Hello healthy body & mind!

healthy body & mind

Hoi! Misschien zoals je aan de titel al kan zien, is dit niet een artikel geschreven door mijzelf… Het is een gastartikel van Lisanne. Een artikel over een healthy body & mind. Ik zou zeggen: lees vooral verder!

Wie wil dat nou niet?! Gezond zijn, een volle haardos, sterke nagels en een stralende huid. Soms lijkt het niet altijd mogelijk voor iedereen, maar wist je dat je een hoop kunt doen om je gezondheid positief te beïnvloeden?

Healthy body & mind gastartikel:

Skin deep

Je gezondheid wordt grotendeels beïnvloed door wat je eet en drinkt. Je kunt je gezondheid boosten door voldoende groente, fruit, vezels en eiwitten binnen te krijgen. Daarnaast is voldoende water drinken super belangrijk! Wist je dat we voor meer dan de helft uit water bestaan en dat bijna al onze lichaamsprocessen soepel verlopen door water? Bijna al je cellen bestaan namelijk voor een deel uit water. Als je water drinken maar saai vindt dan kun je experimenteren met fruit, groente en kruiden. Stop bijvoorbeeld twee takjes munt in je kan (gefilterd) water of voeg een beetje fruit uit de vriezer toe aan je water en stamp het stuk. Schijven (biologische) komkommer in je water zijn heel verfrissend en in combinatie met een schijfje limoen maak je een echte dorstlesser.

Watermeloen en komkommer zorgen ervoor dat afvalstoffen makkelijker en sneller je lichaam verlaten, met name in de zomer zijn watermeloenen en komkommers heerlijk weg te eten en nog goed ook dus! Voor een mooie huid en sterke nagels eet je voldoende eiwitten en vetten. Je huid, haren en nagels bestaan uit een soort eiwit ‘keratine’ en om voldoende daarvan binnen te krijgen eet je vette vis (makreel, zalm, haring), kip, rauwe noten en peulvruchten.

Be your own kind of beautiful

Verlos jezelf van negatieve gedachten en relaties, maak je niet te druk en probeer iedere dag een genietmomentje te vinden. Yoga en meditatie worden steeds populairder in Nederland en dat is niet voor niets. Yoga zorgt ervoor dat je balans vindt en dat je in je drukke bestaan voldoende rust neemt. Het mooie is dat je met yoga ook nog eens werkt aan soepele spieren, een mooie houding en een goed zelfbeeld. Wist je dat je wel honderden yogastijlen hebt en dat je de keuze hebt om te gaan voor een yogastijl die bij jou en je leven op dat moment past? Zo heb je rustige vormen waarbij de focus ligt op ademhaling zoals Yin Yoga maar ook intensieve yoga vormen zoals Bikram yoga waarbij je calorieën verbrandt en werkt aan sterke spieren. Een yogamat kopen hoeft niet altijd, sommige yoga- of sportscholen bieden een matje aan en dan is de keuze aan jou.

Om hygiënische redenen zou je een yogahanddoek kunnen meenemen zodat je een tussenlaag creëert en dihealthy body & mindrect een goede grip ervaart. Voorkom blessures en maak gebruik van handige accessoires zoals een meditatiekussen, yoga bolster of riem. Als je thuis aan de slag gaat dan is een yogamatje wel nodig als ondersteuning. Je hebt fantastische yoga YouTube kanalen zoals Yoga With Adriene of apps via je smartphone die je professioneel en compleet begeleiden bij je yoga sessies. Het is aan jou waar je je fijn bij voelt.

Invest in rest

Behalve tijdens je yoga of meditatie sessie is het belangrijk dat je voldoende rust neemt. Een moment waarin je even stil staat en terugschakelt zodat je daarna weer met frisse energie verder gaat. Pak een lekker douche moment, maak een heerlijk maskertje voor je huid of maak een rustgevende wandeling.

Hieronder vind je inspiratie voor een gezond maskertje. Alles wat je op huid smeert, komt in je lichaam, daarom een masker zonder lichaamsvreemde stoffen zoals parabenen. Je doet je huid zo’n enorm plezier!

Je hebt nodig:

– halve avocado
– 2 eetlepels honing
– warm water

Zo maak je de skinbooster:

– Ontdoe een halve avocado van de schil en de pit en gooi deze in de blender
– Giet ongeveer 2 eetlepels honing in de blender
– Blend een paar seconden en doe er een heel klein beetje warm water bij
Tip: de blend mag niet te dun zijn, wees dus voorzichtig met de hoeveelheid water.

Zo breng je het maskertje aan:

– Reinig je gezicht grondig met lauwwarm water en doe eventueel een kleine handdoek in warm water en leg deze even op je gezicht
– Smeer het gezonde goedje lekker ruim op je gezicht en laat ongeveer 20 minuten intrekken
– Was je gezicht af en smeer je gezicht in met je favoriete crème
Vaak krijgen we maar weinig essentiële vetzuren binnen waardoor je huid niet soepel aanvoelt. Avocado zit bomvol essentiële vetzuren en is een echte superfood voor je huid. Het hydrateert de huid en zorgt ervoor dat je weer gaat stralen!

Lisanne heel erg bedankt voor je mooie en inspirerende artikel over een healthy body & mind. Een aantal tips neem ik zeker mee! De tip van het masker bijvoorbeeld. Ik hoop dat jullie er ook wat aan hebben gehad! Ik ben wel benieuwd hoe jij voor een healthy body & mind? Laat een reactie achter!

En Lisanne!

Merle Hebing
Merle Hebing
Artikelen: 1190

Eén reactie

  1. Dit ideetje van masker neem ik zeker mee :)) Daarbij ben ik deze maand een challenge begonnen waar ik minimum 9uur moet slapen en 2l moet drinken, wat ik dus ook ga proberen vol te houden. Yoga heb ik nog nooit geprobeerd, maar er is altijd een eerste keer voor alles… toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *