Dubbel glas in huis

Hoi! De winter is in volle gang, brr. We hebben er al een paar koude dagen opzitten. En dat was bij ons in huis te merken. De kachel gaat niet al te hoog hier. Herkenbaar denk ik met de hoge stookkosten. Beneden was het nog wel vol te houden met de koude dagen maar boven….. In dit artikel vertel ik meer over het verschil van dubbel glas in huis.

Dubbel glas in huis

Ons huis is een wat ouder huis. Het is geen nieuwbouw maar ook geen huis uit 1950. Volgens mij is dit huis rond 1980 gebouwd. Een prima bouwjaar van een huis. Beneden is ook alles prima geïsoleerd.We hebben daar dubbel glas in huis. Maar je voelt het al aankomen….. Dat is boven niet zo. Daar is enkel glas. Vorige winter hebben we daar niet zoveel hinder van ondervonden. We hadden de verwarming lekker aan. Maar deze winter… Brrr.

De verwarming zetten we namelijk boven niet aan. We komen daar niet vaak. Alleen om te slapen. En aangezien de gasprijzen zo duur zijn, willen we daar op besparen. Maar koud boven. Jeetje, echt niet fijn. Het is echt een verschil in huis met de bovenverdieping en de benedenverdieping. De voordelen van dubbel glas in huis zijn bij ons goed te merken.

voordelen van onze bank
Dubbel glas beneden.

Dubbel glas in huis zorgt voor betere isolatie. In deze dure tijden is dat best fijn voor je portemonnee. Helaas hebben wij nog geen dubbel glas boven. Dit staat wel op de planning. Het kost natuurlijk wel wat. De dubbel glas prijs is natuurlijk nu ook wat gestegen. We gaan hier voor sparen.

Voordelen dubbel glas

En als wij dan boven nieuw glas laten plaatsen, gaan we misschien wel voor hr++ glas. HR staat voor hoog rendement. Dit dubbel glas bestaat uit twee glasplaten met een spouw ertussen. De randen zijn afgesloten met een speciale kit. Bij standaard dubbel glas wordt de ruimte tussen het glas gevuld met lucht. Bij HR++ glas is deze tussenruimte met edelgas gevuld. Dit zorgt voor extra goede isolering.

Isolering

Een goede en fijne optie om de warmte binnen te houden. Maar er zijn nog meer voordelen van dubbel glas naast lage energiekosten. In de zomer word je huis ook gekoeld door het dubbele glas. Dat is ook wel lekker om te slapen. In een warme kamer slaap je niet fijn.

Geluidswerend

Dubbel glas is ook geluidswerend. Omgevingsgeluiden zoals verkeer dringen veel minder door. Ik ben nogal een type dat alles hoort. Dus dit zou voor mij ook erg fijn zijn.

dubbel glas in huis
Enkel glas boven.

Steviger

Dubbel glas is steviger dan enkel glas. Hierdoor zullen muren in je huis minder snel verzakken. Vooral in oudere huizen is dit een pluspunt.

Veiliger

En een inbreker is met enkel glas veel sneller binnen dan bij dubbel glas. Bij enkel glas is een ruitje intikken veel makkelijker. Bij dubbele beglazing gaat dit een stuk lastiger.

dubbel glas in huis

Naast een warmer huis is dubbel glas dus ook beter voor een steviger en veiliger huis. We moeten maar snel gaan rondkijken voor dubbel glas in huis. En dit laten installeren. Voor nu liggen veel onder een dekentje en heb ik een pittenzak in bed. Zo overleven de winter wel. Laten we hopen dat het niet weer zo koud wordt.

Hebben jullie overal dubbel glas in huis?

* dit artikel bevat een samenwerking* 

Merle Hebing
Merle Hebing
Artikelen: 1147