Goede nachtrust tips – tips van een slaapliefhebber-

goede nachtrust tips, pocktervering matras, perfect matras

Hoi! Een goede nachtrust is belangrijk. Slapen is iets wat ik graag en veel doe. Ik ben iemand die altijd al veel slaap nodig heeft gehad. De één kan tegen minder slaap en de ander heeft wat meer nodig. Ik hoor zeker bij die laatste categorie. Eén nachtje minder slapen is niet erg, maar de nacht daarna slaap ik graag wat uurtjes extra. Maar hoe slaap je dan fijn? En wat is belangrijk voor een goede nachtrust? Ik geef je goede nachtrust tips. En je leest wat mij helpt om goed te slapen (ook met koude dagen).

Goede nachtrust tips

De goede nachtrust tips van een echte slaapliefhebber. Mijn hele leven heb ik namelijk nooit moeite gehad met slapen. Als baby sliep ik blijkbaar al veel en nu nog steeds, haha. Tja, op zich een goedkope hobby, haha. En ik geef je ook wat tips voor het slapen met koude dagen!

Op tijd naar bed

Op mijn leeftijd heb ik ongeveer zeven à acht uur slaap nodig gemiddeld per nacht. En daar kom ik ook zeker aan. Eerder aan de acht uur dan aan de zeven uur. Dit komt simpelweg omdat ik op tijd naar bed ga. Vaak ga ik rond 21:00 naar bed als ik de volgende dag op moet om 07:00. Ik lig namelijk vaak nog wel een uurtje wakker voordat ik in slaap val. Doordat ik op tijd naar bed ga, heb ik tijd om lekker rustig te gaan liggen en ‘relaxt’ te worden. Hierdoor slaap ik altijd goed in.

Wanneer ik de volgende dag kan uitslapen ( vaak is dat rond half 9), dan lig ik wel later in bed, maar slaap ik vaak alsnog rond 23:00. Nou weet ik dat het voor veel mensen lastig is om op tijd naar bed te gaan. Probeer het wel en zorg dat je hier een ritme in kweekt. Dat helpt je echt.

pocktervering matras, perfect matras

Goed matras

Natuurlijk moet je bed ook lekker liggen om goed in slaap te komen. Een fijn zacht kussen is belangrijk. Een te plat kussen vind ik niet heel fijn. Dan heb ik het gevoel dat ik gewoon ‘op mijn matras’ lig. Mijn hoofd moet wel iets hoger liggen, zodat ik makkelijk adem kan halen (zeker met een verkouden neus in de winter). En natuurlijk is je matras ook belangrijk! Een te hard matras zou bijvoorbeeld voor mijn rug niet fijn zijn. Een Perfect Matras voor mij is eentje die een beetje zacht is en een beetje hard.

Een matras dat zich met mij mee vormt. Een pocketvering matras zou bijvoorbeeld ideaal zijn voor mij. Dit matras past zich aan, aan mijn lichaam en bewegingen als ik slaap. Dan kan je dus lekker slapen en word je uitgerust wakker.

Ontspannen

Verder kijk ik altijd voor het slapen nog op mijn telefoon. I know dat is het slechtste wat je kan doen! Maar dit zorgt ervoor dat ik rustig word in mijn hoofd. Kan ik even rustig op social media de dag doornemen. Voor het slapen gaan, doe ik eigenlijk altijd iets ontspannends zodat ik rustig word.

Kamertemperatuur

De temperatuur op mijn kamer , daar zorg ik ook altijd voor. Nu met het koude weer zet ik de verwarming een paar uur aan voordat ik ga slapen. Na een tijdje wordt het wel erg warm en zet ik de deur wat open. Zo is het niet te warm en niet te koud. Overdag zet ik vaak mijn raam op dievenstand, zo kan er frisse lucht binnen mijn kamer komen. En dat vind ik fijn voor het slapen.

pocktervering matras, perfect matras

Warme voeten

En omdat ik niet kan slapen met sokken aan, maar wel vaak koude voeten heb met deze koude dagen…. De oplossing: een kleine kersenpittenzak die ik bij mijn voeteneinde leg. Mijn voetjes worden dan lekker warm en dan kan ik fijn slapen. Met kouden voeten slapen kan ik echt niet, haha. En met sokken aan slapen is niet goed. Dan is een warme kersenpitzak dé oplossing!

Nu ik dit zo schrijf, krijg ik wel zin om te gaan slapen hihi. Echt een slaapliefhebber hebben we hier…. Houden jullie ook zo van slapen? En heb jij dan nog goede nachtrust tips?

Merle Hebing
Merle Hebing
Artikelen: 1181

12 reacties

  1. Ja, heerlijk! Ik heb ook echt mijn uren slaap nodig. Ik heb trouwens dezelfde kersenpittenzak als jij. 🙂 Wij wonen sinds januari in een houten huisje in het bos en stoken in de woonkamer met een pelletkachel. In de slaapkamers is het erg fris (lees: ijskoud) deze periode, dus vaak zetten wij van te voren even een elektrisch kacheltje aan, en ik neem dus dat warme hartje mee naar bed. Waarom is met sokken aan slapen niet goed? Op heel koude dagen doe ik namelijk lekker sokken aan in bed.

  2. Ik ben ook net zo’n slaapkop als jij hoor! Mensen die doordeweeks om 23 uur naar bed gaan snap ik ook echt niet! Dan ben je ‘s ochtends toch ontzettend brak??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *