Hoe ben ik begonnen met bloggen? – mijn blog geschiedenis-

hoe ben ik begonnen met bloggen

Hoi! Hoe ben ik begonnen met bloggen? Dat is zeker een goede vraag. Ik moest er zelf namelijk ook even over nadenken. Ik blog denk ik al zo’n 7 jaar misschien wel. En hoe ik hier ooit mee begonnen ben, lees je in deze post. Waar heb ik allemaal over geblogd en met wie? Lees het in ‘ Hoe ben ik begonnen met bloggen? ‘

Hoe ben ik begonnen met bloggen?

Even diep in mijn geheugen graven hoor, maar ik weet het weer! Hoe ben ik begonnen met bloggen? Door mijn liefde voor nailart! Ja het is echt waar. Toen ik in mijn laatste jaar van de havo zat, was ik veel bezig met nagellak en nailart. Ik maakte complete kunstwerken op mijn nagels.

Een klasgenoot zag dit en zei: ‘ waarom zet je deze nagels niet ergens online?’ En zo ontstond het idee voor een blog. Ik ging zoeken op google hoe je een blog kunt starten. Ik deed dit toen via Blogger. Phoe dat is oud en lang geleden denk ik zo, haha.

Paintandpolish

En zo startte ik PaintandPolish.blogspot.nl op. En ik plaatste hier dus foto’s van mijn nailarts en legde uit hoe je deze kon maken. Ook plaatste ik reviews van nagellak.

hoe ben ik begonnen met bloggen
Dit soort nailarts maakte ik.

En langzamerhand kwamen er wat andere artikelen bij. Wat ik bijvoorbeeld deed in een week (dat zijn nu mijn persoonlijke updates), wanneer ik wat nieuw kocht, maakte ik daar een artikel over en langzamerhand begon ik ook outfits te posten op mijn blog.

Beautyandlifestylegirls

Via Instagram kwam ik toen in contact met een meisje. Ook zij had een eigen blog en we raakten aan de praat. Ons idee was om samen een blog te starten. En zo maakten we via WordPress samen beautyandlifestylegirls.wordpress.nl aan. Ondertussen had ik ook nog mijn andere blog.

Twee blogs bijhouden ging lastig en uiteindelijk liet ik PaintandPolish los. Samen met dat meisje kwam er bijna wel elke dag een blogpost online. Van mijn kant niet alleen meer over nagellak, maar over van alles wat er in mijn hoofd op kwam. En we kregen zelfs onze eerste samenwerking. Een hoes voor de laptop. Ik weet het nog goed.

Ondertussen leerde ik Thijs, mijn vriend, kennen. Hij deed een grafische opleiding en heeft een mooi professioneel logo voor ons gemaakt en een .nl en geen gekke .wordpress site meer. De naam veranderde in Girls-Things en alles zag er net een beetje mooier uit.

Girls-Things

Na een tijdje ging het samen bloggen niet zo lekker meer. Beiden hadden we andere interesses en uiteindelijk besloten we samen te stoppen. Ik ga daar verder niet echt op in.

Girls-Things was nu van mij alleen. En hier kon ik zelf op plaatsen wat ik leuk vind. Nailart verdween een beetje, omdat ik de tijd gewoon niet meer had om mooie kunstwerken op mijn nagels te maken. Ik denk dat ik nu 3 jaar zelf deze blog heb. En ik ben er zo blij mee!

Ik plaats hier nu artikelen op die ik leuk vind en hopelijk jullie ook om te lezen. De andere twee blogs zijn verwijderd en heb alleen op mijn harde schijf nog wat fotootjes van die tijd. Altijd leuk om te bewaren dacht ik zo.

Thijs regelt alles achter de schermen een beetje. De webhosting en alles. Ik ben voor de artikelen, foto’s en leuke ideeën en  had nooit gedacht dat ik mij zou inschrijven bij de KVK met mijn blog. Ik krijg namelijk wel eens betaalde samenwerkingen.

Dat had ik mij 7 jaar geleden echt niet voorgesteld. Ik wist toen niet eens dat dat kon. En dat zou ook nooit mijn insteek zijn geweest om een blog te beginnen. Ik vind het allemaal maar geweldig en zo leuk. Ik kan zo lekker mijn creativiteit kwijt en ben altijd wel bezig met mijn blog.

Youtube

Voor mijn YouTube pagina geldt eigenlijk dezelfde geschiedenis trouwens, haha. Ook hier plaatste ik eerst video’s op hoe je nailarts kon maken. Later video’s met dat andere meisje samen en nu alleen. Ik probeer elke week een shoplog, vlog of andere video online te zetten. Maar daar heb ik niet altijd tijd voor. Dus wanneer ik kan en een leuk idee heb, zet ik dit op YouTube.

Stoppen? Dat denk ik voorlopig echt nog niet. Ik kan het nu nog combineren met mijn werk en vind het gewoon te leuk om te doen.

hoe ben ik begonnen met bloggen

Hoe ben ik begonnen met bloggen? Nou door een klasgenoot die zei dat ik mijn creativiteit (qua nailart doen) kon delen op internet. Later toen Thijs om te hoek kwam kijken, werd alles serieuzer en professioneler. Echt zo gaaf! En ik ben nog elke dag heel blij met mijn blog!

Blog jij? Hoe ben jij dan ooit begonnen met bloggen? 

Misschien is dit ook leuk?

5 comments

  1. Hé Merle, ik ken je nu al een hele tijd. In ieder geval de periode dat je deze blog alleen doet. En ik lees alles nog graag 😉
    In 2016 ben ik begonnen met bloggen en dat ging een beetje stiekem. Elke week een stukje schrijven, maar dat is een beetje uit de hand gelopen..

  2. Wat leuk om te lezen! Ik begon zelf met bloggen toen ik een jaar of 12, 13 was, dus inmiddels meer dan 10 jaar terug. Eerst vertelde ik niemand erover, maar toen ik een nieuwe blog begon vertelde ik het eindelijk aan mijn vrienden toen ik een jaar of 16 was. Ik ben tussendoor een hele poos gestopt, maar nu al een aantal maanden weer bezig. Volgens mij gaat mijn liefde voor bloggen nooit weg 😉

  3. Leuk om te lezen. Heeft me toch wel even doen nadenken wanneer ik zelf ook alweer begonnen. Dat is ook alweer 8 jaar geleden. Wel vaak periodes helemaal gestopt, maar uiteindelijk toch ook altijd weer begonnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *