Hoe bevalt het werkleven? + leuk idee voor een personeelsfeest!

Hoi! Hoe bevalt het werkleven mij? Wil ik weer gillend terug naar mijn studententijd of bevalt mij dit wel? In dit artikel vertel ik je daar meer over. Mijn eerste maand werken zit erop en dus kan ik daar mooi op terug kijken. Na een maand is het allemaal nog wel nieuw en wennen. Maar ik kan je wel vertellen hoe het werkleven mij bevalt.

Hoe bevalt het werkleven?

Hoe bevalt het werkleven? Nou eigenlijk best goed kan ik je zeggen! Ik heb het prima naar mijn zin. In de invalpool en bij Paisley Concept. Voor degene die niet weten wat ik voor werk doe. Even kort: ik werk twee of drie dagen in de invalpool en twee of drie dagen (verschilt per week) als verkoopmedewerkster bij Paisley Concept (een dameskledingwinkel in Doetinchem).

In het weekend ben ik vrij en besteed ik veel tijd aan mijn blog. Hoewel ik dat doordeweeks in de avonduren ook doe. Het is allemaal even wennen, plannen, passen en meten. Mijn blog neemt natuurlijk ook veel tijd in beslag en dit wil ik er graag goed naast blijven doen.

bevalt het werkleven
Als invalleerkracht heb ik altijd kletspot kaartjes bij mij met leuke vragen erop. Voor de momentjes tussendoor op een dag met de kinderen. Vinden ze altijd leuk!

Meer vrije tijd

Als ik eerlijk ben, wil ik niet meer terug naar mijn studenten tijd. Ik heb nu naar mijn idee meer vrije tijd, haha. Als ik klaar ben met werken, hoef ik niks meer te leren, verslagen te maken of wat dan ook. Dan ben ik ook echt klaar. Na een dag invallen (die eindigt vaak rond een uur of 4 in de middag) rijd ik naar huis en dan ben ik ook klaar.

Toen ik nog stage liep, moest ik lessen voorbereiden toen ik thuis kwam. Dat hoeft nu niet meer. En na een dag werken in de winkel (ben dan vaak rond half 6 thuis) hoef ik ook niks meer. Heerlijk zeg! Dan kan ik lekker wat doen voor mijn blog en kijk ik een serie.

bevalt het werkleven
Na een dagje werken op de bank.

Salaris

En nog een leuke bijkomstigheid is natuurlijk het salaris, haha. Dat is niet verkeerd. Kijk, het is natuurlijk niet een gigantisch goed salaris en ik kan er geen huis van kopen, maar het is een mooi begin! Nu heb ik ook niet alle weken vijf dagen in de week gewerkt. Dit omdat ik een dagje ziek was of ik als invaller niet nodig was.

bevalt het werkleven
Dit is de winkel waar ik werk.

Ja, ik vind het werken zo wel leuk. Ik heb het naar mijn zin. Naast salaris, vind ik het team van de winkel ook erg gezellig en ik kom op verschillende scholen, waar ik veel leerkrachten ontmoet. Een soort ‘collega’s. Dat vind ik ook een leuk aspect van het werken.

Personeelsfeest opleuken

Ik ben benieuwd of ik ook een keer een personeelsbijeenkomst of iets heb. Dat hoort ook een beetje bij het werkleven, haha. Ik heb trouwens nog een leuke tip om een personeelsfeest gezellig en grappig te maken. Huur een photobooth van fotosnap in! Gekke accessoires en fotohokjes om foto’s te maken tijdens een personeelsfeest of een ander feest. Het bedrijf zet ook nog eens alles al voor je klaar. Dat lijkt mij echt lachen zeg. Wie weet leest mijn werk dit…. Haha.

bevalt het werkleven
Super leuke fotoprops!

Of ik dit werk voor altijd zal blijven doen, weet ik niet. Het is een fijn begin zo. Ik zie van alles, hoor van alles en zo kan ik mij oriënteren. Terug naar mijn studentenleven wil ik in ieder geval niet meer, haha. Een cursus of iets volgen lijkt mij wel wat. Welke kant op? Geen idee nog.

Wat kan jij je nog herinneren van het begin van jouw werkleven?

* dit artikel bevat een samenwerking*

Merle Hebing
Merle Hebing
Artikelen: 1191

14 reacties

  1. Ik herken dit van de tijd toen ik net begon met werken. Maar oh, wat verlang ik nu terug naar mijn studententijd. Achteraf gezien toch wel de beste tijd uit m’n leven haha! Al heeft elke periode wel zo z’n voor en nadelen. 😊

  2. Fijn dat het zo goed bevalt! Ik vond het loon dat ik de eerste keer kreeg zo geweldig haha. Ik voelde me echt heel volwassen ineens. Inmiddels werk ik al weer 10 jaar (ook als leerkracht:))

  3. Ik weet nog wel mijn eerste zaterdagbaantje bij Blokker op mijn vijftiende. Wat een ervaring (in meerdere opzichten). Mijn eerste zaterdag- (en koopavond) baantje bij een kledingzaak vond ik erg leuk. Toen was ik iets ouder (17 ofzo?).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *