lang als ik ben, maar ik ben toch wel wat ouder, haha.

ID vragen

En wanneer ik drank wil kopen, wordt er altijd naar mijn ID gevraagd. Nou weet ik ook wel dat ze dat moeten tot 25 jaar. Maar soms zie je wel eens iemand twijfelen: hmm moet ik het bij hem/haar wel vragen. Bij mij is er geen enkele twijfel. Ik moet altijd mijn ID laten zien. En vaak zie je aan de gezichten van die mensen een soort schok ofzo, Oh: zij is als 22. Haha.

 

Geen ID!

Laatst stond ik wel met verbazing. Ik hoefde namelijk niet één keer mijn ID te laten zien! Ja, echt waar! Ik was met Thijs naar de Gabbers in het Ziggodome (vlog zie je HIER). En ik wilde in de pauze een cocktail. Samen met Thijs stond ik in de rij. Ik zei nog: wedden dat ik dadelijk mijn ID moet laten zien. Maar toen ik mijn cocktail door gaf…. niks….nada…..noppes. Ik kreeg deze gewoon! Wow. Misschien omdat het druk was, dat ze daar geen tijd voor hadden om dat te vragen of omdat Thijs erbij was. Misschien dachten ze dat hij mijn vader was. Wahhaah, nee grapje!

En ja, autorijden. Ik zie de agenten wel eens kijken als ik voorbij rijd. Moeten we haar niet even naar haar rijbewijs vragen? Ik zie het ze gewoon denken. Gek genoeg is zoiets nog nooit gebeurd. Zie ik er toch wel 18 plus uit, haha.

Ach ja, dit artikel is natuurlijk met de nodige zelfspot geschreven. Misschien vind jij wel dat ik er gewoon uitzie als 22 jaar. Maar wat is normaal? Van veel mensen is het lastig in te schatten hoe oud ze zijn. Leeftijd schatten blijft voor velen lastig. Sommige zien er ouder uit en andere jonger. Wat maakt het ook uit toch?! Je voelt je zo oud al je je voelt ;).

Nou, ik trek lekker nog een fles drank open, want ik mag dat, haha. Zo flauw Merle! (de foto die je hieronder zit, is spontaan genomen toen ik foto’s voor dit artikel aan het maken was. Wilde jullie deze niet onthouden, wahaha).

jonger geschat

 

Word jij wel eens jonger of ouder geschat? 

Merle Hebing
Merle Hebing
Artikelen: 1190

2 reacties

  1. Ik word ook altijd jonger geschat dan ik ben. Al is dat nu minder dan vroeger. Ik heb indertijd wel nooit mijn identiteitskaart moeten laten zien voor mijn leeftijd, gelukkig. Maar ooit werd ik 10 jaar ouder geschat en daar kon ik toch niet mee lachen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *