Ik heb mijn diploma binnen!

Ik heb mijn diploma binnen

Hoi! Misschien weten vele van jullie het al, maar ik heb mijn diploma! Ik heb hem nog niet tastbaar in handen gehad, maar ik heb wel al mijn studiepunten gehaald. Oftwel: ik ben geslaagd voor de pabo! Yes, ik ben zo blij hè! Je las ook al dat ik mij had ingeschreven bij de KVK en nu heb ik mijn diploma. Ik kan het jaar niet beter afsluiten denk ik. Ik zal jullie vertellen hoe ik mijn laatste studiepunten heb gehaald.

Praktijkbeoordeling

Ik heb iets langer over mijn opleiding tot juf gedaan. Eerst vond ik dat helemaal niet leuk, maar ik ben blij dat ik het op mijn manier gedaan heb. En ik heb het nu toch gehaald, haha. Het enige wat ik nog moest halen was mijn stage. Dinsdag 4 december (jep dé dag voor 5 december) had ik mijn beoordeling op stage. Mijn mentor (de leerkracht van die klas) had een paar dagen van te voren al wat ingevuld van mijn beoordeling. Ze zei dat ik mij geen zorgen hoefde te maken, haha.

Maar die dinsdag moest ik nog wel een les geven en die werd beoordeeld door de interne opleider. Zij begeleidt de studenten en heeft zelf ook een klas. Mijn groep 4, haha. Ze is de duo van mijn mentor. Ik had voor die dag een geld rekenles in het teken van Sinterklaas voorbereid. Met zweet en al begon ik aan de les (van te voren de kindjes wel een beetje geïnstrueerd, goed luisteren naar de juf: deze les is belangrijk).

Achteraf was dat helemaal niet nodig geweest, de kinderen deden super goed mee en waren heel erg enthousiast. Daarna had ik nog een nagesprek over mijn les. Dat verliep ook allemaal goed en aan het eind werd ik gefeliciteerd met een voldoende. Toen viel het kwartje: ik heb al mijn studiepunten nu. Ik heb mijn diploma gehaald! Mijn interne opleider moest lachen om mijn blije reactie.

Ik heb mijn diploma!

Daarna moest ik weer terug naar de kinderen en ik kwam al juichend binnen. Voor de kinderen duidelijk: juf is geslaagd, haha. Daarna kwamen de droevige gezichten….. ‘Dat betekent juf dat je hier weg gaat’ werd er al gevraagd. Ja, dat klopt…. De hele maand december ben ik er nog wel, maar daarna ga ik aan het werk op andere scholen. De kinderen hebben de hoop dat ik nog als inval- juf daar eens terug kom.

Ik heb mijn diploma binnen
Dit stond er thuis klaar toen ik terug kwam van stage!

Dat is, wat ik denk, dat ik straks in 2019 ga doen. Als invaller aan het werk. Of ik dat 5 dagen in de week ga doen, daar ben ik nog niet helemaal uit. Misschien zoek ik er ook nog wat anders naast, maar daar heb ik nu mooi tijd voor om dat uit te zoeken. Ik wilde eerst zeker weten dat ik mijn diploma zou halen.

Nu is de diploma uitreiking op Iselinge Hogeschool pas op woensdag 23 januari 2019. Maar zo lang ga ik niet wachten met aanmelden bij de invalpool, haha. Ik krijg een document mee dat ik bevoegd ben om les te geven. Dat is even fijn. Kan ik in 2019 lekker al beginnen.

Ik heb mijn diploma binnen
Van vriendinnen en familie gekregen met een leuk kaartje!

Maar nu ga ik lekker genieten dat ik mijn diploma heb en nooit meer naar school hoef. Hoewel…. Ja als juf kom ik daar dan, haha.

Misschien is dit ook leuk?

4 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *