Dit is hoe ik het huishouden voor mij zie in de toekomst – afval scheiden-

huishouden

Hoi! Hoe zie ik het huishouden voor mij? Ja, ik weet het: ik woon nog thuis. Maar daar blijf ik niet mijn hele leven wonen. Nee, Thijs en ik willen over een tijdje toch ons eigen plekje hebben. Thijs is al wel aan het rond kijken. Nu we beide nog thuis wonen, zijn we lekker aan het sparen. We willen later namelijk samen een villa! Haha, nee grapje. Maar we willen wel een fatsoenlijke eerste huisje of appartement. En als we dan samen wonen, hoe zie ik het huishouden voor mij?

Het huishouden

Als we straks samen ons eigen plekje hebben gevonden, doen we het huishouden samen. Hoor je dat Thijs (haha). Nee we zijn beide het ermee eens: zoiets doe je samen. Niet zo als vroeger: de vrouw in huis werd huismoeder. Nee, daar is de tijd niet meer naar. Ik zie het bijvoorbeeld bij mijn eigen ouders.

Mama kookt vaak, maar als ze later is, dan kookt mijn vader. De afwas doen ze samen (als niet alles in de vaatwasser zit natuurlijk, haha). De één wast af en de ander droogt af. De tafel afruimen is meer mijn ding, maar dat doen ze (als ik er niet ben) ook samen.

huishouden

Opruimen en afval scheiden

Van het opruimen ben ik wel heel erg. Gelijk alles in de prullenbak a.u.b. Ik kan er niet tegen als alles lang ergens blijft liggen. Gelukkig weet Thijs dit van mij en is hij zelf ook wel zo. Daar zitten we dan op dezelfde gedachte. Afval scheiden zou ik later ook doen. Het is goed voor het milieu en scheelt in de portemonnee. Wanneer je de grijze bak laat legen, kost dat geld en plastic aan de weg zitten is gratis! Bij Brabantia hebben ze een handige prullenbak met twee vakken erin. Zo kan in het ene vak plastic en in de andere restafval. Dat lijkt mij wel handig!

En de wasmachine, is ook handig als we dat beide weten dacht ik zo. Een wasje draaien kan ook nog vaak in de avonden lijkt mij. En de was afhalen kan je ook beide doen. Misschien maken we daar de regel van: om en om. Haha. Je hebt toch ook van die dobbelstenen? Jij zet koffie, ik zet koffie. Misschien eentje maken met: ik doe de was, jij doet de was. En nog meer huishoudelijke taken op een dobbelsteen.  Ja, dat lijk mij een goed idee!

Tips van mijn ouders

Doordeweeks zullen we beide aan het werk zijn, dus de badkamer/toilet en alles schoonmaken, zal meer een weekend klusje zijn. Laten mijn ouders hier nu een slimme oplossing voor hebben, die ik graag over neem (Thijs, als jij dit ook een goed idee vindt?!). Op zaterdagochtend maakt mijn vader de bedden op. Nieuwe lakens en de slaapkamer stofzuigen. Mijn moeder doet de badkamer en het toilet. Wat schoonmaken, nieuwe handdoeken, prullenbak legen en dat alles.

huishouden

Ik vind dit wel een goede en handige verdeling. Met één uurtje is dat allemaal gedaan en heb je weekend! Als nu je doordeweeks in de avond nog even een keertje stofzuigt, dan heb je bijna het hele huishouden zo wel gedaan. En alles doe je samen…

Als je dus in het weekend even samen de dingetjes doet, ben je zo klaar. En natuurlijk als je een keer op tijd bent, doe je wat meer in het huishouden. Ik denk dat wanneer we samen onze draai gevonden hebben, dat veel dingen ook ‘ vanzelf’ gaan. Je vindt wel momenten waarop je bepaalde dingen kan doen. En hè als we een keer geen zin hebben om te koken na een lange dag… Er zijn makkelijk maaltijden of je bestelt een pizza! In die tijd kan je dan even stofzuigen, haha.

huishouden

Ik ben wel benieuwd of jullie tips hebben voor het huishouden? Hoe regelen jullie dat allemaal? En werk je daarbij fulltime? Of juist niet? Tips are welcome!

* dit artikel bevat een samenwerking*

Misschien is dit ook leuk?

13 comments

  1. haha goed voorbereid is het halve werk! Nu dat huis nog!
    Wij verdelen de taken. Wanneer vriendlief nog even boodschappen doen is (ja ja dat doet hij bij bij ons) dan haal ik nog effe snel een stofzuiger door de kamer of haal een wasje af. Daarna gezellig samen koken BV 🙂

  2. Leuk dat je straks gaat samenwonen. Ik doe eigenlijk vaak het meeste qua schoonmaken, gezien mijn vriend niet zo’n opruimerig type is en 1x per maand schoonmaken ook prima zou vinden. Af en toe doe hij de was en ik vouw en ruim het op. Hij zet altijd de containers bij de weg, maait het gras en poest de auto dat soort dingen. Wie als eerst thuis is kookt. Meestal is het gelijkmatig verdeeld. Als ik het bed opmaak, doet hij altijd de deken (zwaar!). Af en toe als ik geen zin heb dan schakel ik hem ook in. “Als ik nou de badkamer doe en jij de keuken?” Iets in die trant. Ondanks wij een klein huisje hebben vind ik de hoeveelheid werk toch nog tegenvallen. Maar misschien komt het omdat ik perfectionistisch ben 🤣

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *