Een serre aan huis – inspiratie

Hoi! Een serre aan huis? Al eens over nagedacht? Ik wel eens. Aan ons huis zijn uitbouwmogelijkheden mogelijk. In dit artikel wat serre inspiratie. Wat vind ik mooi aan type serre’s. En welke mogelijkheden zijn er?

Een serre

Wat is een serre precies? Een serre is een aanbouw aan huis. Deze is vaak volledig geïsoleerd en grotendeels van glas. Het zorgt ervoor dat je beschut zit tegen de regen en wind. Zo kun je het hele jaar genieten van je tuin. Een serre is namelijk (bijna) volledig van glas gemaakt. Hierdoor heb je vaak het gevoel dat je gewoon buiten zit. Een mooie manier om extra leefruimte te creëren aan je huis.

Nu hebben wij een soort vierkant hoekje in de tuin die grenst aan ons huis. Dit willen we ooit aan ons huis betrekken. Dit kan door middel van een aanbouw of een serre aan huis.

Een serre heeft als voordeel dat je deze volledig van glas kunt laten maken. Hier kan je dan super mooi openslaande deuren in laten zetten. Zo loop je vanaf je serre zo de tuin in. Ik denk dat zoiets heel erg mooi kan zijn. Mocht je graag een luxe serre aan huis willen dan kan je veel mogelijkheden toevoegen: een lichtstraat, elektrische schermen, een mooie gietvloer en ga zo maar door.

Serre inspiratie

een serre aan huis

Ik vind zelf een witte uitstraling zoals bij deze serre echt heel erg mooi. Wit straalt rust uit. En wanneer je een serre aan huis bouwt zul je er vaak zitten om lekker te relaxen met een kopje koffie. Hoe mooi is dat in een strakke maar witte omgeving. Lekker veel ramen en openslaande deuren. Echt super mooi.

Maar ook strak en zwart kan mooi zijn. Als ik kijk naar ons huis past een zwarte en strakke serre juist heel erg mooi. Schuifdeuren naar buiten vind ik ook erg mooi. Zo heb je echt het idee dat je gewoon buiten zit. Zo veel glas. Ik vind het heel erg mooi. De gordijnen zou ik ook ophangen. Zo kun je ze dicht doen als je even geen pottenkijkers wilt. Want deze serre valt op, denk ik zo.

een serre aan huis

Deze klassieke serre heeft ook wat. Dit geeft een meer knusse uitstraling. Ook erg passend bij ons huis moet ik zeggen. Qua glas is dit wat minder en misschien wat rustiger en minder open. Het is maar net waar je van houdt.

Wanneer wij zouden gaan voor een serre zouden we zeker kiezen voor openslaande deuren naar buiten. Een leuk zithoekje erin en dit aankleden met planten. Ik denk dat dit een inspirerende plek wordt waar Thijs en ik veel zitten met onze laptops, haha. Wanneer we kiezen voor een lichtstraat in onze serre kunnen we ook mooi naar de sterrenhemel kijken wanneer we hier in de avonden lekker een kopje thee drinken.

Heb jij een serre aan huis? Of wensen hiervoor?

* dit artikel bevat een samenwerking*  

Merle Hebing
Merle Hebing
Artikelen: 1182

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *