Half Kerstmis vieren in juni – Hoe dan?-

half Kerstmis

Hoi! De zomer moet nog komen, I know, maar ik denk alvast aan de Kerst. Het is namelijk bijna half Kerstmis! Ja, wist je dat? Het kan heel goed dat je nog nooit van dit feest gehoord hebt hoor. Het is echt iets Amerikaans. Op 25 juni zijn we halverwege richting 25 december (eerste Kerstdag dus). Sommige Amerikanen vieren deze feestdag. Als dit in Nederland wat bekender zou zijn, hoe zou ik dit feestje dan vieren?

Half Kerstmis

De zomer moet hier echt nog een beetje beginnen, maar in Amerika denken ze op 25 juni aan Kerst. Haha geniaal grappig toch. Ik vind Kerst ook altijd erg leuk. Het liefst zou ik willen dat Kerst in de zomer valt. Ik ben echt een zomer mens. Mooi weer, zonnetje, terrasjes , ja echt alles wat met de zomer te maken heeft vind ik leuk. De winter en herfst zijn niet zo mijn ding. Bah die kou, sneeuw en regen. Getsie, nee liever niet.

half Kerstmis

Wat ik dan wel leuk vind aan de winter is Kerstmis. Ja, ik hou van Kerst. De gezelligheid met vrienden en familie, het lekkere eten en de kerstboom opzetten. Love it! Daarom zou ik het helemaal tof vinden als dit gecombineerd kan worden, haha. Kerst in de zomer! Ja, dan zou ik naar Nieuw-Zeeland of Australië moeten. Daar kan ik Kerst in de zomer vieren.

Maar hier in Nederland gaat dat lastig worden. Daarom vind ik half Kerstmis wel erg grappig. Sta ik toch even stil bij Kerst in de zomer. Hoe zou ik dit dan gaan vieren?

Hoe zou ik dit vieren?

Als eerst zou ik een Kerstmuts opzetten en dan lekker in het zonnetje liggen, haha. Kerstmuziek aan en genieten van de zon met All I want for Christmas op de achtergrond. Dat is toch lachen? Verder zou ik op zoek gaan naar kerstrecepten om met Kerstmis te maken. Lekker toetjes of hoofdgerechten. Of ik zet oude video’s van vroeger op en kijk hoe we toen Kerst vieren.

Ook kan ik op internet rondkijken naar jurkjes die ik graag met Kerstmis zou dragen. Best wel een gek idee allemaal, maar wel grappig. En natuurlijk kan je alvast nadenken over de kerstkaarten die je wilt gaan sturen. Op internet staan vast en zeker al leuke ideeën om kerstkaarten te maken of versturen. Of je kan zelf alvast een kerstkaart ontwerpen en deze dan met de Kerstdagen sturen. Hoe grappig is het als je deze al bedacht hebt in juni en dan in december gaat sturen.

half Kerstmis
Deze foto zou super grappig zijn om een kerstkaart van te maken!

Ach ja nog 180 dagen tot kerst. We zitten halverwege dus. De tijd vliegt voorbij, dus voor je het weet zit je al aan je Kerstdiner met je familie. Ik ben wel benieuwd of jullie fan zijn Kerst? Zou jij dit Amerikaanse half Kerstmis vieren? Laat een reactie achter!

* dit artikel bevat een samenwerking*

 

Merle Hebing
Merle Hebing
Artikelen: 1147

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *