5 X waarom een kantoorruimte huren

kantoorruimte huren

Hoi! Vandaag ga ik het hebben over een kantoorruimte huren. Waarom ze je dat eigenlijk doen als ZZP’er? Of als je een eigen bedrijfje hebt in iets? Of beter gezegd: waarom zou ik als blogger een kantoorruimte huren? In dit artikel bespreek ik de opties!

Kantoorruimte huren

Kijk, ik sta ingeschreven bij de KVK, maar mijn blog is niet mijn fulltime werk. Het is mijn hobby, wat is uitgeroeid als een klein bedrijfje waar ik heel erg veel mee bezig ben. Mijn droom zou zijn, dat ik dit fulltime kan doen. Maar dat is lastig… Hoe het nu gaat, ben ik er zeker tevreden mee. Blogposts maken en alles wat nog meer komt kijken bij mijn blog doe ik allemaal thuis. Dat is allemaal prima te doen.

Maar als dit echt mijn fulltime baan zou zijn, dan weet ik niet zeker of ik alles vanuit huis zou doen. Misschien is dan een klein kantoortje huren ook wel handig. Ik geef je vijf redenen waarom ik een kantoorruimte zou huren dan.

kantoorruimte huren

Professioneler

Een eigen kantoorruimte hebben, is natuurlijk veel professioneler. Je kan dan mensen uitnodigen op je kantoor. En als je bij de KVK staat ingeschreven, hoef je niet je huisadres daar op te geven. Ik weet niet, maar een eigen kantoortje straal professionaliteit uit en zorgt ervoor dat mensen je sneller serieus nemen als bedrijf.

Werk en privé gescheiden houden

Misschien wel een zeer belangrijk puntje: met een eigen kantoor is werk en privé makkelijker gescheiden te houden. Wanneer je altijd vanuit thuis werkt, ben je geneigd sneller nog even wat te doen. In de weekenden ben je ook sneller geneigd om met je werk bezig te zijn. Wanneer je een eigen kantoor hebt, doe je je werk daar. Kom je dan thuis, dan ben je ook echt thuis en geen werk meer dan.

Geconcentreerder werken

Wanneer je thuis werkt en een gezin hebt, lijkt mij dat ook niet altijd even fijn werken. Als jij bezig bent met een artikel schrijven en je hoort spelende en schreeuwende kinderen op de achtergrond…. Lijkt mij niet heel chill werken. Of wanneer je samen woont, ben je ook sneller geneigd om even een praatje met elkaar te maken. Je werkt blijft dan even op de achtergrond. Op je kantoor heb je waarschijnlijk minder last van andere.

kantoorruimte huren

Inspiratie

Thuis is altijd dezelfde omgeving. Ik haal mijn inspiratie vaak op andere plekken vandaan. En mijn huis is nou niet heel inspiratievol ingericht (sorry ouders). Je kantoor kan je helemaal inrichten zoals jij dat wil. Hier haal je gegarandeerd meer inspiratie vandaan. En ben je de inrichting beu? Dan verander je toch een aantal dingen? Dat zou je thuis niet zo snel doen.

Netwerken

Kantoorruimtes staan vaak bij elkaar. Zo kan je gemakkelijk netwerken! Dat lijkt mij echt wel handig. Samen brainstormen met andere gaat altijd beter of je bespreekt eens een samenwerking met iemand. Daar word je vaak beide beter van. En desnoods doe je een kopje koffie samen. Ontstaan vaak ook de beste ideeën.

Op zich best goede punten om een eigen kantoorruimte te huren. Daar zit natuurlijk wel een kostenplaatje aan. Je moet dit natuurlijk pas doen, wanneer je genoeg geld en alles ervoor verdient. Maar dat lijkt mij logisch, haha. En in elke stad staan er vast wel kantoorruimtes te huur of je zoekt het juist in een andere stad. Kan ook leuk zijn!

Werk jij liever vanuit huis of vanuit een kantoor?

* dit artikel bevat een samenwerking*

Merle Hebing
Merle Hebing
Artikelen: 1181

15 reacties

  1. Wat een leuke blog, ik heb er eigenlijk nog nooit zo over nagedacht. Maar het is zeker slim om als blogger een kantoortje te huren, helaas kan ik dit voor mij helemaal niet uit. Misschien ooit in de toekomst, wie weet. Voor nu, blog ik gewoon van uit huis!

  2. Bij mij is mijn blog mijn hobby en ik werk fulltime als designer in een bureau, dus voor mij is het niet meteen een must aangezien ik alles na de uren doe voor mijn blog. Maar kan me wel inbeelden dat je op kantoor beter kan doorwerken zonder te veel afleiding.

  3. Mijn grote wens is om in mijn droomhuis een eigen werkkamer te hebben. Inderdaad om na een werkdag de deur achter je dicht te trekken en alleen nog privé dingen te doen. Een ruimte om te fotograferen lijkt mij heerlijk. En een inloopkast.. ach, dromen genoeg! Haha

  4. Ik werk vanuit huis en heb gelukkig mijn eigen ‘kantoortje’ maar ik neem ook graag de laptop mee naar een gezellig cafeetje. Doe ik ook meteen inspiratie op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *