Eerste keer carnaval vieren – mijn ervaring-

eerste keer carnaval vieren

Hoi! Dit jaar is het toch echt gebeurd: ik ging voor de eerste keer carnaval vieren! Al jaren riep ik namelijk: carnaval, dat is niks voor mij. Al die dronken mensen, Nederlandstalige muziek en dat verkleden, nee. Van een vriendin mag ik dit pas weer roepen als ik het feest een keer heb meegemaakt. En afgelopen weekend was het zo ver! Zaterdagavond was ik in de stad te vinden tijdens het carnaval. Hoe beviel mij de eerste keer carnaval vieren?

Carnaval Leutekum

Afgelopen zaterdag ben ik naar het carnaval in Doetinchem geweest. Samen met Floor en haar vriendinnen. Deze meiden ken ik via Floor en zie ik vaker tijdens het stappen. Een gezellige club meiden. Zij hadden allemaal dezelfde outfit aan en ik had mijn Flamingo pak aan, haha.

eerste keer carnaval vieren

We zijn naar de Spiegeltent geweest. Hier wordt het carnaval gehouden in Doetinchem. Tot een uur of 00:30 was het hier feest. Daarna is het afgelopen in de spiegeltent en kun je nog verder de stad in. Dat hebben wij ook gedaan. We zijn naar Sequoia geweest. Daar hebben we tot ongeveer 3 uur nog gefeest en toen zijn we naar huis gegaan. Wat ik trouwens aan had, zie je in de afgelopen persoonlijke update!

Eerste keer carnaval vieren bevallen?

De vraag is natuurlijk: hoe was de eerste keer carnaval vieren? Ik kan je zeggen: het beviel heel goed! Wat een geniaal, grappig en gezellig feest zeg. Ik heb heel erg gelachen en vond het super leuk.  Volgend jaar ben ik er zeker weer bij. Ik kan nu niet meer zeggen: carnaval dat is niks voor mij…. Ik vind het stiekem dus wel leuk, haha.

eerste keer carnaval vieren

Muziek

Nou moet ik je wel eerlijk bekennen: die muziek…. Dat heeft nou niet echt mijn voorkeur. Maar hé daar kan ik ‘doorheen luisteren’. Al die Nederlandstalige muziek.. Dat is niet helemaal mijn ding. Maar ach: met allemaal vrolijke mensen om je heen die gek doen, valt dat helemaal in het niets. En na één liedje ken je bijna alle andere liedjes ook. La la la. Nee, de teksten zijn niet moeilijk.

Verkleden

Dat verkleed gaan vind ik ook wel lachwekkend. Je ziet serieus de mooiste en origineelste creaties voorbij komen. Super gaaf! En iedereen spreekt je ook aan en praat met elkaar. Echt zo gezellig. Ik kwam mijn neefje en nichtje nog tegen en de hele vriendengroep van mijn neefje begroet mij, haha. Geen idee wie het allemaal zijn. Lol.

Handen

Wel een dingetje waar ik minder van hou: handen…. overal handen op je lichaam. Kijk, met carnaval worden er een hoop dronken (I know). Vaak kan ik wel lachen om dronken mensen en zeker omdat ik niet super veel drink en vaak best wel helder nog ben. Maar ik weet niet wat het is, maar met carnaval zijn dronken mensen heel handtastelijk. Ook wel weer grappig, maar soms ietwat irritant. Wanneer een jongen je passeert, komen de handen je overal tegemoet, haha.

eerste keer carnaval vieren

Zoenen

En met carnaval is iedereen single  zeggen ze toch? Nou geloof mij: ik niet haha. Maar zo aan het eind van de avond keek ik eens om mij heen en zag aardig wat zoenende mensen. Tja…. Wel grappig om te zien. Maar mij niet gezien. Iedereen moet lekker zelf weten wat hij/zij doet. De sfeer en alles was er wel naar, dus snap het ergens wel, haha.

Duur avondje!

Wel een puntje waar ik van schrok: de prijzen! Mijn hemel! De entree was 16 euro. Het kaartje had ik al eerder gehaald. Vervolgens moesten we onze jassen kwijt: hoppa 1 euro. Muntjes halen voor drinken: 8 muntjes 20 euro….. Dan moet je plassen: 50 cent. En je moet niet één keer, nee twee keer…. En zo ben je bij de Spiegeltent al 38 euro kwijt. En dan drink ik nog niet veel. Moet je nagaan als je serieus carnaval viert en meer drinkt. Je bent zo al een paar 100 euro kwijt joh.

eerste keer carnaval vieren

Maar al met al heb ik echt een hele toffe en leuke avond gehad. De gezelligheid, de gekkigheid en alle mensen bij elkaar. Echt heel leuk. De sfeer vind ik echt wel anders dan bij ‘gewoon’ een avondje stappen. Maar carnaval is ook echt next level feest vieren, haha.

Volgend jaar weer? Jazeker! Ik ben weer van de partij. Misschien dat het dan niet bij één avond blijft, haha. De eerste keer carnaval vieren is mij dus zeer goed bevallen en ik kan nu zeggen: carnaval vieren, dat is wel iets voor mij, haha.

Heb jij carnaval gevierd ? En wat vind jij van dit feest?

Misschien is dit ook leuk?

4 comments

  1. Haha wat leuk om dit te lezen! Ik heb onverwacht ook twee daagjes carnaval gevierd (ben een Brabo en woon in de stad, dus kon er bijna niet omheen haha) en heb het heel erg naar mijn zin gehad.

  2. Oh heel herkenbaar! Ik heb ook een aantal vriendinnen die carnaval niks denken te vinden, maar eigenlijk nog nooit gevierd hebben. Zelf vier ik het elk jaar bij ons in het dorp en ook nog een aantal dagen in Brabant. Ik kijk er elk jaar ook zo naar uit! Iedereen is dan zo lekker gek en open naar elkaar, heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *