Een avondje stappen met mij – hoe gaat dat?-

een avondje stappen

Hoi! De laatste tijd ben ik best vaak gaan stappen. Misschien is het in andermans ogen niet vaak, maar voor mijn doen is het wat vaker, haha. In 2019 ben ik elke maand wel een keer wezen stappen. Vroeger deed ik dat nooit zo vaak. Waarom ik dat nu meer doe? Geen idee. Op de een of andere manier is het nu leuker. In dit artikel vertel ik je waarom en hoe een avondje stappen met mij eruit ziet.

Stappen vroeger

Toen ik een tiener was, ging ik altijd wel naar schoolfeesten, maar nooit zo stappen. Heel soms gingen we naar van die tienerparty’s (ranja party’s zoals we die noemen). Tijdens mijn tijd op de pabo een beetje hetzelfde verhaal. Was er een pabo schoolfeest, dan ging ik daar heen. Verder ging ik niet veel uit.

Nu ik klaar ben met mijn studie ga ik helemaal los joh. Haha, oké grapje. Maar nu ga ik dus zo af en toe stappen met vriendinnen en vrienden. Gaat mijn vriendje dan nooit mee? Nee, die houdt er gewoon echt niet van. Dus ik ga vaak met andere. Beide vinden dat prima, want hij weet dat ik geen gekke dingen doe.

een avondje stappen

Een avondje stappen

Ik ga eigenlijk altijd in Doetinchem stappen en dan gaan we vaak naar club 22-24. Hoe gaat dan zo’n avond? Vaak verzamelen we eerst ergens. Dat kan bij mij zijn of mij andere. Daar drinken we vaak gezellig wat en kletsen we veel.

Rond 23:00 / 23:30 gaan we naar de stad. Dan gaan we bij club 22-24 naar binnen en drinken daar een drankje. Daar kun je dan een stempel halen (we betalen dan geen entree, jep gierige Hollanders dat wij zijn, haha). Daarna gaan we naar een andere bar: Sequoia. Daar is het vaker wat drukker. En rond 1 uur/ half 2 gaan we weer terug naar 22-24. Dan is het daar ook drukker en gezelliger.

Ik ben eigenlijk altijd op de dansvloer te vinden, haha. En niet aan één van de tafels die vaak aan de kant staan in de club. Juist gezellig dansen en gek doen is leuk, haha. Daarvoor ga je toch uit?! De hele avond dansen we, proberen we wat tegen elkaar te zeggen (harde muziek.. is altijd lastig dan) en drinken we een paar wijntjes (max 4 denk ik). En rond half 4 gaan we dan vaak weer naar huis. En dan heb ik altijd een super gezellige avond gehad!

Drinken en ballonnen

Tijdens zo’n avond  drink ik natuurlijk ook een paar wijntjes. Maar nooit zo veel dat ik dronken word. Ik wil er wel gewoon bij blijven zullen we maar zeggen. Nee, tee veel drinken doe ik niet. Ik kan volgens mij ook leuk zijn zonder drank, haha.

Gewoon gezellig dansen met je vrienden(innen) dat is voor mij al leuk genoeg. Daar hoeft geen pilletje of te veel drank voor nodig te zijn. Dat is mijn mening. Een ander kan dit heel anders zien hoor. En dat moet iedereen gewoon lekker zelf weten.

Zo heb je bijvoorbeeld ook van die ballonnen met lachgas (verkopen ze in de club), nou mij ook niet gezien. Ik had eerst niet door wat voor ballonnen dat waren. Ik wilde deze voor de grap met mijn lange nagels kapot prikken. Maar goed dat ik werd tegen gehouden, haha. Zijn zeer dure ballonnetjes. Daar zou ik geen vrienden mee maken dan….. Haha.

Tips

Ach ja. Zo leer ik elke avond wat bij over het ‘stappen’. Ik trek het liefst een broek aan: zit makkelijk en tja qua jongens... (you know what I mean). Neem altijd een pinpas mee en geen contant geld. Mensen achter de bar kunnen niet altijd goed rekenen en geven je vaak te weinig geld terug….

En wat ik door mijn laatste keer stappen heb geleerd: kijk welke DJ er draait. Die van de laatste keer was niet heel goed. Het was net een soort afspeellijst wat werd afgedraaid….. Als die DJ er is maar even een andere club opzoeken of een andere keer gaan.

Elke stapavond is weer anders en maak ik weer wat anders mee. Van gekke mensen die op de grond liggen (door de drank), rare Chinezen die vragen waar je vandaan komt (en mijn vriendin dan doodleuk antwoord: Amsterdam, wahah.) tot aan een bekende Nederlander in de club.

Nou, daar heb ik toch mooi weer een artikel vol gekletst over een avondje stappen met mij. Ik denk dat ik er een maandelijks uitje van ga maken, haha. Elke stapavond van dit jaar is namelijk gezellig en leuk geweest. Dus mocht je ook bij mijn maandelijkse stapavondjes willen zijn, stuur mij even een berichtje, hahahahaha.

Ga jij wel eens stappen?

Merle Hebing
Merle Hebing
Artikelen: 1181

Eén reactie

  1. Haha, leuk om te lezen! Lachgas in de club vind ik echt geen goed idee, thuis is het prima als je rustig kunt zitten maar in een volle club vind + wanneer je veel alcohol op hebt vind ik het niet echt slim. Daarnaast vragen ze er inderdaad veel te veel geld voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *